reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama dajesz nadzieję ;) niektóre nuby na tej stronie naprawde bardzo podobne do mojego. Zapisałam się do grupy o której mówiłaś i potwierdzają się twoje słowa 3xchlopiec od zwykłych użytkowników, a admin i mod piszą "pink", także jeszcze cień szansy sobie zostawie:)

Mam też fotkę "armatki" od dołu ale w 14 tygodniu chyba nie powinno się na to patrzeć ? Czy można zauważyć jakieś różnice? Jak dla mnie typowo męski sprzęt :D

Na drugim zdjęciu obraz z mojego usg ale obrócony i ozanczony nubek przez jedną babeczke, teraz troche lepiej widać, że kieruje się odrobinę jakby ku dołowi.

Rany... wczoraj chciałam poprostu wiedzieć, cokolwiek żeby zeszło mi z głowy a tak to dalej móżdze, masakra ;)

Załączniki

• IMG_20180110_143851.jpg
    IMG_20180110_143851.jpg
    387,6 KB · Wyświetleń: 73
  • nub.jpg
    nub.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Tymonsmom tak nie mogłam zajść z 3 dniowy odstępem i Jeszce zawsze poprawiałam to o+12 i nic tego, udało się jeden stosunek 2-1,5 dnia przed owu.

OLAAM faktycznie masz zagwozdke ja już zglupialam, chyba dalej u ciebie pół na pół ale za 4 tyg się wyjaśni. Opiszesz swoje starania?

Dzięki dziewczyny no strasznie zla.jestem jak już mam ułożony plan i wszystko a tu takie cos..

Kitqa- dokładnie baby dust to 24 i 48 hr po pozytywnym teście na chłopca i już można generalnie później ile i co się chce [emoji23]- spoko kochana my Cię tu pokierujemy :D

Tymons mum- nie wiem za tydzień mam kontrolną wizytę i chyba mu powiem czy mogę się starać w ogóle , bo tak jak mam czekać na lot do Polski to będę musiała odłożyć conajmniej na rok starania :/

Olaaam- ja naprawdę nie mam.pojecis to Imama tu się zna bo studiowała nuby ale też bym dała na te nub theory i zobaczyla.co tam.powiedza ,

Zonami to jesteś w strefie dziewczynkowej wg baby dust chociaż 1,5 dnia to trochę mało najlepiej 2 min.ale.moze się uda ! :)
Ja myślę że będzie laska.u Ciebie !

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Opisze:)

od lutego czyli ok 8 miesiecy suplementy wg starej szkoły Piranhi dla mnie i dla męża w polecnych przez nią dawkach. Dieta ta sama dla mnie i meża z wykluczeniem chłopczykowych produktów. Jedliśmy mięso z kurczaka, unikałam soli i słodyczy. Ok 4 miesiecy przed ciążą zaczełam jeść dwa posiłki dziennie - obiad i kolację. Schudłam przez to mocno aż miałam niedowagę bo ogólnie jestem szczupła i mam duże zapotrzebowanie kaloryczne. W konskwencji w sierpniu owulacja nie wystąpiła jak zawsze w okolicach 14 dnia tylko dopiero 27 (jak podjadlam troche na wakacjach )gdzie zwykle w tym czasie był już okres. Wykorzystałam sytuację, że coś jest nie tak i poszłam do gina zdobyć Clo. Niechętnie przepisał mi na dwa cykle. Po pierwszym byłam w ciązy, testy blade, beta nie rosła i 6 dni po terminie okres. Nie doczekałam kolejnego i w drugim cyklu z clo byłam w obecnej ciąży. Mąż był po miesięcznej przerwie w braniu lukrecji, (zostawił szyszki chmielu) wczesniej łykał 7 miesięcy bez przerwy.

Staralismy się najpierw dwa cykle O+12, mam baby compa ale było ciężko i nieskutecznie.
Pózniej próby z jednym razem po abstynecji powyżej 7 dni.
Potem już codziennie od zakonczenia okresu do jednego dnia po owulacji czyli w szczęśliwym cyklu wyszło 8 razy. Po przerwe 7 dniowej. Synów mam z jednego razu więc pomyślałam, że zaryzykuje tym bardziej, że byłam już mega głodna i chciałam być w ciąży .

pH przed dietą ok 5,5. Po kilku miesiącach ok 4 mierzone miernikiem cyfrowym, męża do 7,5.
Z zakwaszania zrezygnowałam bo do owulacji miłam pH 3,5 a w owu ledwo 4, max 4,3.
Po staranich aplikowałam Lactovaginal żeby troche zredukować pH spermy ale tez nie zlikwidować wszystkiego. Sprawdzałam często i było w normie. Do tego płyn do higieny pH3,5.

Brałam prysznic zawsze do 10 min po stosunku (bez orgazmu) ale dwa dni przed owu mi sie zasnęło i wstałam po 40 minutach :D

Mąż przed wieczornymi seksami zawsze brał gorący prysznic. Ja łykałam sudafed. Nie miałam śluzu do mometu brania Clo po nim w owulację dużo bardzo wodnistego nie ciągnącego.

Hormonów nie badałam.
Trochę poskakałam na skakance 3x w tygodniu po 20 min, ale to max 2 miesiace przed ciążą.

Z głupotek( wg mnie) nosiłam bransoletkę emitującą jony ujemne, w sypialni miałam lampę solną, a owulacja wypadła kiedy księżyc był w nowiu (ale znak męski;).

Beta 11dpo była 39, później musialam zbadać w 14 bo było święto to wyszło 202 czyli średni przyrost na 48 godzin ok 200 % no ale wyniki robione po 72h.

Wg Ramziego, w którego nie wierze - dziewczynka.

W tej chwili to wszystko co mi przychodzi do głowy, nie wykluczone, że o czymś zaomniałam;)

Miciurka, to fatalnie ze z tym zdrowiem tak Ci się sypnęło. Mam nadzieje ze wkrótce Ci się wyjaśni co ze starankami.
Kitqa, sexy co 4 dni. W ostatnim cyklu dzialalismy ta metoda, w kolejnym obieramy te sama. Może akurat cos w tym e4d jest [emoji6]
Tymon'sMom, a jak długo się staracie? To celowanie jest najgorsze. Pomyłka i traci się cykl.
Olaam, trafiłaś na dobre forum. Tu Imama zna się na nubach jak nikt inny [emoji7] myśle ze na admin i mod-ach opinii powinnaś polegać bo oni maja największe doświadczenie.
Olaam ale duuuuzo zrobiłaś. Szok [emoji15]msze miałaś na Lukrecji non sto 7 mies? Czy dawałam przerwy po ovu do 1dc? Tez celowalisny na początku przez 2 cykle starankowe w o+12, wg mnie radzi ciężko do wychwycenia. Babycompa tez mam, przy moich cyklach służy mi tylko jako termometr[emoji30] ale ze z lactovaginalem i lukrecja męża udalo Ci się zajść w ciaze?- niezle!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica, tak 7 miesięcy bez przerwy. Miało być 6 i stop ale jakoś się przedłużyło i dobrze, że się skończyła bo już biedny był. Ogólnie przerastały go codzienne wyzwania ale walczył dzielnie i dawał rade ;) Pózniej ten miesiąc przerwy akurat przed ciążą i miałam zamawiać znowu ale nie było takiej potrzeby:)
Udało się zajść ale moim zdaniem cudowanie ogrniczyłam do minimum bo wcześniej to irygacje z limonki i zakwaacze pH3,7 dokładałam wiec lactovaginal przy tym to łagodna opcja.

Olaam szok! Przypomniałas mi o tej głodówce jej miałam tak samo dlatego potem modlic się o ciąże bez względu na płeć bo miałam dość chciałam normalnie jeść! Też jestem po biochemicznej przed szczęśliwym cyklem, okres spóźnił się tydzień beta stała na poziomie 58 przez 5 dni aż zaczęła spadać. W każdym razie podziwiam za determinację. Powiedz mi a jak u was wygląda to genetycznie, mąż jest z rodziny samych facetów?

O kurcze to ja daleko w tyle jestem ;) a chce ta dziewuche ;) poradzcie jakie suplementy bierzecie poza magnezem wapniem i wit C. Saw Palmetto ? Castagnus? Te ktore dostepne bez recepty ;) czytam o lukrecji dla meza?

Pierwszy syn mial byc synem wiec celowalam w owulacje (mierze temp rano) bralam witaminy na pierwszy trymestr. Wiesiolka do owulacji. Po sexie nogi w gore ;) jakos szybko poszlo. Drugi mial byc corka ale przed nim poronilam i dlugo nie moglam zajsc w ciaze. Troche zeswirowalam.odstawilam cala diete i suplementy. Poszlam do gina a ten mowi ze wtedy i wtedy moze byc oqu bo pecherzyk dojrzewa no i tak raz jednego dnia drugi drugiego i jeszcze z orgazmem wiec powstal drugi synek ;)

reklama
Do góry