reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Zonami, ja co do zakwaszaczy uzywalam Medivag. Ogólnie utrzymywał mi pH do 4,5. Wczoraj OK.16 zauważyłam ze pH podeszło do 5,5 dlatego włożyłam 1/3 tubki i pH weszło spowrotem na 4,5. Po stosunku ph spermy podwyższyło mi środowisko pochwy do ph 7. Przez ostatnie 3 tyg jem botanikę c1000-lekarz zalecił ze względu na częste infekcje, ostatnio chodzilam dość często przeziębiona, a nawet przez pare dni gorączka. Jeśli teraz nie zaskoczy to jeszcze dokupie Rephresh. Co do ovu tu przy vitexie cykl mi się w miarę ustabilizował i jestem pewna ze ovu pojawi się najpóźniej jutro, a co najważniejsze jakoś w 16/17dc a nie 21dc albo później jak kiedyś to bywało. Teraz mam chyba 3 cykl na vitexie, ale brałam go jedynie od @ do ovu bo ostatnie cykle były starankowe.
Dzięki za kciukasy. Już nie mogę doczekać się testowania [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zonami - wiedziałam że brak sprzętu to dobry znak [emoji23], wielkie gratulacje ! Super wiadomości ! To chyba wyszło ok2-2,5 dnia przed owulacja starania

Gosica - myślę że dla świętego spokoju ten dzień po sobie zaaplikuje żeby on spowrotem zbić,ja jestem na kilku forach i w jednym mają "Ave Maryja ph"i nie wierza w timing a w drugim wierza w odstęp i frequency - że ten jeden stosunek 2-3 dni przed ale lepiej się trzymać tego przedziału 2,5dnia, i sama nie wiem myślę że jeśli troszkę z dieta na bakier to lepiej zrobić odstęp a jeśli się pakujebe siebie mega supli itp. To można spróbować po pozytywnym teście ale też tylko raz najlepiej - to mi się zdaje być taka opcja "B" w razie nie wyłapie dobrze owu,Nie wiem już sama w co wierzyć - ale faktycznie ciężko zrezygnować z tego odstępu, mi też ;), ja teraz mam 5dpo , wreszcie mi FF wyliczył owulacje , no i biorę dupka chce zatestowac zanim odstawie,

Kurde i tak ten cykl już spisalam na straty nie wiem czy replensem nie wybiłam wszyskiego bo przed samymi staraniami aplikowalam tak kolo 3/4 aplikatora - nawet nie mialo byc staran a przez test ktory zrobilam minute pozniej po aplikacji - sie odbyły [emoji23] no i watpie ze mi zaskoczy przez to że ten duphaston wzięłam 2 dni po owulce no i ten dziwny wykres ugh, Już powoli też męczy mojego męża to celowanie ale mnie też zaczyna,

Kredka czarna - 1 stosunek -2-3 dni przed owulka to BD Method, a żeby nienzmieniac srodowiska niczym lepiej nie mieć innych seksow wcześniej nawet z zabezpieczeniem , tu zdania są podzielone ale ja chyba bym nie ryzykowala zależy jakiej metody chcesz się trzymać :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Imama- ale ciocia wyrocznia Wow - niech za nas się pomodli hahhaha,

Szczypiorkowa -te testy chyba już ciemniejsze nie będą chociaż ka raz czy dwa miałam na nich "blazing"aż szok w sumie , poprawialiscie?

Imama- ale ciocia wyrocznia Wow - niech za nas się pomodli hahhaha,

Szczypiorkowa -te testy chyba już ciemniejsze nie będą chociaż ka raz czy dwa miałam na nich "blazing"aż szok w sumie , poprawialiscie?

Tak poprawione ale tylko 1x w owu, pożniej niestety nie było okazji i finalnie mąz musiał się wstawić wpracy ... dziś drugi dzien owu, testy w zasadzie juz blade ale wieczorem liczę na jakieś przytulanki :D

Wogóle dziewczyny musze sie troche pożalić ... w zasadzie nie tyle pożalić to prosić o pomoc. Mój mąż do tej pory naprawde nie miał zandych problemów z tymi sprawami, jak pisałam jeszcze 1 msc temu to był człowiek "zwarty i gotowy" a teraz jak tylko się zabieramy do pracy to on nie może podołać - ja go nie poznaje on sam mówie ze nie wie co jest grane. Ja wiem, ze jemu tez zalezy na dziecku, ale takie "mechniaczne" poczęcie u nas chyba w zyciu sie nie sprawdzi... i co robić? mówie i tlumacze mu, ze tj bez sensu, zebysmy sie rzytulali dla siebie itp żeby nie czul takiego ataku :D ale niewiele to daje... ehhhhh ja nie wiem czy ten cykl wogóle siadł. a jeśli siadł i jeszcze bedzie chłopiec to naprawde tylko i wyłacznie będzie to jakis cud i wymodlone, bo póki co jego materiał genetyczny jest hmmm no słaby ...

Szczypiorkowa, super ze zdarzyliscie poprawić. Dajesz mezowi lukrecję, szyszki? U mojego męża tez kiedyś była moc ze tak powiem. Ale podobnie jak u Was momentami podczas przytulanek nie daje rady i myśle ze to te suple + wiek (prawie 40) robi swoje. Tez się denerwuje ze dyktuje co kiedy i jak. Ale zależy mu na dziecku zwłaszcza na córce i probuje powierzyć te misje mnie. Wiec spokojnie, może teraz macie cięższy okres tak jak my w zeszłym cyklu i jeśli teraz nie zaskoczy to kolejny cykl będzie lepszy pod tym względem. Głowa do góry! [emoji12]
Miciurka, dzisiaj jak wstałam miałam pH 5,5 dlatego zaaplikowała 1/3 dawki Medivag. Teraz probuje wyczaić ovu. Jak wrócę z pracy zatestuje, ciekawe czy już będzie biel i ovu wkrótce.

Imama co tam pisałaś o swojej cioci nie doczytałam, musiałam przeoczyć wpis :/
Jak się czujecie? Już tylko 2mjesiace! Zostały. Tak to zleciało a jeszcze wczoraj pamiętam twój pozytywny test i ta radość [emoji7]
Szczypiorkowa w jakim wieku masz swoje dziewczynki? Dobrze ze poprawiliscie, teraz trzymamy kciuki [emoji110]za dwie kreseczki : )
Miciurka kiedy testujesz?
W BDM nie ma mowy o żadnych dietach i splach?
O dziewczyny a pro po płynu do higieny intymnej, nigdy nad nim się nie zastanawiałam. Używam Lactacyd pharma nie ma na nim napisanego żadnego ph. Wiecie który płyn ma wyższe ph na chłopca?
Zonami Gratuluję masz potwierdzona płeć na dobrym sprzęcie także szaleje z różowymi zakupami [emoji41]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.
Zonami będzie dziewczynka:) Coś różowego zdecydowanie sobie kup na dowód powodzenia w super starankach. Swoją drogą skopiowałam sobie twój opis i wdrażam go w życie. Akurat dałam sobie od 3 do 6 m-cy na przygotowania.
Szczypiorkowa trzymam kciuki aby Ci zaskoczyło na upragnionego chłopczyka. I nie stresuj się tak,będzie dobrze ;) Składam łapki z prośbą do "góry" za powodzenie.
Kitqa płyny do higieny które mają ph 3,5 są na problemy "tam". Przez utrzymanie odpowiedniego środowiska mają chronić przed infekcjami.Przez co teoretycznie pomaga na dziewczynkę. Każdy płyn do podstawowej higieny powinien "tylko" myć i utrzymywać fizjologiczne ph,a nie je dodatkowo obniżać,więc taki spzyja chłopiecym staraniom.

Ostatnia edycja:
Szczypiorkowa, super ze zdarzyliscie poprawić. Dajesz mezowi lukrecję, szyszki? U mojego męża tez kiedyś była moc ze tak powiem. Ale podobnie jak u Was momentami podczas przytulanek nie daje rady i myśle ze to te suple + wiek (prawie 40) robi swoje. Tez się denerwuje ze dyktuje co kiedy i jak. Ale zależy mu na dziecku zwłaszcza na córce i probuje powierzyć te misje mnie. Wiec spokojnie, może teraz macie cięższy okres tak jak my w zeszłym cyklu i jeśli teraz nie zaskoczy to kolejny cykl będzie lepszy pod tym względem. Głowa do góry! [emoji12]
Miciurka, dzisiaj jak wstałam miałam pH 5,5 dlatego zaaplikowała 1/3 dawki Medivag. Teraz probuje wyczaić ovu. Jak wrócę z pracy zatestuje, ciekawe czy już będzie biel i ovu wkrótce.

Nic nie daje bo nigdy nie bylo takiego problemu... Obie cory były w pierwszyn strzale więc nawet nie myslalam o tym...

reklama
Imama co tam pisałaś o swojej cioci nie doczytałam, musiałam przeoczyć wpis :/
Jak się czujecie? Już tylko 2mjesiace! Zostały. Tak to zleciało a jeszcze wczoraj pamiętam twój pozytywny test i ta radość [emoji7]
Szczypiorkowa w jakim wieku masz swoje dziewczynki? Dobrze ze poprawiliscie, teraz trzymamy kciuki [emoji110]za dwie kreseczki : )
Miciurka kiedy testujesz?
W BDM nie ma mowy o żadnych dietach i splach?
O dziewczyny a pro po płynu do higieny intymnej, nigdy nad nim się nie zastanawiałam. Używam Lactacyd pharma nie ma na nim napisanego żadnego ph. Wiecie który płyn ma wyższe ph na chłopca?
Zonami Gratuluję masz potwierdzona płeć na dobrym sprzęcie także szaleje z różowymi zakupami [emoji41]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Jedna 6 druga 1 roczek :)
Wiec przytulanki byly w pon ok 23, wt ok 13 maz stwierdził że niewiele genetyki w tym bylo, w śr pozytywny iprzytulankii i licze na dzis... Jeju zwariuje przez ten czas na wyniki testu a potem reszty... O ile wgl siadlo:)

Do góry