reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Myśle ze strategia która obrałam jest dobra. Nie znam szczegółów na ile Atomic pomaga. Po statystykach widac ze jest różnie. Ciekawe na ile by Ci modyfikowała plan i czy byłoby to uzasadnione. Przypomnisz jaki jest koszt tej imprezy? [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleeth- wiem że pewnie chcesz szybko zajsc ale lepiej poczekać aż się cykle wyrównaja i wtedy clo, A ż tych pierwszych to nie wiadomo bo dopiero dochodzi organizm do siebie bym poczekala z 2 cykle i wtedy clo, bo tak to może być Ci ciężko celować , ja celuje w 3 dni cut off,

Teraz trochę zrezygnowana bo pokazało się na baby dust kilka "fail girl sways"z 2 i 3 dniowym cut off ale one nic poza tym nie robią ja wierze że moje dodanie rzeczy tak jak U Ciebie może coś jednak da oprócz samej metody baby dust,

Kalorie masz okej,Ale ja chyba bym odrzuciła ćwiczenia bo albo trzeba "chamsko trenowac" albo wcale a bynajmniej do takiego wniosku ja doszłam czytając GD a tym bardziej jak ty karmisz piersią to masz większe zapotrzebowanie na kalorie, wtedy te 1800 kcal by Ci starczyło i lepiej byś się czuła
Suple dają Ci dodatkowe wartości to ja bym chyba Imama się zapytała bo ona o tym czytała - Ale wtedy możesz nieświadomie zwiększać kcal w diecie ,

Ps. Ale męża skatujesz[emoji23] - tak samo jak ja hehe

Apropo różnych pierdółek to jeszcze hematite jest podobnie pomocny ,

Mi ostatnio olejki ***** dały [emoji23] ale może Tobie coś dadza, a jak już wszystko to wszystko hehe , ja robię bransoletki , lampa.solna i tak jest , no i replens chyba też jeszcze ,

Może spróbuj jeden stosunek z abstynencja min 7 dni najlepiej koło 8, I 2-3dni przed owu,

Gosica- jesteśmy na podobnym etapie , u mnie już temp spadła , ale jeszcze nie aż tak może jutro bedzie już niżej i w końcu nowy cykl , Bo już czekam jak na zbawienie , kciuki za nasze cykle przyszłe ! A U Ciebie może jeszcze coś się zdarzy? Czujesz coś ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Myśle ze strategia która obrałam jest dobra. Nie znam szczegółów na ile Atomic pomaga. Po statystykach widac ze jest różnie. Ciekawe na ile by Ci modyfikowała plan i czy byłoby to uzasadnione. Przypomnisz jaki jest koszt tej imprezy? [emoji4]

Tam są różne wersje, na rok ze wsparciem i całość planowania chyba 179
Na pół roku 99
I za 79 ale już nie pamietam co dokładnie w pakiecie było [emoji848]
W dolarach. To jakie 350zl za pakiet pół roczny [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Leeleth jak dla mnie plan super. LE dieta Extra tak trzymaj.
Wiec tak ja Ci napisze co bym zrobiła na twoim miejscu. Każda z nas wiaodmo czyta co innego i w co innego wierzy.
Ćwiczyć bym napewno ćwiczyła bo tego nie robiłam. Na początku antomic pisała ze jak ktoś nie daje rady 60 min dziennie to żeby zrezygnować i tak zrobiłam. Co się okazało teraz zalecają jaka kolwiek aktywność fizyczna. Patrząc na fit matki to jednak większość ma córeczki wiec No ja bym trzymała ćwiczenia. Jakiś spacer czy lekkie kardio.
Wit C ja odrzuciłam bo bałam się dodatkowych wartości odżywczych ale jak piszesz ze beirrsz raz na czas to myśle nie zaszkodzi a jak już brałaś to zastaw to sobie.
Co do @ to z kim nie rozmawiam co kp to dostaje jedna a później dopiero na drugi cykl. Ja bym napewno teraz brała clo!
Po pierwsze mała różnica wieku do tego ja wierze w te karmienie piersią ze to coś daje.
Co do stosunków to jeden w płodne po pozytywie. Naprawdę dużo czytałam udanych staranek i tego bym nie zmieniła. Do tego abstynecja bądź sex codzienny z zabezpieczeniem. Wybrałabym to drugie chyba. Zależy czy masz dzieci z jednego stosunku czy częstszych. Mąż mówisz ma niemoc to tez musisz to wziasc pod uwagę bo może nie dać rady
Jak chcesz się trzymać baby duży (bo nie wiem) to musisz inna strategie obrać. Ja tak jak wcześniej pisałam. Baby dust śledziłam bo o niej pisała Przyszłamama i dla mnie to nie przemawiało.
Zakwaszacz bym używała co trzeci dzień aplikator i zmierzyła jak to wyglada przed samym stosunkiem.
Na posty Atomic trzeba tez uważać. Bo ona z biegiem czasu. Patrzy na statystyki i modyfikuje bardzo dużo. Jest dużo starych postów o zakwaszaniu itd a teraz np od tego odeszła.
Kwasu nie musisz więcej brać. Tez brałam 800. Błonnik nie musisz brać przed każdym posiłkiem. Wystarczy przed jednym bo może ci być słabo po tym tez.
Ta wizualizacja ciekawa Haha
Ja sobie może zwizualizuje poród to wyjdzie córa? [emoji23][emoji7]
A Ty Gosica już tam dobrze robisz także wiesz nie ma co dodawać jeszcze rzeczy.

Miciurka, niestety nic nie czuje. Czekam już na 1dc, Oo może będziemy równo jechały ;) Biedni ci nasi mężowie, tu abstynencja, tam lukrecja -jak oni maja żyć [emoji12]
Leeleth, niby 350 do ogarnięcia, ale jednak jakaś kasa jest. Imama nas trochę wydrukowała, mniej więcej wiesz co i jak, pytanie na ile Atomic będzie w stanie tu w Twoim przypadku pomoc, doradzić.
Imama, jesteś kochana. Bardzo Ci dziękuje za wsparcie. Powoli zabieram się do kolejnego cyklu. Nie chce już za bardzo modyfikować, nadal będzie e4d, wierze bardzo w te lukrecję wiec w 1dc podam to mezowi. Niedługo urlop to może trochę się zrelaksuje i cos z tych przytulanek w końcu będzie [emoji6]

Dziewczyny czytam co tu puszecie i stwierdzam ze jestem w czarnej d:o lukrecja to w jakis tabletkach? Szyszki? Ze chmielu tak? Ale tylko dla meza z tego co czytam najgorzej mi ogarnac ta diete. Jest jakas dobra dusza co mi przytoczy co i jak? No chce ta dziewuche sprobowac jescze raz:)

Dziewczyny czytam co tu puszecie i stwierdzam ze jestem w czarnej d:o lukrecja to w jakis tabletkach? Szyszki? Ze chmielu tak? Ale tylko dla meza z tego co czytam najgorzej mi ogarnac ta diete. Jest jakas dobra dusza co mi przytoczy co i jak? No chce ta dziewuche sprobowac jescze raz:)

Na dziewczynkę ja stosuje tak:
Dieta le czyli mało wszystkiego, kcal poniżej 1500, w tym 40-50g białka i tłuszczy, od razu polecam apkę my fitness pal, dzięki niej zaczęłam ogarniać temat diety [emoji6]
Ja usunęłam ziemniaki, banany, pomidory, sól. Mleko zamieniłam na roślinne, odstawiłam miesi czerwone całkowicie, białe bardzo ograniczyłam do piersi z kurczaka raz w tyg. Zamieniam masło na florę pro activ
Cola zero, dużo kawy. Unikam śniadań rano, raczej jem Ok 11, potem posiłki obiad i kolacja. Zero przekąsek pomiędzy.
Stosuje czarny sezam, kurkumę. Do picia herbatka z liści malin i mięta zielona, herbatki owocowe.

Suplementy:
Dla mnie: vitex, vit c, ca i mg od czasu do czasu, kawa z cynamonem, dziewczyny stosują saw palmetto, castangusa.

Dla faceta: szyszki chmielu, korzeń Lukrecji, i ekstrakt z liści oliwek.
Suplementy to wszystko są tabsy, ja kupiłam na Allegro [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

@Imama nie rozumiem co napisałaś w tym fragmencie: „Co do @ to z kim nie rozmawiam co Ko to dostaje jedna a później dopiero na drugi cykl.”

Częstość stosunków to już ciekawa sprawa, mam i z jednego i z ciągu. Sama nie wiem jak to rozgryźć.

A w baby dust nie chodzi o jeden stos w płodne? Na dwa trzy dni przed? [emoji15]
Bo ja myślałam, że to o to chodzi [emoji23][emoji23][emoji23]
Niemniej tak sobie umyśliłam seksik. Na dwa trzy dni przed.

Ta wizualizacja ma ponoć odnoesienie w badaniach naukowych. Ponoć kobiety wizualizujące sobie zachodzenie w ciąże z oczekiwana płcią, zmieniają chemie mózgu co z kolei wpływa na przyjazność flory w układzie rozrodczym. Temat tyleż ciekawy co kontrowersyjny ale co mi szkodzi wizualizować różowe plemniory? [emoji23][emoji23]

@Miciur-ka hematyt zamówiony [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja sylk zamówiłam, to wystarczy?
Abstynencja 7dni, najlepiej koło 8? Tzn dni, koło ośmiu dni czy 8dc? [emoji33]

@Gosica, No niby nie majątek. Ale jeśli nic mi to nie da to jakbym w błoto wyrzuciła, ale bardzo mnie kusi [emoji85]

Na dziewczynkę ja stosuje tak:
Dieta le czyli mało wszystkiego, kcal poniżej 1500, w tym 40-50g białka i tłuszczy, od razu polecam apkę my fitness pal, dzięki niej zaczęłam ogarniać temat diety [emoji6]
Ja usunęłam ziemniaki, banany, pomidory, sól. Mleko zamieniłam na roślinne, odstawiłam miesi czerwone całkowicie, białe bardzo ograniczyłam do piersi z kurczaka raz w tyg. Zamieniam masło na florę pro activ
Cola zero, dużo kawy. Unikam śniadań rano, raczej jem Ok 11, potem posiłki obiad i kolacja. Zero przekąsek pomiędzy.
Stosuje czarny sezam, kurkumę. Do picia herbatka z liści malin i mięta zielona, herbatki owocowe.

Suplementy:
Dla mnie: vitex, vit c, ca i mg od czasu do czasu, kawa z cynamonem, dziewczyny stosują saw palmetto, castangusa.

Dla faceta: szyszki chmielu, korzeń Lukrecji, i ekstrakt z liści oliwek.
Suplementy to wszystko są tabsy, ja kupiłam na Allegro [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png
Dzieki Ci dobra kobieto :) to teraz trzeba sie zawziac. Ale staranka dopiero planuje na marzec kwiecien wiec wszystko obmysle

reklama
Leeleth a ile mąż ma lat? Abstynecji nie powinno się robić u mężczyzn pow 35 rz.
Co to tekstu to faktycznie nierasno napisałam. Chodziło mi o to ze ja i moje znajome dostałyśmy pierwsza @: przykład ja w styczniu dostałam a w lutym już nie tylko dopiero w marcu i wtedy już regularnie. U Ciebie bałabym się ze właśnie to „jednorazowe” bo karmisz jednak tylko piersią. I dlatego brałabym clo teraz bo znów możesz na to czekać.
Baby dust tak to chodzi o jednen stosunek w płodne 2-3 dni przed. Z tym ze Ty jak masz cały cykl rozregulowany przez ciąże to nie wiesz kiedy owu będzie. Masz syna niby z 7 (!) dni przed to jakby cud. I taka naprawdę dla mnie to by było „ryzyko” ze jednak trafisz 4-5 dni a to niby już bardzo chłopczykowe wg niektórych. Podobno wtedy jest u nas wyrzut testosteronu. Wiec ja osobiście bym czekała na pozytyw i wtedy jest pewnosc ze jednak nie jest to długo przed. Bo z ciemnienie testów to różnie. U mnie się to nie sprawdzało.
JAk chcesz być jednak w ciąży szybko to bez sensu plan bo wątpię ze ona ci dużo pomodyfikuje. Jednak już robisz to długo a znów zaczynać od nowa z innymi metodami od Atomic ( bo zaleca zawsze min 12 tygodni) to bez sensu i do tego właśnie ta kasa.

Do góry