reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Gosica tonie bierz tylko jedna góra ta lukrecję. Z tym de Atomic pisała ze Lukrecji nie poleca bo działa poronnie w przypadku brania u kobiet i nie wiadomo jak długo się utrzymuje/wypłukuje z organizmu. Nawet nie pozwalają jeść zelek z Lukrecji.
Leeleeth ja i moje mądrości... ale serio dziewczyny jak będziecie brać coś na cukier to na moja logikę to wręcz zaburzy bo wszystkie herbatkiczy suplementy obniżające wątpię żeby obniżyły aż tak bardzo tylko raczej regulują. Bo niski cukier nie jest zdrowy. Łatwo o omdlenia itd. I jak obniżamy cukier rzadkimi posiłkami to suplementując jakiś tam produkt to myśle ze wręcz pójdzie na odwrót i podniesie cukier do normy.
Metformina to co innego. To wiem napewno. Bo polecają i biorą. Ale dużo osób bardzo złe reaguje na ten lek. No i trzeba mieć dojście.
Ja osobiście zrezygnowałam z inofemu itd bo jednak poprawia on płodności i jest bardziej dostosowany do PCOS. Ale te które noe potrafią zajść w ciąże pewnie pomoże. Tak mi odpisała Atomic jak ja o to pytałam. Do teraz mam całe opakowanie inofemu.
Kruszynka czytałam ze przy bliźniakach nie chodzi już aż tak o przyrost a o wyższe wyniki. Jak masz poza norma to wtedy świadczy o ciąży mnogiej. Jakie normy u Ciebie w laboratorium na ten dc?
I dziewczyny cieszcie się ciążami [emoji7]ktoś już tam jest wystarczy poczekać.
Ja to przerażona jestem bo już z kwietniowek jedna po cc, chłopczyk 1550g. Ale dają radę!
Aha i jeszcze jedno czytałam żeby facet nie mieszał. Albo OLE albo żurawina. Oba rozrzedzają krew. I nie ma żartów naprawdę. Ale wiaodmo każda robi jak uważa.
1519142507-5f72cb3c93e9376b-aaaaaa.jpeg
1519142513-24ca3950ee7b3c46-aaaaaa.jpeg

Wiec do tego screeny:
Dlaczego abstynecja jest nie zalecana pow 35 rz articles and studies about why abstain is not good for males over 35
Link do: articles and studies about why abstain is not good for males over 35
A tu odnośnie magnezu i wapnia itd
1519142540-32f4853c25b2c586-aaaaaa.jpeg
1519142546-8baac3d167b4a699-aaaaaa.jpeg
1519142553-5d3c9b3b93161d41-aaaaaa.jpeg

I naprawdę dużo artykułów czytałam od Atomic. I baba wie i zna się naprawdę. Jej teksty poparte są badaniami naukowymi

Naprawdę niektóre supelemnty są niebezpieczne. Wiem ze truje dupę ciagle tym samym. Ale ja naprawdę widzę ze przy starankach o córki jest mega dużo poronien! Sama straciłam dwie ciąże przed ta. I nie ma żartów.
Zreszta nawet u nas na forum się to niestety potwierdza

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hmmm to nie ma takich norm. Ja w de miałam takie
1519143854-b8de6a65f14e9ba0-aaaaaa.jpeg

U mnie w 9dpo było 5, a w 11 dpo 27 a norma do 35. I gdyby było powyżej tych 35 to właśnie niby mogło by wskazywać na ciąże mnoga.

Ale co tam pisze i magnezie i wapniu? Rpzumiem ze nie brac. Ja jestem noga z jezykow i tylko tlumscz mnie ratuje

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Hmmm to nie ma takich norm. Ja w de miałam takie
1519143854-b8de6a65f14e9ba0-aaaaaa.jpeg

U mnie w 9dpo było 5, a w 11 dpo 27 a norma do 35. I gdyby było powyżej tych 35 to właśnie niby mogło by wskazywać na ciąże mnoga.

Nie, tutaj wszystko utrudniają i cieżko nawet odczytać o co chodzi [emoji23]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

reklama
Kredka pisze ze badania robione na diecie kobiet co jadły w przewadze wapno (produkty) miały większość chłopców. Ze nie obniża on pH. Jedynie może brać suplementy ale nie ze wapno z diety. I żeby nie brać dużych dawek tylko max 600 mg.
Magnez był brany bo miał pomagać w przyswajalności wapna. I ze nie ma sensu go brać. Jedynie ze się chce to nie więcej niż 200 mg. I ze wyższe dawki sugerowne na innych str www są niebezpieczne i w najlepszym wypadku możesz mieć po tym porostu biegunkę.
Poprostu jak któraś chce brać „dla spokoju” to zależy od nas. Ale żeby te dawki były rozsądne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry