reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga ja tu za endo nie będę się wymadrzac ale wiem żeby zbić tsh przy wysokim ft4 to trzeba brać na przemiannie niska i wysoką dawkę euthyroxu tylko dawkę ustala endo.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kinga no i jak endo nie wie co z toba zrobić to go zmień. To nie jest jakaś nadzwyczajna sytuacja. Tsh 5 nie jest to jakiś mega wysoki współczynnik więc ja (widziałam kobiety z wynikiem 100 i wyżej....) bym starała się o dziecko, a przy wysokim ft4 bym opuściła bo nie wiem co. Może się stać.
Robiłaś badanie na hashimoto? I ta druga chorobę gravesa basenowa?

Kitqa już właśnie gdzieś to czytałam że naprzemiennie trzeba brać. Mój Endo dał mi 6x 100 i 1×50. Co w ogóle wydaje mi się bez sensu. Ale najlepsze jest on uznawany za jednego z najlepszych także nie wiem co robić. Czytałam też że wynikiem ft4 nie powinny przejmować się osoby po operacji tarczycy (nie mam tarczycy jest wycięta w calosci). A kiedy powiedziałam jemu że chce dziecka to zgadnij co mi powiedzial- "ale przecież niedawno Pani rodziła! Nie ma Pani dość?" A co go to obchodzi...
Martwię się. Myślę że faktycznie za długo brałam te suplementy i tak jak mówią że 6 tygodni to tyle i nie dłużej a ja po prostu przedobrzylam...:(

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Bez sensu dawka. Ale! Chyba że tak jak mówisz endo może nie przejmuje się ft4 to by miało wtedy sens. Tylko zbijasz tsh. Hmmm nie wiem ja bym to skonsultowała.

Kinga przykro się nastawić a teraz takie wyniki kiepskie. Trzymam kciuki aby szybko się uregulowało. Ciąża dużo leczy także już nie takie historie słyszałam.
Gosica No może coś się kręci. Kciuki za testowanie. Mnie tam nic nie kulo ale śluzu miałam dużo.
Kitqa jeśli chodzi o moje założenia i to co czytałam to ja absolutnie w czas nie wierze. Naprawdę dla mnie to bez sensu. Jedynie właśnie co drugi dzień na chłopca (3 stosunki w płodne) i jeden na córkę. Przy sexie regularnym tez zmienia się środowisko w pochwie, do tego plemniki są świeże, podniecenie tez tu może grać role. Ale jak każda metoda No to tylko gdybanie. Ja mam synów z jednych staranek a nadal gdybym miała się starac to bym tego nie zmieniła. Tylko ze No znajoma tez ma z codziennego syna teraz i to zawsze coś ktoś obali.
Miciurka to działaj działaj. Dobrze ze plan ułożony! Teraz tylko @ musi przyjść [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej! Rzadko się odzywam bo ta ciąża daje mi w kość, wymioty mdłości spanie zmęczenie codziennie, czasem trafi się lepszy dzień to nawet do pracy pójdę a tak to leżę no nieciekawie. Gratuluję II kreseczek! I trzymam kciuki za następne. Mam do was pytanie, czy miałyście jakieś silne przeczucie w ciążach co do płci i się sprawdziło? Lekarz mi powiedział że 9/10 kobiet wie tylko albo się nie przyznają albo to glusza bo inna płeć im by odpowiadała. Jak było u was?

Hej! Rzadko się odzywam bo ta ciąża daje mi w kość, wymioty mdłości spanie zmęczenie codziennie, czasem trafi się lepszy dzień to nawet do pracy pójdę a tak to leżę no nieciekawie. Gratuluję II kreseczek! I trzymam kciuki za następne. Mam do was pytanie, czy miałyście jakieś silne przeczucie w ciążach co do płci i się sprawdziło? Lekarz mi powiedział że 9/10 kobiet wie tylko albo się nie przyznają albo to glusza bo inna płeć im by odpowiadała. Jak było u was?

Ja za każdym razem wiedziałam. Raz tylko mega mocno mówiłam sobie ze dziewczynka [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Imama no właśnie, nic się nie chce zgodzić. co masz na myśli pisząc 3 stosunki w płodne? Bo to można różnie zrozumieć. A ja nie rozumiem :)
Zonami życzę lepszego samopoczucia.
Miałam baaardzo silne przeczucia że noszę pod sercem chłopca. Dałabym sobie za to rękę obciąć, i teraz byłabym bez ręki [emoji41] i to nie było w sensie że tak chce tylko normalnie tak czułam. Także to dla mnie są kolejne pierdoly :) a lekarz nie wie o czym mówi

reklama
Kitqa też tak myślę, na wszystko jest 50 procent a na chłopców wręcz 54 bo ich rodzi się więcej, więc łatwo jest mówić że coś się sprawdza bo jest duża szansa. Ja coraz mniej o płci myślę za to otoczenie to jest masakra. Co chwilę ktoś mnie się pyta czy znam płeć. Bardzo męczące, w pierwszej ciąży płeć nie była tematem dla nikogo o co chodzi tym ludziom już nie raz niegrzeczne odpowiedziałam że widzę że się ich to bardziej interesuje niż mnie i meza. Eh w każdym razie ja się czuję bezplciowo za to jakbym miała kac Vegas życia :-D

Do góry