reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leleth przy karmieniu tak moze byc a ktory masz dc? Bo chyba jakos na poczatku? Ja normalnie zawsze mialam cykle 27dni a teraz podczas karmienia 36dni.Wiec moze sie wszystko wydluzy u Ciebie..

Olam gratuluje.;)

Kredka moja corka jest z codziennych staran bez zadnego odstepu.

Co do statystyk u mnie w kosciele w 2017 bylo 66 chrztow 40 chlopcow, 26 dziewczynek.
Ja rodzilam to tez sami chlopcy byli i moja jedna.
A znow u nas w najblizszym sasiedztwie w 2017 urodzily sie same dziewczynki z moja Jagoda az 6 a nie ma zadnego chlopaka.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maciurka przypominam staranka, może ktoś zaczerpnie coś dla siebie i będę mogła pomóc tak jak to forum pomogło mi. Podczytywałam je już po urodzeniu pierwszego syna w 2008r. :D Pózniej drugi pojawił się niespodziewanie ;) w 2010. Mam 29 lat a mój mąż bedzie miał wymarzony prenent na 30stkę. Urodziny ma 9 lipca a ja termin na (piątek!) 13.09. Lepiej nie mogliśmy sobie tego wymyślić. Chwilo trwaj...

Starania o moje Marzenie <3
Od lutego czyli ok 8 miesiecy suplementy wg starej szkoły Piranhi dla mnie i dla męża w polecnych przez nią dawkach. Dieta ta sama dla mnie i meża z wykluczeniem chłopczykowych produktów. Jedliśmy mięso z kurczaka, unikałam soli i słodyczy. Ok 4 miesiecy przed ciążą zaczełam jeść dwa posiłki dziennie - obiad i kolację. Schudłam przez to mocno aż miałam niedowagę bo ogólnie jestem szczupła i mam duże zapotrzebowanie kaloryczne. W konskwencji w sierpniu owulacja nie wystąpiła jak zawsze w okolicach 14 dnia tylko dopiero 27 (jak podjadlam troche na wakacjach )gdzie zwykle w tym czasie był już okres. Wykorzystałam sytuację, że coś jest nie tak i poszłam do gina zdobyć Clo. Niechętnie przepisał mi na dwa cykle. Po pierwszym byłam w ciązy, testy blade, beta wynik 70, nie rosła i 6 dni po terminie okres (Biochemiczna). Nie doczekałam kolejnego i w drugim cyklu z clo byłam w obecnej ciąży. Mąż był po miesięcznej przerwie w braniu lukrecji, (zostawił szyszki chmielu) wczesniej łykał 7 miesięcy bez przerwy.

Piłam mięte ok 3x dzienie do tego herbatki typu "cukier stop" i kawe z cynamonem, szczególnie do owlacji 2x dziennie obowiązkowo. Piwko lubie więc piłam ale nie regularnie chociaż w lato sporo ;) Mąż herbate żurawinowo - malinowa i piwo. Kawy nie pił.

Staralismy się najpierw dwa cykle O+12, mam baby compa ale było ciężko i nieskutecznie.
Pózniej próby z jednym razem blisko owulacji po abstynecji powyżej 7 dni. Co najmniej 10+.
Potem już codziennie od zakonczenia okresu do jednego dnia po owulacji czyli w szczęśliwym cyklu wyszło 8 razy. Bez odstępu. Po przerwe 7 dniowej. Synów mam z jednego razu więc pomyślałam, że zaryzykuje tym bardziej, że byłam już mega głodna i chciałam być w ciąży .

pH przed dietą ok 5,5. Po kilku miesiącach ok 4 mierzone miernikiem cyfrowym, męża do 7,5.
Z zakwaszania zrezygnowałam bo do owulacji miłam pH 3,5 a w owu ledwo 4, max 4,3.
Po staranich aplikowałam Lactovaginal (pH 4,7) żeby troche zredukować pH spermy ale tez nie zlikwidować wszystkiego. Sprawdzałam często i było w normie. Do tego płyn do higieny pH3,5. W nieudanych cyklach stosowałam Abiofem, on ma pH chyba 3,7.

Brałam prysznic zawsze do 10 min po stosunku (bez orgazmu) ale dwa dni przed owu mi sie zasnęło i wstałam po 40 minutach :D

Mąż przed wieczornymi seksami zawsze brał gorący prysznic. Ja łykałam sudafed. Nie miałam śluzu do mometu brania Clo po nim w owulację dużo bardzo wodnistego nie ciągnącego.

Hormonów nie badałam.

Trochę poskakałam na skakance 3x w tygodniu po 20 min, ale to max 2 miesiace przed ciążą.

Z głupotek( wg mnie) nosiłam bransoletkę emitującą jony ujemne, w sypialni miałam lampę solną, a owulacja wypadła kiedy księżyc był w nowiu (ale znak męski;).

Genetycznie to wyglada słabo ale nie tragicznie. U teściów pierwsza była córka, potem 3 synów. My mamy dwóch chłopców, a jego brat jednego. Więcej dzieci nie ma. Dalsze pokrewieństwo nie wiem czy jest ważne, ale rodzeństwo teścia 2x2. Dziewczynek z ich strony jest mniej ale gdzieś tam się pojwiają co nie zmienia faktu, że gen męski przeważa. U mnie mieszane rodziny.
Beta 11dpo była 39, później musialam zbadać w 14 bo było święto to wyszło 202 czyli średni przyrost na 48 godzin ok 200 % no ale wyniki robione po 72h.

Wg Ramziego, w którego nie wierze - "chyba"dziewczynka. Nub i potty shot z 13t4d dla wielu chłopiecy ale ekspertki były jednak za dziewczyną. Usg z 15t4d lekarka twierdzi, że jest pewna kobietki, ja też ją widzę <3 i modlę się żeby już tak zostało.

Ostatnia edycja:
W załaczniku 2 pierwsze fotki wyrostka i od dołu z 14 tygodnia i aktualne 2 zdjęcia potty shot z 16tego. Na pierwszym widać, że nic nie wisi, a na drugim mam nadzieję, że to części dziewczynki, są trochę powiekszone ale to podobno normalne na tym etapie.

Załączniki

• IMG_20180109_215303.jpg
    IMG_20180109_215303.jpg
    489,4 KB · Wyświetleń: 132
  • IMG_20180110_143851.jpg
    IMG_20180110_143851.jpg
    387,6 KB · Wyświetleń: 140
  • IMG_20180124_081419.jpg
    IMG_20180124_081419.jpg
    145,6 KB · Wyświetleń: 153
  • IMG_20180124_081526.jpg
    IMG_20180124_081526.jpg
    152,8 KB · Wyświetleń: 132
olaaam wielkie gratulacje! Jak pierwsze zdjęcia mnie nie przekonywały, że to córka tak to ostatnie od dołu gdzie widać 3 kreseczki to faktycznie dziewunia jak się patrzy. Mam takie samo zdjęcie swojej więc porównuję:) Kurcze, chciałabym zaznać takiego uczucia jak Ty wczoraj....
W ogóle- cudne starania,
dziewczyny jesteście super sumienne naprawdę!

Ja mam dziś 2dc. Zakładam, że to ostatni normalny cykl niestarankowy, jeszcze czekam ąz to tsh mi spadnie i od następnego dołączam do Was. Nie wiem jaką przyjąć taktykę, chyba zrobię podobnie jak z córką, że na 4 dni przed owu staranka z zabezpieczeniem a potem baby dust. Co sądzicie? Szczypiorku, podczytuję Twoje staranka będą dla mnie pomocne:)

Niezłe te statystyki, ale ja mam takie samo spostrzeżenie, co krok chłopcy w wózkach, co chwila rodzi się u znajomych chłopak. Już trzeci rok jak nie ma wśród moich bliskich znajomych dziewczynki, jedynie moja rodzina się nie wyłamuje- w marcu u siostry ciotecznej córka ma się urodzić. No przydałby się ten pierwiastek męski w rodzinie, oj przydałby się:) z drugiej strony Kitqa i Szczypiorkowa- możemy mówić że dobrych strzelców mamy z naszych mężów:)

Lele, ja myślę że to dlatego że to pierwszy cykl i dlatego szaleje, chyba że to plamienie owulacyjne?? Ja bym na Twoim miejscu poszła na usg i zobaczyła czy tam dobrze macica się oczyściła. Pamiętam że mój cykl pierwszy po/przy karmieniu też był dziwny dopiero jak całkiem odstawiłam to wróciło w do normy.

@olaaam to troche zawalczyłaś! Sporo sie namęczyłaś i nakombinowałaś. Ogromnie gratuluje spełnienia marzenia! Życze Ci aby zdrowa córcia została zdrową corcią :)

U nas w towarzystwie przewaga chłopców. Ogólnie od 2010 roku urodzilo sie 8 chłopców i 2 dziewczynki.

Dzisiaj mój kochany synek kończy 4 lata. Pewnie nie odkryję Ameryki jak powiem że nie wiem kiedy to zleciało i że nie mogę pojąć tego jaki jest już duzy mądry i samodzielny.
Przydałoby sie mu rodzeństwo (siostra hihi) ale już wiem na bank że to nie wcześniej jak na 5 urodziny.

Ostatnia edycja:
@Miciur-ka tak, zrobiłam ja sobie z e3,4d :) takie były odstępy
Szczypiorkowa z jakiego regionu Polski jesteś? Dziwnie (jak dla mnie) piszesz o dziewczynkach - "dziopy" nigdy tego nie słyszałam :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Siemka. Opowiem wam ciąg dalszy mojej historii. Nie wytrzymałam ciągłego oglądania i porównywania nubów i dla własnego zdrowia psychicznego umówiłam się na kolejne USG dokładnie 2 tygodnie po poprzednim czyli w 15t4d. Pani doktor szukała chłopca o którym cały czas jej mówiłam ale NIC nie znalazła. Dziecko pięknie pokazywało co trzeba z każdej strony ale to nie był chłopak tylko PIPKA! Jako mama dwóch chłopców sama też dostrzegłam tą różnice. Powiedziała to kilka razy, oglądając dziecko z każdej strony. Stwierdziła, że jest pewna. Myślałam, że nie bedę mogła uwierzyć jeśli przydarzy mi się taki cud ale wierze jej! To zdrowa dziewczynka <3 Płakałam... uczucie nie do opisania i życze tego każdej z was z całego serca. Marzenia się spełniają, warto próbować.

Jestem wykończona ale nie wiem czy dzisiaj zasne....

Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Gratuluje i strasznie zazdroszczę!
Niech zdrowo rośnie [emoji173]️

U mnie na razie bez plamien, wkładka czysta wiec może to owulacyjne? To teraz zupełnie nie wiem co robić ? Czekac na następny cykl czy wszystko na jedna kartę?

atdc9vvjktz16vlw.png

Wczoraj przeczytałam o fajnej metodzie planowania, pewnie część z was ją zna. To metoda Schoena. Ale co w niej mnie zaciekawilo to fakt o polaryzacji jaja, które przyciąga naładowane dodatnio/ujemnie plemniki. Żeńska komórka jajowa przez 60-70 dni w różnych okresach roku jest naładowana dodatnio i przez tyle samo czasu - ujemnie. A co najfajniejsze to można wpłynąć dieta na jej polaryzacje! Co teraz dla mnie ma sens trzymania diety. A najlepsze jest to że można zamówić sobie w internetach indywidualne opracowanie kalendarza polaryzacji co kosztuje ok 400 dolarów:)

Olaaam widzielam hehe moje gratulacje!! Wiec jednak coś się na tych nubach znam [emoji41]
Leeleeth moja znajoma ma 3 miesięcznego syna i tez co chwile dziwne krwawienia. Ja akurat tak nie miałam. Jak już dostałam @ to miałam jedynie ta przerwa na początku ze jeden cykl bez krwawienia dopero po trzecim już regularnie.
Kitqa czytałam kiedyś o tym i niestety ale tez nie ma pewności a te 400$ to masakra cena!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny. Tak teraz usiadłam i zaczęłam was czytać nawet kilkadziesiąt stron wstecz i powiem że już nic nie rozumiem. Wcześniej czytałam że na dziewczynkę to trzeba jeść dużo słodyczy. Teraz piszecie że dieta i 0 slodkosci. Pogubiłam się:) z mężem staramy się o dzidzie i jeśli ten cykl pójdzie na marne to kolejna próba w maju. Zacznę stosować wasze rady. Będę chyba potrzebowała tłumacza bo widzę że się poslugujecie skrotami. Zglupialam ! Ale podziwiam was za determinację! :) I gratuluję tym mamusiom które już pod serduszkiem noszą swój mały cud :)

Do góry