reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Chyba tak bardzo szkoda mi tego cyklu że czułam nawet owulacje dzisiaj o 18. Szyjka już się powoli zamyka, śluz jeszcze rano rozciagliwy a teraz już taki no lekko gorszy. Ehh jestem taka wkurzona i tak mi przykro.... To miał być mój cykl:(

Zonami, przeczucie u mnie się nie zgodzilo ale mam nadzieję że u Ciebie się sprawdzi. A ile ma Twój synek? Jaka różnica będzie?

Ola ja też nie widzę nuba więc nie będę gdybac. A lekarz co mówił?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama, myśle ze zachować e4d, z opcja wymiany amunicji przez męża dzień przed. Miciurka, dasz mi może namiar na ten post z badaniami?
Imama, niezle się porobiło na kwietniowkach. Aż wierzyć mi się nie chce ze z chłopca może się zrobić na usg dziewczynka. Jeszcze odwrotnie, szybciej...Swoją droga dla mnie to byłaś pewniakiem ze będzie cora, kto wie może miałam racje.
Ola, nie masz więcej zdjęć? Tez nic nie widzę, chociaż ze mnie średni ekspert jeśli chodzi o nuby.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica- hm szczerze jak ma się zajsc to się zajdzie - dodam starania z których laska ma córkę to zobacz sobie jak dla mnie coś że zaszła w ogóle bo tyle użyła zakwaszania :), Także jak ma być to będzie ;) , ja też mierze temp. I mi przewineło owulacje tak jak myślałam na rano 19dzien cyklu, mam okienko 4 h w którym musiało dojść do owulacji to przynajmniej wiem po jakim czasie od najmocniejszego testu mam owu, o ile przyjdzie mniej więcej w tym samym czasie to powinnam się wystrzelić w 3-3,5 dnia od owulacji , 26.01 jest roczek naszego młodszego i nasza próba [emoji23], Ja kochana żeby zacząć się starać muszę skończyć ten cykl najpierw ;), czekam na to jak na zbawienie :D! No więc próba będzie 15dziwn cyklu a owulacja 18-19dzien cyklu, wyliczylammz 3 ostatnich cykli to taki dzień owulacji "average" licze 18dc, to wieczorem 15 dc będzie ok, jak nie da rady przybliże o jeden dzień w lutym,

Zonami- szok że już masz ten tydzień ciąży! :) - Tak naprawdę to jaką płeć nie będzie to będzie dobrze - u nas już starszy syn chce tylko siostrę bo mówi że już "chłopca mamy- teraz chce dziewczynkę " [emoji23] haha - Ale jak patrzę na te miłość braci to strasznie się cieszę że mają siebie , najchętniej bym chciała jeszcze 2 dziewczynki żeby też miały siebie i już - idealnie jak dla mnie :)

To jak na wątku lipcowym tyle chłopców to może wyrównana trochę szale dziewczynka ;)

Imama- oo to masz "labe" :D , jak tylko młodszy jest :)), bo myślę że z tych testów będę zadowolona Ale kurde drogo akurat wzięłam najwie ej jak siendalo bo się najbardziej opłacało ale nie mówię nic mężowi nawet hehe bo mnie zabije ,

Kitqa- na forum gdzie dziewczyny starają się o syna naprawdę im wychodzi spróbuj sobie 24hr po pozytywnym i później poprawić starania - jest moderatorka na forum po 2 fotkach ma chłopca w brzuchu , i naprawdę może była jedna laska której się nie udało ale coś tam źle obliczyla, Ale tak to naprawdę duża sprawdzalnosc, na dziewczynki gorzej bo trzeba wiedzieć kiedy ma się owu a jak się przesunie to już kaplica, także może spróbujesz sobie jak mała podrośnie :)

Ola- No ja też nic nie widzę dlatego pytam czy masz może inne foto :)

Kinga dzięki - lepiej się nie nastawiac - Ja już czekam na koniec tego cyklu i mam.nadzisje że nie zajde z tak długiego odstępu i to jeszcze totalnej wpadki ;) ,

Szkoda że cykl zmarnowany ale może w lutym się uda lub jeszcze pod koniec stycznia zależy jakie masz cykle :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga różnica będzie 6.5 roku, dużo. Tyle że ja właśnie nie mam przeczucia, ciąża kojarzy mi się z synem więc ciężko mi myśleć inaczej chociaż przez to że jest całkiem inna mam myśli że to dziewczyna tak mi w kosc daje i tak w kółko więc ja na dobrą sprawę przeczuc nie mam. No szok że już, ciąże jednak szybko mijają ale to dobrze ja już bym mogła rodzic, nie lubię chodzić w dwupaku. Też mi się wydaje że jak tyle chłopaków to bez przesady jakąś dziewczynka się trafić musi ;-) no ale jak Imama pisze ze to się potem zmienia to ja czekam na polowkowe. Może kwietniowki miały lekarzy mojego pokroju że dla niego jakikolwiek nub to penis :-D

Miciurka, przy vitexie może Ci się ovu przesunąć wcześniej. Ja tak ostatnio miałam-jakieś 4/5 dni.
Ja przy zakwaszanie już nie zachodzę w ciaze, dlatego nie biorę przynajmniej bezp po starankach. Jak już to Medivag 1 dzień przed.
To życzę żeby jednak wpadki nie było tylko wszystko poszło zgodnie z planem [emoji110] a synek już będzie miał roczek-przecież niedawno rodziłas. Czas leci jak szalony [emoji29]

Zonami ah ci lekarze! Ale dziewczynie z kwietniowek właśnie lekarz prywatnie w 18 tc powiedział ze chłopak, na połówkowych w 21tc ordynator powiedział ze chłopczyk a wczoraj w 27tc poszła do innego ze dziewczynka. Postanowiła sprawdzić dzisiaj i inny również potwierdził wczorajsza dziewczynkę. Ale nie ma niestety zdjęć. Chociaż sama pisze ze widziała siusiaka! Szok szok i niedowierzanie. Bo byłam pewna ze dzisiaj jej lekarz powie ze synek. A niby badał ja 10 min i ze na 100% córka!
A różnica się nie przejmuj. Dla mnie super pomoc i miłość braterska mimo to jest. A to 5 lat różnicy u nas. Teraz wiem ze dla dzieci lepiej ze trzeci chłopczyk.
Miciurka to ile płaciłas za te testy?

Gosica- nie będę nic brać żeby właśnie mi się owu nie przesunela ;), ja z zakwaszaniem mam syna to już tak w to nie wierzę ale gadalam.z ta laska na priv bo ona się właśnie dowiedziała to wszystko zawdziecza temu zakwaszaniu także widzisz każdy w coś musi wierzyć

Imama ale jaja z tą laska z kwietniowek i weź tu teraz dojdz jak każdy lekarz coś innego mówi - dlatego nie chciałam się dowiadywać w 2 ciąży a teraz chyba już tyle wiem że sama sobie te płeć określe hehe
Generalnie za testy to dałam 40e nie tak tragicznie bo 100 lh i 20 hcg, ale jednak są też tańsze wiadomo chociaż drożej też widziałam - ale my przez choroby trochę spłukani plus gwiazdka wiadomo [emoji23],

Dodaje tej laski starania
1515188974-697b74827ce2b66d-aaaaaa.png

Generalnie nieźle wymeczyła i męża i siebie ta laska że wszystkim ale ma dziewczynkę po 2 chlopakach ,

Zonami - Ja to lubię chodzić w ciąży ale rodzić nie ma komu hahha , zawsze boję się tylko o dziecko żeby było wszystko ok do samego końca ,tego zamartwiania sie nie lubię podczas ciąży

Imama powiem Ci ze na jej miejscu nie wiedziała bym już co mam. Bo jednak 20 tc lepszy do określania płci niż 27 ale i tu i tu ma słowo dwóch różnych lekarzy. Myślę, że dowie się jak urodzi. Czasami siurek i jajka są małe i dziecko nabrało wagi i może nie widać a w 20 tc dziecko jeszcze chudziutkie i lepiej widać. A zdjęcia usg wstawiala, co myślisz? Albo nuba? Ale jestem ciekawa jej przypadku

reklama
Miciurka No ja to tez ekspert od usg. Ale nieraz ciężko z jednego zdjęcia. Jednak trzeba się znać i całe usg śledzić. Chociaż i tak ostatnio byłam pewna ze to siurek i jajka a moja gin do mnie ze tu widzimy stopkę. Tak się zaśmiałam- dobrze ze jej nie powiedziałam wcześniej „o a tu siurek” Haha.
No to troszkę za te testy dałaś. Ale tak to właśnie jak się więcej kupuje. Ale zapas masz jeszcze na czwarta ciąże jakbyś chciała te dwie córy do kompletu.. [emoji7]
U tej dziewczyny wg mnie odstęp nie miał aż takiego znaczenia bo jednak troszkę kombinowała. Ja tam w sam timing nie wierze. Ale nie rozumie czemu ona brała tez lukrecję? Co do tych irygacji to tez nie wiem czy one aż tak mocno zakwaszają i co najważniejsze utrzymują niskie pH jak żale.
No zonami pytałam o zdjęcia i napisała ze nie ma typowo z płci. Tez bym tego aż taka pewna nie była ale co jej pisac będę. Ja to każdej zaraz wypytuje o te pomyłki a inne tylko gratulacje składają [emoji85] myślałam ze to na NFZ usg ale robiła prywatnie w tym ordynator ze chłopak. A teraz niby ze nic nie ma- i ze gin powiedział ze jak z tego będzie synek to zmienia zawód bo jest pewien.
Ja dość dużo czytałam na ang str ze właśnie pod koniec się zmieniało i tego zbytnio nie rozumie. Zreszta żadnych zmian tak serio nie rozumie. Przesada. Ona rzeczy na chłopczyka kupione bo przecież 18 i 21 tc to już wręcz pewniak. Jej lekarz mówił ze 95% chłopak wtedy.
Ale siurek myśle mógł się ukryć! Okaże się. Bo będę to śledzić.

Do góry