reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam dziewczyny. Czytam dzisiejsze wpisy i takie dramaty:(
Leeleeth głowa do góry. Sama piszesz że to pierwszy cykl starań. Będzie dobrze ;)
szczypiorkowa ja tam widzę słabą kreskę więc coś się dzieje. Ważne że jest inaczej niż w poprzednich ciążach, to dobry znak. Wiem że to trudne ale zachowaj zimną krew. Piszesz że jesteś góralką to charakterna z Ciebie baba(bez urazy),ale to dobrze. My na forum odbieramy to jako twój spokój ducha ale widać przez twoje wpisy ze "krzyczysz" o zachowanie równowagi,o synka do kompletu szczęśliwej rodziny. Przecież to tak niewiele,a zarazem nieosiągalne.
Każda z nas przeżywa swój dramat inaczej. Kinga nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz że myślisz o rezygnacji z kolejnego dziecka. Że ewentualna porażka może Cię zbyt wiele kosztować. I myślisz o tym że względu na córeczki aby ich nie zranić.
Imama z Ciebie też jest dzielna kobieta. Tyle wysiłku w planowanie i rozczarowanie. Wiem że kochasz swych chłopców najbardziej na świecie ale pewnie myślisz o tym że utracone ciąże mogły być tymi uprawnionymi dziewczynami.
Piszesz że lepiej nie zaglądać na takie forum,nie planować. A ja myślę że można tylko wszystko trzeba brać z dystansem. To nie jest łatwe ale życie i tak na co dzień tak nas kopie w dupe że nie kopmy się już same. Jak Bóg da , to ksiądz ochrzci a matka wychowa swój dar najlepiej jak będzie umiała. Czasem zapłacze nad tym że to nie to o czym marzyła ale przecież się spełnia i dużo pozostaje w strefie marzeń całe życie.
Och,to mi się ulalo:unsure:ale ... Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam tym wywodem a jeśli tak to przepraszam

wkrecam sobie ale wszedzie widze corki co kolezanka to z coreczka w ciazy albo sie urodzila. Co przegladam to widze rozowosci. Czlowiek podswiadomie zwraca na to uwage... jakies mam cisnienie nie ze nie bede miala corki tylko ze tak bardzo jej chce i marze ;) rozuniecie czy bredze bez sensu? ;)
Belle dobrze prawisz. Mnie sie wydaje ze matka zawsze bedzie kochac. A ta szpilka w sercu bedzie choc ten kto ma dzieci obojga plci nie zrozumie tego

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Na egs trzeba miec sprzet - min. Dobry mikroskop, inkubator,miernik ph, itp.

Ponizej opis o co chodzi :)!

1518350105-d373ae446971f64c-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka a nie ma po polsku [emoji14]
Trzeba by to na spokojnie przetłumaczyć
Powiem tak: pracowałam z mikroskopem pod kątem mikrobioogii żywności, mam wiedzę z inżynierii genetycznej ale pod kątem GMO także mogę wejść do spółki z kimś kto ma mikroskop haha [emoji137]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa- nie kochana nie ma po polsku bo to z zagranicznego forum , trzebaby bylo przetlumaczyc , ale w skrocie dodajesz do spermy bialko jajka inkubujesz godzine w 37 stopniach sprawdzasz probke i powinno byc tak ze oddzieliło sie xx od xy , te najszybsze płyna fo gory do bialka jaja przez ph, zbierasz gorna warstwe i to powiinny byc sami/wiekszosc chlopcow , trzeba bialka jaja sie pozbyc , a zaaplikowac sobie dana plec , spr. Pod mikroskopem , wlac do naczynia zakwasic nasienie( a dziewczynke) spr. Czy sa tam same dziewczynki i zaaplikowac sobie w np. Diva cup ,

Sperma xy płynie prosto przed siebie , a xx w jakies zygzaki kolka itp. Jak taka crazy ;)

Po aplikacji sie jeszcze trzeba zakwasic - replens finger itp.
Na chlopca wiadomo bez takich

Ps. U mnie biel na tescie takze nie wiem co to bylo ... , odstawiam progesteron i czekam

Nastepny cykl probuje na o+12 jak nie pojdzie to chyba pocwicze egs ,

Dzięki za skrót, dość skomikowana sprawa
Ale dałoby się to zrobić...
Śmieszne te dziewczynkowe plemniory hyhy
Mam nadzieję że o+12 to będzie już strzał w dzieciatkę[emoji106]

I jakie rezultaty maja po EGS dziewczyny?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

OooooOo matko, @Miciur-ka tak zajść w ciążę w moim wypadku, to większe szanse daje wiatropylności! [emoji23]
Przecież z moimi zdolnościami to niewykonalne już nie tyle od strony wiedzy co technicznej, ja się potrafię na prostej drodze zabić a co dopiero mieszać pod mikroskopem plemniki....

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Szczypiorkowa hahhahahs , wow

Kitqa- tak nie sledze egs jeszcze zbytnio dopiero zaczynam sie interesowac ale jesli ktos to zrobil dobrze to jest wielka szansa , ostatnio sie dziewczynie udalo , dziewczynke tak "zaplanowac"

Do góry