reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa myślę że jeśli zaskoczyłaś to z synem naprawdę także głowa do góry. Ja mam córkę z owulacji także nie jest powiedziane. Chiński na Twoją korzyść? Ile masz lat? Będzie syn zobaczysz.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynki doradźcie mi !
Skoro na dziewczynkę jedne starania, to kiedy najlepiej? Ja mam płodny śluz 3 dni przed owu to musiałabym w 1 dzień płodnego niby ;)

Ah a starania o syna nam szły kiepsko ponad 2 roku to obawiam się ze, z taka kombinacja pare dni przed nigdy nie zajdę

Ps : inofem pije się w 1 dzień cyklu czy mogę zacząć dowolnego dnia ?

Luisa skoro masz problem czy miałaś z zajściem w ciąże to radzę działać raz po pozytywnym teście owulacyjnym. Szanse napewno większe niż z odstępem. Wiaodmo możesz popróbować pare cykli z odstępem dla spokoju ale dłużej bym nie traciła czasu...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama pierwszy synek wyszedł za 1 razem a z drugim były właśnie długie oczekiwania wiec chyba nie będę cudowwc z odstępem i zakwaszanim...

Pleminki żyja od 2 do 5 dni :) więc moje żenskie (jeśli są) juz sa zwarte i gotowe pzry komórce :) no trudno...

Wiesz ci a może tak podeśle ci plemniory mojego a ty mi swojego?
To tak żartem, serio to walcz dalej, jedziesz jeszcze ze dwa dni. Zrobiłaś co mogłaś a reszta to loteria.
Uwierz ze sie uda, wizualizuj sobie te niebieskie plemniczki itd
No nie wiem, masz szanse na chłopczyka jak Imama pisze, trzy razy w płodne to większość chłopczyków [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
U mnie apka przesunęła ovu, na wczoraj, od wczoraj białko kurze, dziś szyjka wysoko i zamknięta wiec może, może... trafiłam na chłopczyka [emoji854][emoji85]
1517401124-428c6a36b250291c-aaaaaa.jpeg

atdc9vvjktz16vlw.png

Szczypiorkowa- Ja myślę jak Imama - jak już zaliczylas fal start to warto poprawić dziś i jutro !
Z częstych są synowie , pokaże Ci mój kalendarz z którego mam syna to padniesz haha [emoji23]

Luisa- jak masz stały cykl i wiesz kiedy masz owu to tak ten 1 dzień tylko pamiętaj o tym że jeśli zaczniesz brać jakieś suplementy to ciężko Ci się będzie sugerować sluzem,

Leeleeth - a czułaś owu? Cokolwiek ? Co mówi Fertility Friend ? U mnie nawet owulacji nie wyznaczył przez te tempki! Masakra ! Może się zalapłas bardziej na 3,5dnia aniżeli na 4 ;).
Kciuki

U mnie cały cykl do bani ,dobrze że miałam progesteron to wzięłam i teraz załatwilam od lekarza ale nie wiem czy coś z tego będzie bo jak cd 15 owulacja a ja wzięłam cd17 pierwszy progesteron to nie wiem czy coś z tego będzie, temperatura kiepska , mały wzrost teraz po prog.lepiej,ale spisuje na straty , nie wiem czy w lutym będziemy się jeszcze starać może jeszcze jeden cykl i kończymy , owu mi wyznacza dopiero na marzec ! W następnym cyklu wow! Zobaczymy jak to będzie ,dziś miałam mega bóle okresowe , ciekawe czy coś mi ten progesteron zdziała, no ale na cuda nie ma co liczyć, może zacznę składać cv i zobaczę co będzie pierwsze praca czy test [emoji23], haha

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleeth - laska jedna na baby dust zaszła z 7 dniowego odstępu więc bym nawet powiedziała że żyją do 7 dni [emoji23] dla dobrych warunkach ,

U mnie myślę że dałam replens przed samymi staraniami i chyba u nas nic się nie przebiło, bo dałam przed i po a Tobie doszedł Rephresh?

Luisa - dużo jest dziewczyn które się starają lekko po owulacji , i mąż po abstynencji , jestem w takiej grupie i naprawdę większość z nich tak na córkę dała radę , ale plus suplementy no i pilnowanie ph

reklama
@Miciur-ka miałam ból w niedziele w okolicy prawego jajnika, w niedziele szyjka nisko, otwarta i miękka. Wiec dużo wskazuje ze właśnie tak jak wyznaczyła mi apka. Testy cały czas ledwie ledwie widoczne, kupiłam tez dla porównania inne i tez nic nie wychodziło. Wiec tylko po śluzie, szyjce i tym bólu stwierdzam, że jeśli cos było to niedziela/poniedziałek [emoji23] zmian w temp nie ma żadnej wciąż skacze ale tez i wstaje w nocy po kilka razy wiec nie ma szans żeby cos wyszło.
Dałam rephresh po staraniach jakoś 3min, ale niespecjalnie dużo. Jakieś 1/3 tubki. I po trzech dniach tez trochę, jednak ani paski ani nawet inne wskaźniki pH nie pokazują mniej niż 5,5 [emoji85]
Nie nastawiam sie na nic. Bo pewnie nic nie będzie [emoji28]
No co ma byc to będzie, każdy bejbik jest miłe widziany [emoji2]

Aaa owu w tym miesiącu pokrywa mi sie z czasem wyznaczonym przez kalendarz lunarny na dziewczynkę miało byc 30 stycznia [emoji2]
Przypadek czy może coś w tym jest?

@kinga_z1 odpisałam, sprawdź jeszcze ten kalendarz lunarny co kiedyś wklejałam, on tez sie opiera na fazach księżyca.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry