reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zonami genetycznie to wyglada słabo ale nie tragicznie. U teściów pierwsza była córka, potem 3 synów. My mamy dwóch chłopców, a jego brat jednego. Więcej dzieci nie ma. Dalsze pokrewieństwo nie wiem czy jest ważne, ale rodzeństwo teścia 2x2. Dziewczynek z ich strony jest mniej ale gdzieś tam się pojwiają co nie zmienia faktu, że gen męski przeważa. U mnie mieszane rodziny.

reklama
@olaaam , @kredkaczarna - kolejne mamusie synków, no ja się pytam no jak to możliwe??:))) witam Was dziewczyny:) ja tak jak Kitqa przyjmuję info jak tu trafić w chłopczyka więc czytam każdy jeden wpis z wielką ciekawością i obmyślaniem strategii.

U mnie tsh spada. Z 5 przez 2 tygodnie na 4.Odstawiłam l-karnitynę i olej lniany i jednak spada, więc to chyba było jednak to- także przestrzegam! Choć mało mam kogo:) zostawiam tylko witaminki dla ciężarnych (ze względu na jod tam zawarty) i wiesiołek do owu i to wszystko. Takim sposobem może marzec będzie realny. Tak strasznie już bym chciała....

@kredkaczarna , ja również mierzę temperaturę.A powiedz mi- jak mierzysz temperature to skąd wiesz że owu jest? Bo ja łącznie z monitoringiem wychwyciłam że owu jest na pewno w dzień przed rankiem który pokazał wysoką temperaturę. Czy u Ciebie też tak jest czy dopiero jak rano zobaczyłaś wysoką temp to zadziałaliście na synka? Czy to nie za późno też wtedy bo można byłoby się wstrzelić w O+12 takim sposobem, choć w tę metodę wierzę chyba najmniej.... Będę wdzięczna za odpowiedź.

@olaaam, mąż chce córci? taki nastawiony? Mam znajomych bardzo dobrych, dwóch synków mają, przy drugim jej mąż tak chciał córkę, że do końca nie wierzył lekarzom. Jakoś tak mi go szkoda było bo naprawdę miał imię wybrane i w ogóle nie dał się przekonać do samego porodu że to jednak chłopak.

@Miciur-ka, nieeeeeee tylko nie to. W styczniu córka miała być, no to działajcie w marcu też na córkę za ten styczeń. Chociaż ja wiem, że moja siostra zaszła w ciążę ze swoją córką będąc na antybiotyku ale mówiła że tak chce dziecka, że żaden antybiotyk jej nie powstrzyma. Przez pierwszy okres zarodek jest chroniony, tak kiedyś czytałam, że pierwsze 2-3 tygodnie dopóki kobieta nie wie że jest w ciąży to żadne leki, alkohol nie mają wpływu na stan zdrowia zarodka, także może się jednak namyślicie:) wasza decyzja:)

Tak poprawdzie to z ta tempto dowiadujesz sie ze owu byla. Bo dopiero jak spadnie i skoczy to wiesz ze ona sie odbyla. Przynajmniej tak mnie uczono. Ze w dzien poprzedzajacy skok jest owu. Moze mie ktos poprawi? Pattze na ten moj cykl dziewczynkowoa naprwde chlopczykowy i w sumie to tam sec co 2 dzien i jeszcze w dzien owu nie bylo ;) a jest synek. Musze kupic paski zeby zmierzyc ph moze to tam tkwi problem. Takie zwykle lakmusowe kupujecie czy macie cos sprawdzonego?

Tak poprawdzie to z ta tempto dowiadujesz sie ze owu byla. Bo dopiero jak spadnie i skoczy to wiesz ze ona sie odbyla. Przynajmniej tak mnie uczono. Ze w dzien poprzedzajacy skok jest owu. Moze mie ktos poprawi? Pattze na ten moj cykl dziewczynkowoa naprwde chlopczykowy i w sumie to tam sec co 2 dzien i jeszcze w dzien owu nie bylo ;) a jest synek. Musze kupic paski zeby zmierzyc ph moze to tam tkwi problem. Takie zwykle lakmusowe kupujecie czy macie cos sprawdzonego?
A w ten dzień co miałaś skok to zadzialaliscie? Czy przeddzień?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Kinga_1 super że tsh tak szybko spada, ale uważaj na jod właśnie bo on też może namieszać. Ale to musisz poczytać czy na pewno.
Wytrzymaj jeszcze trochę i marzec będzie wasz [emoji41]

@leeleth ale fajnie :) po jakim czasie dostałeś okres? Karmisz tylko piersią?

reklama
Dzięki kredka[emoji4] ja właśnie z takiej strategii mam córkę [emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

To może dłuższa przerwa do owu? Ja mam tak synka...
U nas piec dni przed owu

atdc9vvjktz16vlw.png

Do góry