reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka to zdrowia dla Ciebie! Kurczę obyś szybko wyzdrowiała. Najgorzej jak właśnie coś zaplanujemy a tu dupa i nie da rady.
Kitqa wg GD to zaś trzy stosunki także różni się trochę. Ale jak widać jeden niby na dziewczynkę.
Olaaam jak admini tak piszą to duże szanse. Jedynie ze piszą „leaning Girl” „mayby” to tez nie są aż tak pewni. No ale tak jak pisałam dość tricky ten twój nub także może pójść w każda str. Potty shot nie powinno się przed 14 tc kierować ale widomo lepiej żeby nic między nogami i tak nie było. Ciekawa jestem koniecznie daj znać!
No i co do staranek to super!!!! Mam nadzieje ze to zaowocuje w córeczce.
Leeleeth gratulacje to pierwszy krok do sukcesu. Clo bierzesz 3-7 dc bądź 5-9. Przez piec dni codziennie o tej samej porze. Najlepiej na noc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Służę pomocą Leeleth [emoji8] lepiej pytac.
Pamiętaj żeby nie brać nic ziołowego na clo bo zaburzy to wszystko. Ani nie pij herbaty miętowej itd.

Kinga- nie wiem.co że staraniami bo mam.teoche sterydow i silne jakieś leki i trochę strach wiesz.., za tydzień mam.wizyte to się dowiem ,

Jeśli mogę się wtrącić o temperaturze do was dziewczyny to skok jest bo wydzielony jest progesteron i dzięki temu temp.podskakuje . Ja u siebie tak ostatnio wyłapałam że zmierzylam.o 5 rano jeszcze była nisko temp dospałam do 8 i już w tym pomiarze byla.wysoko akurat to był mój dzień owulacji więc sobie niechcący wyłapałam dokładnie [emoji23],

Kredka czarna witaj :)!
Owulacja jest potwierdzona 3 wyższymi temperaturami , i wtedy dopiero masz.pewnosc że była a porowbujesz do ostatnich 6 , na ph mam zwykle.paski z apteki ale fajny jest miernik cyfrowy który chyba sobie sprawie

Leeleeth- haha kochana gratulacje widzę że nie tracisz czasu, :D ,clo 3-7 dzień cyklu lub 5-9 też biorą dziewczyny , tylko pamiętaj że owulacje Ci może przyspieszyć ,

Olaam-matko dużo zrobilas!! Trzymam kciuki za dziewczynkę !

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

kinga_z1 nie bardzo nastawiony ale gdzieś to w gołwie siedzi. Chociaż my szanse na ciążę z córka porównywaliśmy do wygranej w totolotka więc przede wszystkim musieliśmy chcieć dziecka i nastawić się na chłopca. Mąż nie orientuje się w tych nubach itd wiec jak lekarz pwiedział, że nie oceni jaka płeć to pomyślał, że pewnie dziewczynka skoro przed nami kobietce na tym samym etape ciąży stwierdził syna. Gin rysował mu te typowo męskie wyrostki na kartce więc dla niego były inne niż naszego dziecka i stąd takie przeczucie, że to córka musiałam go oświecić to trochę bardziej skomplikowane ;)

Imama na grupie sytuacja 4xchłopiec od zwykłych użytkowników 6x dziewczynka z czego 4 opinie są od adminek, jedna z nich z dopiskiem "chyba", reszta bez. Na zdjęciech obrysownany przez nie nub czym argumentują swoją decyzje. Jakąś szanse mam ;)

Przypomniało mi się jeszcze, że o napojach nic nie napisałam. Więc, mięte piłam ok 3x dzienie do tego herbatki typu "cukier stop" i kawe z cynamonem, szczególnie do owlacji 2x dziennie obowiązkowo. Piwko lubie więc piłam ale nie regularnie chociaż w lato sporo ;) Mąż herbate żurawinowo - malinowa i piwo. Kawy nie pił.

Załączniki

• nub2.jpg
    nub2.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 129
  • nub3.jpg
    nub3.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 121
@Kinga_1 super że tsh tak szybko spada, ale uważaj na jod właśnie bo on też może namieszać. Ale to musisz poczytać czy na pewno.
Wytrzymaj jeszcze trochę i marzec będzie wasz [emoji41]

@leeleth ale fajnie :) po jakim czasie dostałeś okres? Karmisz tylko piersią?

Po czterech miesiącach, Emil jest tylko na piersi
Ale myśle ze vitex zrobił swoje, bo bardzo wyraźnie czułam ze cis sie dzieje. Bolały mnie jajniki, potem opuchłam, chyba wodę zatrzymała sie. Odstawiłam, i po tygodniu nadeszła @

kinga_z1 nie bardzo nastawiony ale gdzieś to w gołwie siedzi. Chociaż my szanse na ciążę z córka porównywaliśmy do wygranej w totolotka więc przede wszystkim musieliśmy chcieć dziecka i nastawić się na chłopca. Mąż nie orientuje się w tych nubach itd wiec jak lekarz pwiedział, że nie oceni jaka płeć to pomyślał, że pewnie dziewczynka skoro przed nami kobietce na tym samym etape ciąży stwierdził syna. Gin rysował mu te typowo męskie wyrostki na kartce więc dla niego były inne niż naszego dziecka i stąd takie przeczucie, że to córka musiałam go oświecić to trochę bardziej skomplikowane ;)

Imama na grupie sytuacja 4xchłopiec od zwykłych użytkowników 6x dziewczynka z czego 4 opinie są od adminek, jedna z nich z dopiskiem "chyba", reszta bez. Na zdjęciech obrysownany przez nie nub czym argumentują swoją decyzje. Jakąś szanse mam ;)

Przypomniało mi się jeszcze, że o napojach nic nie napisałam. Więc, mięte piłam ok 3x dzienie do tego herbatki typu "cukier stop" i kawe z cynamonem, szczególnie do owlacji 2x dziennie obowiązkowo. Piwko lubie więc piłam ale nie regularnie chociaż w lato sporo ;) Mąż herbate żurawinowo - malinowa i piwo. Kawy nie pił.

Tu dla porównania chłopczykowe zdjecie
1515747140-561cf07b07d93c28-aaaaaa.jpeg

Nie znam sie zupełnie na cypelkach ale widać bardzo wyraźnie że sie unosi. U ciebie bardziej płasko jest wiec może faktycznie dziewczynka. Trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Wczoraj euforia [emoji23] a dzisiaj panika, [emoji87]
Potrzebuje podsumowania i ewentualnych korekt [emoji8]

Dieta LE 1800kcal
Z pominięciem chlopczykowych produktów, ziemniaki, pomidory, banany, sól. Mało
Owoców, mleko odstawilam( tylko do kawy) stosuje zamiennie mleka roślinne,masło zamienione na florę pro activ, sporadycznie białe mięso (pierś),
1515747465-00999866fbfdb91b-aaaaaa.jpeg

Tak wyglada moje podsumowanie dzienne, chyba nie najgorzej ? Na diecie jestem od października, nie za krótko? Schudłam sporo [emoji6]
Intensywne spacery i cwiczenia jak mam czas, problemem jest, że im więcej ćwiczeń tym wiecej jest kalorii do przyjęcia a ja nie wyrabiam z podstawowa dawka [emoji6] i czasem mam ostrzeżenie ze za mało jem. Ilościowo nie wyrabiam.

Trzy posiłki, niestety dwanie dawałam rady, bardzo słabłam, i miałam zawroty głowy i drżenia, pewnie cukier za bardzo spadał, rano kawa z cynamonem. I jeszcze około dwóch trzech w ciąży dnia [emoji41] ja mogę żyć sama kawa.
Herbatki, malinowe, mięta,

Suple: vit c 1000mg, mg, ca po 1200mg, kwas foliowy 800mg Atomic pisała ze 1000mg a to nie jest chłopczykowe? [emoji15]
I Fe bo miałam anemię, ale takie z wyciągu z buraka.
Vitex dwa miesiące, błonnik przed posiłkami

Mąż lukrecję (teraz przerwa 7dni) ole i szyszki chmielu, gorące kąpiele.
Vit c i mg, ca, błonnik przed posiłkami

I pytanie czy w pierwszym cyklu już brać clo?

Planowałam jeden stosunek dwa dni przed owu, czy to dobra taktyka?
Zakwaszam sie? Nie wiem jakie pH mam czekam na paski lakmusowe.
Czy cos jeszcze?

Aha olejek lawendowy jest, już nie mogę go znieść, lampa solna, różowy kwarc. [emoji23][emoji7]
Nawet różowe skarpetki pod poduszka [emoji85][emoji23][emoji23][emoji23]
Jeszcze jakieś czary mary?

Aha jeszcze nam stara lekarkę i kazała wizualizować sobie jak poczynam dziewczynkę, tzn jak plemniczki sobie płyną i różowe wbijają sie w jajo. A potem jak sie dziewczynka rozwija u mnie w brzuszku, ponoć takie psychiczne nastawienie może zmieniać biochemię w ciele (zaczynajac od mózgu [emoji57][emoji854])

atdc9vvjktz16vlw.png

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny,nie pisze nic bo czekam ma @. Na razie temp w gorze, ale to 30 dc-ostatnio był 32 dni. pewnie jutro temp spadnie. Testu na razie nie robię, chyba ze w niedziele jeśli @ nie przyjdzie.
Leeleth, przygotowania masz wzorowe. Ja w ogole nie licze tych węglowodanów itd. Nawet nie umiałabym się za to zabrać hihi. Stosunkowo mało jem, chociaż dużo warzyw i owoców. A z Twojego postu widzę, ze jednak nie jest to dobra droga
Suple bit c, ca bierzesz przez cały cykl? Nie boisz się ze to wpłynie na dietę LE, ze dostarczasz organizmowi więcej wartości odżywczych?
Z clo nie doradzę czy już brać czy może jeden cykl poczekać. Myśle, ze Imama może Ci tu cos doradzić. A lekarz sugerował cos?
Na diecie chyba wystarczy być 6-8 tyg i można się starać, wiec idealnie!
Olaaam, u nas podobnie. Ustrzelenie dziewczynki to jak totek, dlatego już przed starankami uzbroiła się w cierpliwość. Widzę tez Wam zajęło sporo ze starankami. My walczymy od sierpnia, najpierw na o+12, potem 2 cykle z clo, a teraz z vitexem i oczywiście lukrecja dla męża, szyszki. Z opisu wynika ze adminki stawiają na dziewczynke, Imama tez. Zatem trzymam kciuki żeby tak zostało! [emoji7]

@Gosica ja tez na początku jadłam owoce i warzywa ale wciąż było za dużo białka wiec dopiero jak zaczęłam bardzo restrykcyjnie pilnować co jem to zaczęło sie jakoś układać. I wyszło mi, węglowodany to bardziej takie mączne sprawy [emoji6]
A niekoniecznie warzywa, wiec
Co do supli to niestety dość nie regularnie je biore, w senie jak mi sie przypomni, także nie sadze bym dostarczała wartości odżywczych.
Czyli uważasz, że powinnam tylko do owu?

Lekarz mi wypisał receptę. I nie mówił nic więcej. Wiec czekam na Wasze porady.

Leeleh, Ja z suplementów biorę kwas foliowy non stop, czasem vitc1000-głównie podczas infekcji które mnie ostatnio dość często dopadają, Vitex do ovu, czasem saw palmetto. Kiedyś brałam non stop ca, mg i vit c, ale Imama pisała ze Atomic nie bardzo poleca i odpuściłam sobie. Kupowałam plan od Atomic czy jednak się wstrzymała?

reklama
Właśnie wczoraj miałam zamawiać ten plan ale tak mi sie żal kasy zrobiło [emoji23]
Bo sporo to kosztuje a i tak bez gwarancji, ale raczej kupie

Do góry