reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka o żelu nie słyszałam ze podwyższa pH. Ale aplikuj sobie przed badaniem Haha a może lepiej staranka przed badaniem. Ale zaś ryzyko czy akurat nie owu na dniu bo BD to wtedy nie będzie.
Popatrz na testy przed wizyta i najwyżej weź męża w obroty [emoji41]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama ta metoda to jak zwykle teoria, ale jak dla mnie która ma wkońcu jakiś sens i z czymś się łączy. Wiec myślę że jak przyjdzie co do czego to dam te 400 dolarów, bo na intro w Pradze mnie nie stać. Inaczej, stać ale kasę wolę włożyć w dom itp Taka smutna prawda

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Jabłuszkowa ja tez sie pogubilam i tutaj co chwile zameczam dziewczyny co i jak :) ale sa bardzo pomocne i nie szczedza rad :)

Ja mam juz 2 synkow i chcemy coreczke. No marzy mi sie strasznie ;)

Leeteeth a jak paski owulacyjne? Niektore maja delilatne krwawienie w owulacje. A mozliwe zeby bylo implantacyjne?

Kitqa teoria przyciągania tej komórki została obalona. Jest cały artykuł na ten temat. Gdyby to było takie proste to selekcja płci nie była by taka droga bo wystarczyło by naładować plemniki i wiadomo by było który XX a który XY.
Kredkaczarna jest to nielegalne. Ale Np na Cyprze już można to zrobić. Prawo nie zabrania selekcji płci i dostajesz raport ile masz zdolnych XX a ile XY do inseminacji itd. Koszt Ok 10tys €

Imama dlatego to tylko teoria. Ale tak jak w każdej historii jest źdźblo prawdy. Każda istota żywa, organizm ma energię polaryzacji, coś nas do kogoś przyciąga lub odpycha : )
Wiem że to nie jest takie proste, aby naładować jajo odpowiednią energia. Ale przynajmniej można spróbować spożywać produkty np o wysokim ph, a noz widelec coś zaiskrzy [emoji57]
A te talizmany, lampy solne co używacie? Toż to to samo ale nie jest wystarczające to raczej jako talizman i pozytywne wibracje : )

P. S Imama masz linka do obalonej teorii?
Kurde czyż nie każdą tu teorie obalono? Jest jakaś prawdziwa?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

@kredkaczarna u mnie to cholibka wszystko możliwe [emoji6] to by dopiero było ze ciąża zanim staranka zaczęłam [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale testy owu nie pokazały nic. Chyba ze była mega szybko
1516796742-eaf5697f0a31cfcb-aaaaaa.jpeg

Na razie nadal czysto. Wyglada to na owulacyjne jednak. Trzy takie niteczki. I na termometrze po badaniu trochę. Czyli jak działać? @Imama @Miciur-ka??? Jakieś sugestie?
Podbrzusze lekko mnie pobolewa, wiec pewnie owu, tylko czemu temp nie idzie w górę? Prawy jajnik bardzo czuje.

atdc9vvjktz16vlw.png

No Kitqa na tym polegają te kalendarze czy fazy księżyca właśnie i te jony- nasze branzoletki czy lampy solne.
Jest prawdziwa teoria z ta dieta tak naprawdę. Ale wiaodmo to niebedzie nic 100% bo zawsze jakiś plemniczek może przeżyć bo przecież jest ich miliony i to bardzo ciężkie żeby coś wybiło wszystkie XX czy XY.
Cukier niski tez podobno działa dziewczynkowo.
Ta teoria do mnie przemawia:
Link do: Trivers Willard hypothesis
Nie umie teraz na szybko o tej polaryzacji znaleźć ale na bank o tym czytałam. Poszukam wieczorem. Moim zdaniem poprostu szkoda kasy bo oni na bank to obliczają wg faz księżyca

reklama
Leeleeth przy kp zalecają jednak staranka co 4 dzień bo ciężko z tymi cyklami. Wg mnie jak już meczy Cię dieta i te suplementację i ogólnie planowanie to bym działała co 4 dzień właśnie. Taki miałam plan ale dostałam regularnie @. Jak robisz dużo innych rzeczy to czasem bym się nie przejmowała. Aplikowała co trzeci dzień cały aplikator żelu i staranka co 4 dzień [emoji6]

Do góry