reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth- olej kalendarz lunarny , gdyby to była prawda bym miała córkę zamiast drugiego synka ;), ale jeśli ma Ci to pomóc psychicznie to ze się pokrywa to super :)!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Luisa-to dziwne że Ci tak słownik zmienia zawsze wszystkim zmieniał na mAciurka [emoji23],

Zależy jaka metodę chcesz obrać na dziewczynkę , wg metody baby dust zalecają tylko raz 2-3 dni przed owulacja , żeby nie zmieniać środowiska w środku itp. A tak to zależy od Ciebie czy chcesz zastosować abstynencje czy nie - zależy też ile ma mąż lat bo po 35rż nie jest to zalecane , zależy jaka metodę chcesz obrać ty :)

Zonami-przypomnij twoje starania jeśli nas czytasz :)!

Leeleeth- olej kalendarz lunarny , gdyby to była prawda bym miała córkę zamiast drugiego synka ;), ale jeśli ma Ci to pomóc psychicznie to ze się pokrywa to super :)!

Ja wierze ze co ma byc to będzie
Z kalendarzem czy bez!
Nie nastawiam sie na ten cykl bo szanse są małe.

@szczypiorkowa12345 kiedy testujesz?

atdc9vvjktz16vlw.png

Ejj spr te durne chinskie i u mnie 2x sie sprawdzilo! Obie córki zakotwiczyly w kalendarzu zgodnie z wytycznymi :) mój mąż stwierdzil ze bedzie co ma byc ale bedzie syn hahaha:D
Ja wierze ze co ma byc to będzie
Z kalendarzem czy bez!
Nie nastawiam sie na ten cykl bo szanse są małe.

@szczypiorkowa12345 kiedy testujesz?

atdc9vvjktz16vlw.png
Hahaha szczerze mowiac nawet nie wiem kiedy powinnam bo moj cykl jest durny;D

IMG_20180131_195046.jpg
Szczypiorkowa - robiłaś następny test LH? Ciemnieja ? Zdrówko ! Ja piwkuje [emoji23]

Kurde ja nie ogarniam, przysiegam.
Robie testy jak z wyrocznia, trzymam sie wytycznych i patrzcie:
1 od gory ok 10
2 srodkowy ok 15
3 na dole ok 18
Wsyztskie bez picia, bez alkoholu itd no to co jest?

W poprzednim msc w którym rzekomo był pozytywny test i pobno była owulacja wyszły mi testy 3 testy pozotywne tak jakby 2 dni(?!) ale nie siadło... wtedy wiązałam to z tym, że jak czułam kłucie to coś sie musiało popiepszyć i dlaego patrzyłam na organizm a nie na testy .

Załączniki

• IMG_20180131_195046.jpg
    IMG_20180131_195046.jpg
    256 KB · Wyświetleń: 403
Ostatnia edycja:
Miciurka tak czytam was i kibicuje. Starania wklejam poniżej. Miałam wyskrobać wam dlugi post za 2 tyg po wizycie ale jak już jestem wywołana... Wczoraj byłam na badaniach które mam co pół roku w związku z pewnymi obciążeniami ginekologicznymi i zagrożeniem raka. Miedzy innymi bada mnie ginekolog genetyk dopochwowo sprawdzając jajniki. Podczas badania oczywiście dziecka nie dało się pominąć i pyta się mnie czy mój ginekolog mówił płeć ja ze nie a on ze on akurat widzi dość dobrze i czy chce wiedzieć jak nie to koniec tematu no nie po to tu jestem. No ale się zapytałam ;-) widział dziewczynkę, jestem 14t2d wcześnie, więc zostawiam jeszcze ten margines następna wizyta za 2 tyg już będzie chyba jasne. Pokazywał mi sławne 3 kreseczki, oni tam mają super sprzęt pierwszy raz widziałam tak wyraźnie dziecko na usg. Nie drukówal zdjęcia bo to nie był zakres badania dlatego potwierdzę dopiero po wizycie. Mam mnóstwo przemyśleń co do planowania płci bo planawolalam 2 razy raz syna raz córkę i na pewno wam to jeszcze wszystko zbiorę do kupy.
Więc tak.
Zacznę od tego że rok temu zmieniłam tryb życia całkowicie, z kanapowca zajadajacego chipsy poszłam na słownie 3 razy w tyg bez opuszczania i dieta ala Lewandowska. Wytrzymałam do maja bo wtedy okazało się że mam przepuklina i musiałam zrobić przerwę. Ale sylwetka zmienila się bardzo, nawyki żywieniowe również. Jedynie co to lubię winko czy drinka wypić no i popalam. Zaczęłam w sierpniu was czytać byłam już po 1 próbie nieudanej zresztą wtedy liczyłam jeszcze na schettelsa tylko. Po lekturze wątku ale z poprzednich lat za czasów pirahni wprowadziłam dietę nabialowa mało mięsa, słodyczy i suplementy, mnóstwo suplementów. Do tego zakwaszanie, sylk rephresh oraz co 10 dni kupowałam taki okropny sok żurawiny prawdziwy i piłam. We wrześniu zaszłam w ciążę biochemiczna i szybko poronilam wtedy dotarłam do waszych postów i wprowadziłam dietę LE, mięso jadłam w niewielkich ilościach tylko w drugiej fazie cyklu i tylko kurczaka, zero śniadań słodyczy podjadania. Przez te 2 miesiące schudlam 3 kg a przy wadze 52 kg to dużo. Jadłam niewiele, rzadko i już mi się nawet momentami słabo robiło. Dużo suplementow odpuscilam, jadłam tylko castangus bo gdzieś czytałam że on dziewczynkowy (zaszłam na koniec 3 opakowania więc wybrałam cała dawke) acard przez biochemiczna, kwas foliowy 800mg. Dalej piłam ten prawdziwy sok z żurawiny w okresie starankowym bardzo dużo. Piłam też miete codziennie. 3 dni przed starankami rephresh, w dniu starankami też ale już niewiele. Sylk w tym cyklu odpuscilam.
A jeżeli chodzi o odstęp to wkrecilam się w tym cyklu w metodę baby dust więc nasz ostatnie zbliżenie było przed okresem, potem jedno jedyne w sobotę koło 16 kiedy testy owulacyjne zaczęły ciemniec. Najcenniejszy test miałam o 14 w niedzielę i właśnie około 14 w poniedziałek miałamnajwiększy ból jajnika u wtedy chyba a owulacją więc wychodzi 2 dni odstępu i 1 zbliżenie. Z tym że bardzo późno z poniedziałku na wtorek mój mąż stęsknionya ja już dużo objawów że po owulacji w tym śluz więc było również i teraz nie wiem tak na dobrą sprawę kiedy to się stało :-)
Ale się rozpisalam. Ja narazie nie myślę opłci, czekam na serduszko bo pobiochemicznej jestem ostrożna.

Aha teraz tak myślę że za szybko napisałam bo jak to byli tylko w głowie to jakoś bezpieczniej ja naprawdę jeszcze się nastawiam na chłopca różnie może być ale bez schiz będę szczęśliwa bez względu na płeć bo ja zawsze marzyłam o chłopcu najbardziej teraz mam większy luz. Jeszcze zapomniałam wtedy z genetycznego usg co nie miałam zdjęcia nuba z profilu miałam za to od frontu i na tych grupach fcbok adminki pisały że wygląda bardzo dziewczęco ale z frontu nie będą mówić na pewno i żebym poczekala z kupowaniem różu. One są niesamowite, ja widziałam nuba z profilu i wiem że był płaski a one tylko z frontu i zgadly naprawdę je podziwiam. To tyle bo się strasznie rozpisałam :-)

reklama
Zonami piękne starania aż sobie skopiowalam jakby któraś z moich koleżanek matek przynajmniej dwóch chłopców zachciała corki[emoji4] napisałaś też że planowałas też synka. Napisz jeśli pamiętasz jak wyglądały starania o niego. Tak dla mniejszości:)
Co do usg to na pewno dziewuszka skoro lekarz tak powiedział i miał dobry sprzęt. Gratulacje:) u mnie w 12t0d było już dobrze widać po nubie że to dziewczę [emoji6] i nikt nigdy nie miał żadnych wątpliwości a akurat w tym czasie prenatalnym miała 3 usg więc złudzeń raczej nie miałam. Cieszę sie[emoji4] no to sobie wycelowalas tą parę, brawo!:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry