reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorligorligor, zawsze w trakcie infekcji ratuje się m.in vit c 1000, teraz trochę mnie zmartwiłas. Niestety żyjemy w takim klimacie, ze mamy niedobór vit d. Jeszcze rok temu mialam duuuzo poniżej normy, jakoś skrajny niedobór, teraz jest lepiej odkąd trochę łyknęła tranu. Życzę Ci coreczki z całego serca jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u lekarza?
Kitqa, Wow ale duza przewaga chłopców aż trudno w to uwierzyć.
Leeleth, sama widzisz już zostało Ci mało opcji wiec tym razem musi się udać [emoji307]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Siemka. Opowiem wam ciąg dalszy mojej historii. Nie wytrzymałam ciągłego oglądania i porównywania nubów i dla własnego zdrowia psychicznego umówiłam się na kolejne USG dokładnie 2 tygodnie po poprzednim czyli w 15t4d. Pani doktor szukała chłopca o którym cały czas jej mówiłam ale NIC nie znalazła. Dziecko pięknie pokazywało co trzeba z każdej strony ale to nie był chłopak tylko PIPKA! Jako mama dwóch chłopców sama też dostrzegłam tą różnice. Powiedziała to kilka razy, oglądając dziecko z każdej strony. Stwierdziła, że jest pewna. Myślałam, że nie bedę mogła uwierzyć jeśli przydarzy mi się taki cud ale wierze jej! To zdrowa dziewczynka <3 Płakałam... uczucie nie do opisania i życze tego każdej z was z całego serca. Marzenia się spełniają, warto próbować.

Jestem wykończona ale nie wiem czy dzisiaj zasne....

Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Ja to wogole mam w glowie ze nie bede mogla zajsc z ta corka. Bede probowac i probowac az sobie cos wkrece jak z drugim synem ;) no bo z synami to łatwo celowac, a z corkami coby te plemniczory dozyly tej owulacji ;)

Olaam-wielkie gratulacje ! Super wieści ! Jeszcze tylko przypomnij z jakiego sposobu córka :)! Wierzę Ci że płaczesz ze szczęścia ja chyba bym wyła w niebiosa [emoji23] hehe aż by psy mi odpowiadały [emoji14] ;) ha

Szczypiorkowa- to mnie teraz zmartwiłas ta statystyka , ale walczę dalej

Gorligor- polecam Ci apke happy baby taki fioletowy bialy avatarek i jest opcja dla tatusiów także fajnie dla męża że sobie też może zainstalować u siebie w telefonie i ustawić że jest przyszłym tata :)

Leeleeth- szczerze ci powiem że szukałam jakichś wyników na te metodę o+12 Ale nie moglam znaleźć nic takiego oprócz kilku starych postów i opisu tej metody chyba ona nie jest aż taka polecana itp.z resztą czytam że Atomic jej nie poleca, że można dluuugo się starać , I nici, ja chce teraz ograniczyć stosunki bo przy synu #2 to mialam cały kalendarz źle serduszka [emoji23], ale to może też przewazyło

Kitqa - to druga córkę masz zw stosunków co 3 -4 dni ?

Kredkaczarna- ja brałam lukrecje ale tylko kilka dni już dziś nie biorę ponoć działa jak clomid i przyspiesza owulacje , A tak to OLE i szyszki i lukrecje biorą nasi mężowie,

Gosica-zdrowia! duzo nas teraz w podobnej fazie cyklu może nam się posypia pozytywy [emoji23] ,tak samo myślę na temat dziecka że jeśli będzie 3 syn to chyba tylko ivf mi zostanie tak samo jak Imama wspomina żeby już ta pewność była - owulacje przewiduje na za tydzień pn może wtorek nie wiem czy przyjdzie szybciej jeśli tak to działam na o+12 , niby może dzięki lukrecji przyjść szybciej ale taka dawka co ja wzięłam nie wiem .. może 1 dzień szybciej - trochę mam rozrzut bo może przyjść owu w 17 dc do 19 dc, to pn-sroda także muszę coś postanowić czy np. Przed usg w sobotę już zadziałac czy po usg

Słusznie mi jedną laska na BD metod napisała że zel ginekologiczny mi zanurzyć środowisko -chyba cała rybka replens pójdzie na kontre [emoji23] nie wiem sama

Imama może coś doradzisz? Ps.mam nadz że już lepiej się czujesz

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny u mnie plamienie wiec chyba ten cykl stracony. Wyglada na to, że owu (jeśli była) to była wczesniej. Coś czułam, że z ta temp cos nie halo [emoji846]

@Miciur-ka statystyki statystykami. Ale u nas położna np mówi ze dzieci rodzą sie falami, duzo chłopców potem dziewczynek itd. Wiec wg jej doświadczenia teraz jest fala dziewczynek [emoji6]
Nie wiem jak to sie ma do lokalizacji [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja to wogole mam w glowie ze nie bede mogla zajsc z ta corka. Bede probowac i probowac az sobie cos wkrece jak z drugim synem ;) no bo z synami to łatwo celowac, a z corkami coby te plemniczory dozyly tej owulacji ;)

Uwierz mi ze wcale nie tak łatwo...
Zs to dziopki u nas w rodzinie na potęgę i naprawdę jedynym (ewentualnym) 'wspomagaczem' były wakacje lub wino hahahaha
A na chłopca u mnie było 2 podejścia, u szwagierki 3 - i jest 5 dziop hahahs :D

Olaam-wielkie gratulacje ! Super wieści ! Jeszcze tylko przypomnij z jakiego sposobu córka :)! Wierzę Ci że płaczesz ze szczęścia ja chyba bym wyła w niebiosa [emoji23] hehe aż by psy mi odpowiadały [emoji14] ;) ha

Szczypiorkowa- to mnie teraz zmartwiłas ta statystyka , ale walczę dalej

Gorligor- polecam Ci apke happy baby taki fioletowy bialy avatarek i jest opcja dla tatusiów także fajnie dla męża że sobie też może zainstalować u siebie w telefonie i ustawić że jest przyszłym tata :)

Leeleeth- szczerze ci powiem że szukałam jakichś wyników na te metodę o+12 Ale nie moglam znaleźć nic takiego oprócz kilku starych postów i opisu tej metody chyba ona nie jest aż taka polecana itp.z resztą czytam że Atomic jej nie poleca, że można dluuugo się starać , I nici, ja chce teraz ograniczyć stosunki bo przy synu #2 to mialam cały kalendarz źle serduszka [emoji23], ale to może też przewazyło

Kitqa - to druga córkę masz zw stosunków co 3 -4 dni ?

Kredkaczarna- ja brałam lukrecje ale tylko kilka dni już dziś nie biorę ponoć działa jak clomid i przyspiesza owulacje , A tak to OLE i szyszki i lukrecje biorą nasi mężowie,

Gosica-zdrowia! duzo nas teraz w podobnej fazie cyklu może nam się posypia pozytywy [emoji23] ,tak samo myślę na temat dziecka że jeśli będzie 3 syn to chyba tylko ivf mi zostanie tak samo jak Imama wspomina żeby już ta pewność była - owulacje przewiduje na za tydzień pn może wtorek nie wiem czy przyjdzie szybciej jeśli tak to działam na o+12 , niby może dzięki lukrecji przyjść szybciej ale taka dawka co ja wzięłam nie wiem .. może 1 dzień szybciej - trochę mam rozrzut bo może przyjść owu w 17 dc do 19 dc, to pn-sroda także muszę coś postanowić czy np. Przed usg w sobotę już zadziałac czy po usg

Słusznie mi jedną laska na BD metod napisała że zel ginekologiczny mi zanurzyć środowisko -chyba cała rybka replens pójdzie na kontre [emoji23] nie wiem sama

Imama może coś doradzisz? Ps.mam nadz że już lepiej się czujesz

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Luz! Takie same statystyki były jak chciałam mieć chłopca przy 1wyszych i 2gich staraniach a wyszły dziewczyny :D

Dziewczyny u mnie plamienie wiec chyba ten cykl stracony. Wyglada na to, że owu (jeśli była) to była wczesniej. Coś czułam, że z ta temp cos nie halo [emoji846]

@Miciur-ka statystyki statystykami. Ale u nas położna np mówi ze dzieci rodzą sie falami, duzo chłopców potem dziewczynek itd. Wiec wg jej doświadczenia teraz jest fala dziewczynek [emoji6]
Nie wiem jak to sie ma do lokalizacji [emoji23][emoji23][emoji23]

Plamienie?! To może ta cholera implementacyja?! Ja zwariuje z tym wszytskim...

reklama
Olaam, ale extra wieści!!! Gratuluje zdrowej dziewczynki. Cieszę się Twoim szczęściem, tez mam 2 chłopców i marze o dziewczynce. Również po takim ekscytującym dniu ciężko by mi było zasnąć! [emoji51]
Miciurka, ja kiedyś się napaliłam na o+12 i tylko straciłam 2/3 cykle. Czy metoda dobra? Myśle, ze jeśli mamy mało śluzu po suplementach to nasze metody są równie dobre [emoji4]
Co masz na myśli z Replens?-chcesz go alokować krótko przed starankami i po???
Dzięki, zdrówko już lepiej-w nocy bez dreszczy wiec to dobry znak.

Do góry