reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorligorligor, zawsze w trakcie infekcji ratuje się m.in vit c 1000, teraz trochę mnie zmartwiłas. Niestety żyjemy w takim klimacie, ze mamy niedobór vit d. Jeszcze rok temu mialam duuuzo poniżej normy, jakoś skrajny niedobór, teraz jest lepiej odkąd trochę łyknęła tranu. Życzę Ci coreczki z całego serca jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u lekarza?
Kitqa, Wow ale duza przewaga chłopców aż trudno w to uwierzyć.
Leeleth, sama widzisz już zostało Ci mało opcji wiec tym razem musi się udać [emoji307]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Siemka. Opowiem wam ciąg dalszy mojej historii. Nie wytrzymałam ciągłego oglądania i porównywania nubów i dla własnego zdrowia psychicznego umówiłam się na kolejne USG dokładnie 2 tygodnie po poprzednim czyli w 15t4d. Pani doktor szukała chłopca o którym cały czas jej mówiłam ale NIC nie znalazła. Dziecko pięknie pokazywało co trzeba z każdej strony ale to nie był chłopak tylko PIPKA! Jako mama dwóch chłopców sama też dostrzegłam tą różnice. Powiedziała to kilka razy, oglądając dziecko z każdej strony. Stwierdziła, że jest pewna. Myślałam, że nie bedę mogła uwierzyć jeśli przydarzy mi się taki cud ale wierze jej! To zdrowa dziewczynka <3 Płakałam... uczucie nie do opisania i życze tego każdej z was z całego serca. Marzenia się spełniają, warto próbować.

Jestem wykończona ale nie wiem czy dzisiaj zasne....

Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Ja to wogole mam w glowie ze nie bede mogla zajsc z ta corka. Bede probowac i probowac az sobie cos wkrece jak z drugim synem ;) no bo z synami to łatwo celowac, a z corkami coby te plemniczory dozyly tej owulacji ;)

Olaam-wielkie gratulacje ! Super wieści ! Jeszcze tylko przypomnij z jakiego sposobu córka :)! Wierzę Ci że płaczesz ze szczęścia ja chyba bym wyła w niebiosa [emoji23] hehe aż by psy mi odpowiadały [emoji14] ;) ha

Szczypiorkowa- to mnie teraz zmartwiłas ta statystyka , ale walczę dalej

Gorligor- polecam Ci apke happy baby taki fioletowy bialy avatarek i jest opcja dla tatusiów także fajnie dla męża że sobie też może zainstalować u siebie w telefonie i ustawić że jest przyszłym tata :)

Leeleeth- szczerze ci powiem że szukałam jakichś wyników na te metodę o+12 Ale nie moglam znaleźć nic takiego oprócz kilku starych postów i opisu tej metody chyba ona nie jest aż taka polecana itp.z resztą czytam że Atomic jej nie poleca, że można dluuugo się starać , I nici, ja chce teraz ograniczyć stosunki bo przy synu #2 to mialam cały kalendarz źle serduszka [emoji23], ale to może też przewazyło

Kitqa - to druga córkę masz zw stosunków co 3 -4 dni ?

Kredkaczarna- ja brałam lukrecje ale tylko kilka dni już dziś nie biorę ponoć działa jak clomid i przyspiesza owulacje , A tak to OLE i szyszki i lukrecje biorą nasi mężowie,

Gosica-zdrowia! duzo nas teraz w podobnej fazie cyklu może nam się posypia pozytywy [emoji23] ,tak samo myślę na temat dziecka że jeśli będzie 3 syn to chyba tylko ivf mi zostanie tak samo jak Imama wspomina żeby już ta pewność była - owulacje przewiduje na za tydzień pn może wtorek nie wiem czy przyjdzie szybciej jeśli tak to działam na o+12 , niby może dzięki lukrecji przyjść szybciej ale taka dawka co ja wzięłam nie wiem .. może 1 dzień szybciej - trochę mam rozrzut bo może przyjść owu w 17 dc do 19 dc, to pn-sroda także muszę coś postanowić czy np. Przed usg w sobotę już zadziałac czy po usg

Słusznie mi jedną laska na BD metod napisała że zel ginekologiczny mi zanurzyć środowisko -chyba cała rybka replens pójdzie na kontre [emoji23] nie wiem sama

Imama może coś doradzisz? Ps.mam nadz że już lepiej się czujesz

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny u mnie plamienie wiec chyba ten cykl stracony. Wyglada na to, że owu (jeśli była) to była wczesniej. Coś czułam, że z ta temp cos nie halo [emoji846]

@Miciur-ka statystyki statystykami. Ale u nas położna np mówi ze dzieci rodzą sie falami, duzo chłopców potem dziewczynek itd. Wiec wg jej doświadczenia teraz jest fala dziewczynek [emoji6]
Nie wiem jak to sie ma do lokalizacji [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja to wogole mam w glowie ze nie bede mogla zajsc z ta corka. Bede probowac i probowac az sobie cos wkrece jak z drugim synem ;) no bo z synami to łatwo celowac, a z corkami coby te plemniczory dozyly tej owulacji ;)

Uwierz mi ze wcale nie tak łatwo...
Zs to dziopki u nas w rodzinie na potęgę i naprawdę jedynym (ewentualnym) 'wspomagaczem' były wakacje lub wino hahahaha
A na chłopca u mnie było 2 podejścia, u szwagierki 3 - i jest 5 dziop hahahs :D

Olaam-wielkie gratulacje ! Super wieści ! Jeszcze tylko przypomnij z jakiego sposobu córka :)! Wierzę Ci że płaczesz ze szczęścia ja chyba bym wyła w niebiosa [emoji23] hehe aż by psy mi odpowiadały [emoji14] ;) ha

Szczypiorkowa- to mnie teraz zmartwiłas ta statystyka , ale walczę dalej

Gorligor- polecam Ci apke happy baby taki fioletowy bialy avatarek i jest opcja dla tatusiów także fajnie dla męża że sobie też może zainstalować u siebie w telefonie i ustawić że jest przyszłym tata :)

Leeleeth- szczerze ci powiem że szukałam jakichś wyników na te metodę o+12 Ale nie moglam znaleźć nic takiego oprócz kilku starych postów i opisu tej metody chyba ona nie jest aż taka polecana itp.z resztą czytam że Atomic jej nie poleca, że można dluuugo się starać , I nici, ja chce teraz ograniczyć stosunki bo przy synu #2 to mialam cały kalendarz źle serduszka [emoji23], ale to może też przewazyło

Kitqa - to druga córkę masz zw stosunków co 3 -4 dni ?

Kredkaczarna- ja brałam lukrecje ale tylko kilka dni już dziś nie biorę ponoć działa jak clomid i przyspiesza owulacje , A tak to OLE i szyszki i lukrecje biorą nasi mężowie,

Gosica-zdrowia! duzo nas teraz w podobnej fazie cyklu może nam się posypia pozytywy [emoji23] ,tak samo myślę na temat dziecka że jeśli będzie 3 syn to chyba tylko ivf mi zostanie tak samo jak Imama wspomina żeby już ta pewność była - owulacje przewiduje na za tydzień pn może wtorek nie wiem czy przyjdzie szybciej jeśli tak to działam na o+12 , niby może dzięki lukrecji przyjść szybciej ale taka dawka co ja wzięłam nie wiem .. może 1 dzień szybciej - trochę mam rozrzut bo może przyjść owu w 17 dc do 19 dc, to pn-sroda także muszę coś postanowić czy np. Przed usg w sobotę już zadziałac czy po usg

Słusznie mi jedną laska na BD metod napisała że zel ginekologiczny mi zanurzyć środowisko -chyba cała rybka replens pójdzie na kontre [emoji23] nie wiem sama

Imama może coś doradzisz? Ps.mam nadz że już lepiej się czujesz

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Luz! Takie same statystyki były jak chciałam mieć chłopca przy 1wyszych i 2gich staraniach a wyszły dziewczyny :D

Dziewczyny u mnie plamienie wiec chyba ten cykl stracony. Wyglada na to, że owu (jeśli była) to była wczesniej. Coś czułam, że z ta temp cos nie halo [emoji846]

@Miciur-ka statystyki statystykami. Ale u nas położna np mówi ze dzieci rodzą sie falami, duzo chłopców potem dziewczynek itd. Wiec wg jej doświadczenia teraz jest fala dziewczynek [emoji6]
Nie wiem jak to sie ma do lokalizacji [emoji23][emoji23][emoji23]

Plamienie?! To może ta cholera implementacyja?! Ja zwariuje z tym wszytskim...

reklama
Olaam, ale extra wieści!!! Gratuluje zdrowej dziewczynki. Cieszę się Twoim szczęściem, tez mam 2 chłopców i marze o dziewczynce. Również po takim ekscytującym dniu ciężko by mi było zasnąć! [emoji51]
Miciurka, ja kiedyś się napaliłam na o+12 i tylko straciłam 2/3 cykle. Czy metoda dobra? Myśle, ze jeśli mamy mało śluzu po suplementach to nasze metody są równie dobre [emoji4]
Co masz na myśli z Replens?-chcesz go alokować krótko przed starankami i po???
Dzięki, zdrówko już lepiej-w nocy bez dreszczy wiec to dobry znak.

Do góry