reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga tez mam wyrzuty sumienia i poczucie winy ze planuje dziewczynkę a jak wyjdzie chłopczyk to na pewno na początku będzie lekki zawód. Czuje się na starcie zła mama.
Tez mi to ciąży.

reklama
Kinga ja po mojej zalamce- tak to była może nawet depresja- po drugim synu musiałam naprawdę poukładać sobie wszystko w głowie. Mi dużo dał ten mój malec właśnie. On pokazał mi ze dziecko to moje dziecko i kocham go i wzruszam się przy jego każdym uśmiechu. Obiecałam tez mężowi ze nie będę już płakać i ze tylko zgodzi się na trzecie dziecko jak mu obiecałam ze mimo wszyscyko nie będę tego przezywać.
Nie wyobrażam sobie wiedzieć ze nosiłam w brzuszku córkę! Poprostu nie zniosłabym tego psychicznie. Miałam te poronienia i co chwile się zastanawiam czy to nie były właśnie córki i mój organizm nie utrzymał tego.
Ja bym na twoim miejscu co najważniejsze opuściła forum na jakiś czas. Tu niestety ale naprawdę nakręcamy się nie potrzebnie te analizy, dobrze wiedzieć ze ktoś nas rozumie i ma takie odczucia. Ale jak wiele z nas pisze same z tym się złe czujemy i to do końca nie jest normlanie ze nosząc dziecko w brzuchu oczekujemy ze to chłopiec czy dziewczynka. To jest poryte. Wolałabym nie mieć nigdy nigdy takich odczuć czy pragnien.
Później jak się nie udaje tak jak np mi to wogole ciężko. Ja mogłam nigdy nie czytać o tym planowaniu. Wole myślenie ze wszystko zależy od Boga a nie od naszych jakiś nawyków czy zakwaszania itd.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jona- sway to -zeiekszebie szansy na dana płec, czyli np. Moj sway to wszystko co robie zeby miec dziewczynke ,

Mihasia-egs- to rozdzielenie plemnikow pod mikroskopem w domu (podzielenie ich wg płci) domowa inseminacja,

Szczypiorkowa tez widze [emoji85] szybka jestes :D

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@kinga_z1
Nawet nie potrafię i przepraszam że to powiem ale nie chciałabym So ie wyobrażać że tracę wogole ciąże a chłopca to już wcale... To musiało być okrutne :( moja daleka znajoma straciła 3 ciąże i każe z chłopcem, dopiero dziewczynki donosiła. Mówi że jest ogromnie wdzięczna za dar bycia rodzicem ale nigdy, do końca swoich dni nie zapomni uczucia pustki,rozdarcia i tego, że to byli chłopcy... Miała nawet imie dla Każdego z nich. Teraz ma 3 dziewczynki ale jednak...

Naprawdę nie wiem co Ci napisać i powiedzieć :( są tu dziewczyny które pomimo planowania maja druga płeć, są i takie które słyszymy że na bank miał być np chłopak jest dziewczynka. Ja Cie doskonale rozumiem, inf o kolejnej ciąży kogoś z chłopcem łamie serce (dosłownie), a Tobie dziękuję za każde slowo pomimo swojej wewnętrznej walki. Jestes niesamowita... Uwierz mi ze każdy kto mnie zna ostatnia rzeczą jak o mnie powie to oaza spokoju jestem narwana jak halny, i jestem typowa goralka korzeniach więc naprawde spokój to ostatnia rzecz o mnie... Ale wiesz online przyjmie wszystko i może tego nie widać...
Tobie życzę siły, jesteś niesmamowicid odważna, mądra i inteligentna kobieta...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

@Miciurka, oja dla mnie to chyba niewykonalne. Mąż by powiedział, ze mnie do psychiatry wyśle ;) A jak odróżnić plemniki X od Y? Brzmi bardzo skomplikowanie...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja tak okrutnie chce chłopca, że jestem pewna że jeśli byłoby inaczej to rowniez będzis mi ciężko jak cholera. Tak bardzo boję się marzyć i wierzyć że to mnie paraliżuje w strachu. Kiedy dow się że młodsza to też dziewczynka - ehhhh no tydzień wyrzutów sumienia.
Proszę Boga żeby teraz było inaczej...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Miciurka ja ja [emoji137] (jak krzyczy moja córcia) też chcę [emoji57] jak to niby się robi[emoji33]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przede wszystkim pewnie sprzet trzeba mieć [emoji23]
Ja czytalam ze dziewczyny robiabtaka domowa selekcje ze sperme do strzykawki i pod ciepla wode i sobie wstrzykiwaly ;) to na dziewczynke :p

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry