reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja widzę nawet cień cienia dziewczyny... I ja wiem ze dnia @ nawet się nie spinam... I znów mam z tyłu a jak się udało to co czy się nam udało.
Boze dlaczego zachodzenie w ciążę jest takie trudne :(

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Ja też widzę cień cienia to dobry znak bo ja miałam w obydwu ciazach takie cienie tyle że w 10dpo to nic zero nie było nic widać. U mnie w 13dpo były cienie najwcześniej.

Wiecie dziewczyny wczoraj myślałam długo nad tym i chyba jednak rezygnuje z kolejnego dziecka. Chyba tak muszę bo nie jestem gotowa na córkę. Pragnienie syna jest tak duże że boje się tego rozczarowania a dodatkowo nie chce krzywdzic tej dziewczynki która by we mnie rosła... mam dziś mega doła. Wczoraj zadzwoniła koleżanka jest w 3 ciąży i będzie 3 syn. Im było wszystko jedno. Ale mnie boli to. Straciłam synka a później nie dane mi było znowu być w ciąży z synkiem mimo że zrobiłam dużo więc dlaczego miałoby się teraz udać? Muszę się wyplakac...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@kinga_z1 doskonale Cie rozumiem. Ja mam takie same odczucia. Pomimo ze mam parke jak myśle o trzecim dziecku to tylko o dziewczynce. Jakbym wiedziała ze będę mieć chłopca na 100% to nie planowałabym trzeciej ciąży. Jest to dla mnie straszne obciążenie i złe się z tym czuje chciałabym żeby było mi to obojętne. Z jednej strony pragnienie córki a z drugiej jakiś głupi strach. Dlatego tez często myśle czy lepiej nie planować trzeciego dziecka i niech zostanie tak jak jest a jest dobrze.

@szczypiorkowa12345 jest cień pamietam moje oczekiwania żeby w końcu dowiedzieć się o płci dziecka zawsze szlam na bardzo dobre usg żeby już na prenatalnych coś lekarz powiedział. Nigdy się nie zawiodłam i szybko wiedziałam

Szczypiorkowa jest cień, ja pociechu gratuluje!
Leeleth przykro mi. Ale zobaczysz następny cykl będzie Wasz [emoji8] ściskam.
Kinga kurde No musisz sama wiedzieć. Niestety żadne planowanie nie da nam gwarancji. A naprawdę mimo tego ze ja byłam nastawiona na trzeciego chłopczyka to rozczarowanie w sercu mam. Już nie ze mam synka w brzuszku ale ze tej córki nie będę miała. Myśle ze to silniejsze pragnienie niż mogłoby się nam naprawdę wydawać.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jona sway to ogólnie stwierdzenie na te nasze planowanie. Girl sway to planowanie córeczki a Boy sway chłopca itd. W słowniku nie znajdzie się chyba tłumaczenia bo dosłowne tłumaczenie to kołysać, przekonać.
Szczypiorkowa a w jakim czasie po zrobieniu testu jest zdj pierwsze? Czasem warto za godzinkę popatrzyć bo kreseczka jak wyschnie lepiej widać. U mnie tak było w 9 dpo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleeth szkoda ☹️
Miciurka jak dziś się czujesz? Co to za metoda z tym EGS?
Kciukasy za test [emoji110]

Ja na tych testach to żadnych cieni nie widzę, dopiero jak widac normalnie kreski to je widzę [emoji6]
Do mnie proszę sie zgłaszać że zdjęciami z usg [emoji57]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

We mnie tez musiała dojrzeć myśl ze chce mieć trzecie dziecko po prostu a niekoniecznie dziewczynkę. Pewnie to moje marzenie i chce spróbować. Jeśli nie spróbuje to wiem ze będę żałować. Zreszta czy siusiak czy nie dziecko kocha się tak samo, a duża rodzina to coś pięknego.

Imama nie chce Was zanudzac moimi rozmyslaniami ale to siedzi gdzieś głęboko. Miał po moim mieszkaniu biegać synek... mam córkę. Wspaniałą. Ale to co przeszłam po stracie synka a później w ciąży z córką to nie chcę tego powtarzać. Może kiedyś jak zdecyduje się na dziecko po prostu to tak, ale teraz nie umiem wyobrazić sobie że mogłoby się nie udać. Choć też tak bardzo nie mogę wyobrazić sobie słów lekarza że to chłopak... [emoji4]
Szczypiorkowa zazdroszczę Twojego spokoju. Choć w sumie sama jestem spokojna o Twoja ciążę bo to murowany chłopak. Ciesz się Nim. I dziewczynkami też. Bo w tym wszystkim to chyba najbardziej szkoda mi naszych dziewczyn że nie osiągnęły tego poziomu naszej radości..... okrutne to z naszej strony....

Zle mi dziś...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kinga_z1 no... Ciężka sprawa. Nie będę cię przekonywać, bo sama wiesz najlepiej czy chcesz dziecka czy nie. Ale moim zdaniem zdrowo podchodzisz do tematu, nie nakręcasz się że będzie na pewno chłopczyk choć bardzo go chcesz. A to normalne że czujesz lęk choć może i nie... Obgadaj otwarcie temat z mezem, macie jeszcze czas

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry