reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama dajesz nadzieję ;) niektóre nuby na tej stronie naprawde bardzo podobne do mojego. Zapisałam się do grupy o której mówiłaś i potwierdzają się twoje słowa 3xchlopiec od zwykłych użytkowników, a admin i mod piszą "pink", także jeszcze cień szansy sobie zostawie:)

Mam też fotkę "armatki" od dołu ale w 14 tygodniu chyba nie powinno się na to patrzeć ? Czy można zauważyć jakieś różnice? Jak dla mnie typowo męski sprzęt :D

Na drugim zdjęciu obraz z mojego usg ale obrócony i ozanczony nubek przez jedną babeczke, teraz troche lepiej widać, że kieruje się odrobinę jakby ku dołowi.

Rany... wczoraj chciałam poprostu wiedzieć, cokolwiek żeby zeszło mi z głowy a tak to dalej móżdze, masakra ;)

Załączniki

• IMG_20180110_143851.jpg
    IMG_20180110_143851.jpg
    387,6 KB · Wyświetleń: 76
  • nub.jpg
    nub.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Tymonsmom tak nie mogłam zajść z 3 dniowy odstępem i Jeszce zawsze poprawiałam to o+12 i nic tego, udało się jeden stosunek 2-1,5 dnia przed owu.

OLAAM faktycznie masz zagwozdke ja już zglupialam, chyba dalej u ciebie pół na pół ale za 4 tyg się wyjaśni. Opiszesz swoje starania?

Dzięki dziewczyny no strasznie zla.jestem jak już mam ułożony plan i wszystko a tu takie cos..

Kitqa- dokładnie baby dust to 24 i 48 hr po pozytywnym teście na chłopca i już można generalnie później ile i co się chce [emoji23]- spoko kochana my Cię tu pokierujemy :D

Tymons mum- nie wiem za tydzień mam kontrolną wizytę i chyba mu powiem czy mogę się starać w ogóle , bo tak jak mam czekać na lot do Polski to będę musiała odłożyć conajmniej na rok starania :/

Olaaam- ja naprawdę nie mam.pojecis to Imama tu się zna bo studiowała nuby ale też bym dała na te nub theory i zobaczyla.co tam.powiedza ,

Zonami to jesteś w strefie dziewczynkowej wg baby dust chociaż 1,5 dnia to trochę mało najlepiej 2 min.ale.moze się uda ! :)
Ja myślę że będzie laska.u Ciebie !

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Opisze:)

od lutego czyli ok 8 miesiecy suplementy wg starej szkoły Piranhi dla mnie i dla męża w polecnych przez nią dawkach. Dieta ta sama dla mnie i meża z wykluczeniem chłopczykowych produktów. Jedliśmy mięso z kurczaka, unikałam soli i słodyczy. Ok 4 miesiecy przed ciążą zaczełam jeść dwa posiłki dziennie - obiad i kolację. Schudłam przez to mocno aż miałam niedowagę bo ogólnie jestem szczupła i mam duże zapotrzebowanie kaloryczne. W konskwencji w sierpniu owulacja nie wystąpiła jak zawsze w okolicach 14 dnia tylko dopiero 27 (jak podjadlam troche na wakacjach )gdzie zwykle w tym czasie był już okres. Wykorzystałam sytuację, że coś jest nie tak i poszłam do gina zdobyć Clo. Niechętnie przepisał mi na dwa cykle. Po pierwszym byłam w ciązy, testy blade, beta nie rosła i 6 dni po terminie okres. Nie doczekałam kolejnego i w drugim cyklu z clo byłam w obecnej ciąży. Mąż był po miesięcznej przerwie w braniu lukrecji, (zostawił szyszki chmielu) wczesniej łykał 7 miesięcy bez przerwy.

Staralismy się najpierw dwa cykle O+12, mam baby compa ale było ciężko i nieskutecznie.
Pózniej próby z jednym razem po abstynecji powyżej 7 dni.
Potem już codziennie od zakonczenia okresu do jednego dnia po owulacji czyli w szczęśliwym cyklu wyszło 8 razy. Po przerwe 7 dniowej. Synów mam z jednego razu więc pomyślałam, że zaryzykuje tym bardziej, że byłam już mega głodna i chciałam być w ciąży .

pH przed dietą ok 5,5. Po kilku miesiącach ok 4 mierzone miernikiem cyfrowym, męża do 7,5.
Z zakwaszania zrezygnowałam bo do owulacji miłam pH 3,5 a w owu ledwo 4, max 4,3.
Po staranich aplikowałam Lactovaginal żeby troche zredukować pH spermy ale tez nie zlikwidować wszystkiego. Sprawdzałam często i było w normie. Do tego płyn do higieny pH3,5.

Brałam prysznic zawsze do 10 min po stosunku (bez orgazmu) ale dwa dni przed owu mi sie zasnęło i wstałam po 40 minutach :D

Mąż przed wieczornymi seksami zawsze brał gorący prysznic. Ja łykałam sudafed. Nie miałam śluzu do mometu brania Clo po nim w owulację dużo bardzo wodnistego nie ciągnącego.

Hormonów nie badałam.
Trochę poskakałam na skakance 3x w tygodniu po 20 min, ale to max 2 miesiace przed ciążą.

Z głupotek( wg mnie) nosiłam bransoletkę emitującą jony ujemne, w sypialni miałam lampę solną, a owulacja wypadła kiedy księżyc był w nowiu (ale znak męski;).

Beta 11dpo była 39, później musialam zbadać w 14 bo było święto to wyszło 202 czyli średni przyrost na 48 godzin ok 200 % no ale wyniki robione po 72h.

Wg Ramziego, w którego nie wierze - dziewczynka.

W tej chwili to wszystko co mi przychodzi do głowy, nie wykluczone, że o czymś zaomniałam;)

Miciurka, to fatalnie ze z tym zdrowiem tak Ci się sypnęło. Mam nadzieje ze wkrótce Ci się wyjaśni co ze starankami.
Kitqa, sexy co 4 dni. W ostatnim cyklu dzialalismy ta metoda, w kolejnym obieramy te sama. Może akurat cos w tym e4d jest [emoji6]
Tymon'sMom, a jak długo się staracie? To celowanie jest najgorsze. Pomyłka i traci się cykl.
Olaam, trafiłaś na dobre forum. Tu Imama zna się na nubach jak nikt inny [emoji7] myśle ze na admin i mod-ach opinii powinnaś polegać bo oni maja największe doświadczenie.
Olaam ale duuuuzo zrobiłaś. Szok [emoji15]msze miałaś na Lukrecji non sto 7 mies? Czy dawałam przerwy po ovu do 1dc? Tez celowalisny na początku przez 2 cykle starankowe w o+12, wg mnie radzi ciężko do wychwycenia. Babycompa tez mam, przy moich cyklach służy mi tylko jako termometr[emoji30] ale ze z lactovaginalem i lukrecja męża udalo Ci się zajść w ciaze?- niezle!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica, tak 7 miesięcy bez przerwy. Miało być 6 i stop ale jakoś się przedłużyło i dobrze, że się skończyła bo już biedny był. Ogólnie przerastały go codzienne wyzwania ale walczył dzielnie i dawał rade ;) Pózniej ten miesiąc przerwy akurat przed ciążą i miałam zamawiać znowu ale nie było takiej potrzeby:)
Udało się zajść ale moim zdaniem cudowanie ogrniczyłam do minimum bo wcześniej to irygacje z limonki i zakwaacze pH3,7 dokładałam wiec lactovaginal przy tym to łagodna opcja.

Olaam szok! Przypomniałas mi o tej głodówce jej miałam tak samo dlatego potem modlic się o ciąże bez względu na płeć bo miałam dość chciałam normalnie jeść! Też jestem po biochemicznej przed szczęśliwym cyklem, okres spóźnił się tydzień beta stała na poziomie 58 przez 5 dni aż zaczęła spadać. W każdym razie podziwiam za determinację. Powiedz mi a jak u was wygląda to genetycznie, mąż jest z rodziny samych facetów?

O kurcze to ja daleko w tyle jestem ;) a chce ta dziewuche ;) poradzcie jakie suplementy bierzecie poza magnezem wapniem i wit C. Saw Palmetto ? Castagnus? Te ktore dostepne bez recepty ;) czytam o lukrecji dla meza?

Pierwszy syn mial byc synem wiec celowalam w owulacje (mierze temp rano) bralam witaminy na pierwszy trymestr. Wiesiolka do owulacji. Po sexie nogi w gore ;) jakos szybko poszlo. Drugi mial byc corka ale przed nim poronilam i dlugo nie moglam zajsc w ciaze. Troche zeswirowalam.odstawilam cala diete i suplementy. Poszlam do gina a ten mowi ze wtedy i wtedy moze byc oqu bo pecherzyk dojrzewa no i tak raz jednego dnia drugi drugiego i jeszcze z orgazmem wiec powstal drugi synek ;)

reklama
Do góry