reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam dziewczyny. Czytam dzisiejsze wpisy i takie dramaty:(
Leeleeth głowa do góry. Sama piszesz że to pierwszy cykl starań. Będzie dobrze ;)
szczypiorkowa ja tam widzę słabą kreskę więc coś się dzieje. Ważne że jest inaczej niż w poprzednich ciążach, to dobry znak. Wiem że to trudne ale zachowaj zimną krew. Piszesz że jesteś góralką to charakterna z Ciebie baba(bez urazy),ale to dobrze. My na forum odbieramy to jako twój spokój ducha ale widać przez twoje wpisy ze "krzyczysz" o zachowanie równowagi,o synka do kompletu szczęśliwej rodziny. Przecież to tak niewiele,a zarazem nieosiągalne.
Każda z nas przeżywa swój dramat inaczej. Kinga nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz że myślisz o rezygnacji z kolejnego dziecka. Że ewentualna porażka może Cię zbyt wiele kosztować. I myślisz o tym że względu na córeczki aby ich nie zranić.
Imama z Ciebie też jest dzielna kobieta. Tyle wysiłku w planowanie i rozczarowanie. Wiem że kochasz swych chłopców najbardziej na świecie ale pewnie myślisz o tym że utracone ciąże mogły być tymi uprawnionymi dziewczynami.
Piszesz że lepiej nie zaglądać na takie forum,nie planować. A ja myślę że można tylko wszystko trzeba brać z dystansem. To nie jest łatwe ale życie i tak na co dzień tak nas kopie w dupe że nie kopmy się już same. Jak Bóg da , to ksiądz ochrzci a matka wychowa swój dar najlepiej jak będzie umiała. Czasem zapłacze nad tym że to nie to o czym marzyła ale przecież się spełnia i dużo pozostaje w strefie marzeń całe życie.
Och,to mi się ulalo:unsure:ale ... Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam tym wywodem a jeśli tak to przepraszam

wkrecam sobie ale wszedzie widze corki co kolezanka to z coreczka w ciazy albo sie urodzila. Co przegladam to widze rozowosci. Czlowiek podswiadomie zwraca na to uwage... jakies mam cisnienie nie ze nie bede miala corki tylko ze tak bardzo jej chce i marze ;) rozuniecie czy bredze bez sensu? ;)
Belle dobrze prawisz. Mnie sie wydaje ze matka zawsze bedzie kochac. A ta szpilka w sercu bedzie choc ten kto ma dzieci obojga plci nie zrozumie tego

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Na egs trzeba miec sprzet - min. Dobry mikroskop, inkubator,miernik ph, itp.

Ponizej opis o co chodzi :)!

1518350105-d373ae446971f64c-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka a nie ma po polsku [emoji14]
Trzeba by to na spokojnie przetłumaczyć
Powiem tak: pracowałam z mikroskopem pod kątem mikrobioogii żywności, mam wiedzę z inżynierii genetycznej ale pod kątem GMO także mogę wejść do spółki z kimś kto ma mikroskop haha [emoji137]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa- nie kochana nie ma po polsku bo to z zagranicznego forum , trzebaby bylo przetlumaczyc , ale w skrocie dodajesz do spermy bialko jajka inkubujesz godzine w 37 stopniach sprawdzasz probke i powinno byc tak ze oddzieliło sie xx od xy , te najszybsze płyna fo gory do bialka jaja przez ph, zbierasz gorna warstwe i to powiinny byc sami/wiekszosc chlopcow , trzeba bialka jaja sie pozbyc , a zaaplikowac sobie dana plec , spr. Pod mikroskopem , wlac do naczynia zakwasic nasienie( a dziewczynke) spr. Czy sa tam same dziewczynki i zaaplikowac sobie w np. Diva cup ,

Sperma xy płynie prosto przed siebie , a xx w jakies zygzaki kolka itp. Jak taka crazy ;)

Po aplikacji sie jeszcze trzeba zakwasic - replens finger itp.
Na chlopca wiadomo bez takich

Ps. U mnie biel na tescie takze nie wiem co to bylo ... , odstawiam progesteron i czekam

Nastepny cykl probuje na o+12 jak nie pojdzie to chyba pocwicze egs ,

Dzięki za skrót, dość skomikowana sprawa
Ale dałoby się to zrobić...
Śmieszne te dziewczynkowe plemniory hyhy
Mam nadzieję że o+12 to będzie już strzał w dzieciatkę[emoji106]

I jakie rezultaty maja po EGS dziewczyny?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

OooooOo matko, @Miciur-ka tak zajść w ciążę w moim wypadku, to większe szanse daje wiatropylności! [emoji23]
Przecież z moimi zdolnościami to niewykonalne już nie tyle od strony wiedzy co technicznej, ja się potrafię na prostej drodze zabić a co dopiero mieszać pod mikroskopem plemniki....

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Szczypiorkowa hahhahahs , wow

Kitqa- tak nie sledze egs jeszcze zbytnio dopiero zaczynam sie interesowac ale jesli ktos to zrobil dobrze to jest wielka szansa , ostatnio sie dziewczynie udalo , dziewczynke tak "zaplanowac"

Do góry