reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama ja nadal wierzę i trzymam mocno kciuki ;-) ja czekam na @ bo owu się przesunela i zadzialalismy już za późno. Także zaczniemy dopiero starania po nowym roku, na chwilę obecną pauzuje :-)
BB Anna, Gosica i za resztę ✊✊✊

reklama
a co sądzicie o teorii że podobno szczupłe kobiety mają częściej córki a mniej szczupłe synów, bo natura wie, że mają więcej siły na poród większego z reguły i dłuższego chłopca.
Na razie mam syna i jestem przy kości więc zastanawiałam się czy coś w tym jest.

Marzycielka, dzięki za kciuki ;) już odliczam dni. Nadal temp w gorze.
Rena, ja s to nie wierze. Mam 2 synów a jestem szczupła, bmi OK. 16

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

hej kochane, ależ naskrobałyście!!! Już zapomniałam, co miałam odpisać:p
Noemi-mi się podobają i imiona tradycyjne jak Zosia, Basia, Ewa, Alicja, ale także i te bardziej "oryginalne" jak Kornelia, Aurelia, Klementyna, Pia, Nell, Noemi, Marcelina etc. Trudno powiedzieć, co u mnie zwycięży (kiedy będzie już ten wymarzony dzień:p)...ogranicza nas fantazja;)
Co do Gabrysiek, Lenek, Natalek, Amelek, Antosiek, Ig...no to bardzo dużo jest dziewczynek o tych imionach teraz w PL.
Chłopięce imiona: no teraz chyba musiałabym się poważnie zastanowić...może Sebastian, Ignaś, Wojtuś, Adaś...a może coś bardziej odjechanego? Leoś, Teoś, Fryderyk, Milo.

Co do wieku i porodu...no to pewnie im młodsza kobieta, tym jednak łatwiej...mi np.w trzeciej ciąży chodziło się chyba najciężej i przytyłam 20 kg! I byłam już po 30-tce. szok! Myślałam, ze 12 kg max przytyję, a tu surprise! (pewnie przez tarczycę, która też w trzeciej się ujawniła)

Ale, czy to oznacza, że jak ktoś ma 40 na karku, to już ma zapomnieć o dzieciach?! Nie, absolutnie tak nie sądzę. Myślę, że tylko trzeba mieć większą opiekę lekarską, może troskliwszym okiem spojrzeć na siebie i na ciążę. Bardziej chuchać.

Liczba dzieci a stan majątkowy.
No i tutaj, to nie ma chyba mądrych. Małe dziecko-mały koszt, duże dziecko-większy koszt. Ostatnio byłam w szoku, jak się okazało ile nam kasy na jedzenie idzie. Już nie mówię o tym, że na siebie to praktycznie nie wydaję. Wszystko idzie na rachunki, podatki, bank i na dzieci.
Ja bardziej się obawiam, co jeśli mąż straci pracę. Teraz tylko on pracuje zawodowo i nie mamy jakiejś sporej tej pensji. Też się boję, co wtedy? my zaciskamy pasa w nadziei na lepsze "jutro". Jest szansa lepszego jutra, ale swoje trzeba na razie przecierpieć, jak to się mówi. Tylko tak jak piszecie....pragnienie dziecka (no córki, to wiadomo:p), ale w ogóle - dziecka, bywa silniejsze od strachów.
Z drugiej strony, gdyby człowiek tylko kierował się stanem materialnym: czy poradzi sobie sam z dziećmi po stracie męża (różnie może być), czy utrzyma i zapewni wszelkie uciechy dzieciom później etc. to taka logika prowadziłaby do tego, że ludzie mieli by max.po 1 dziecku.

reklama
@Gosica to my w podobnym wieku tyle, że Ty już masz dwójkę dzieci :)

Ja tez 38 jeszcze do końca roku [emoji6]
I mój limit czasowy to 40, może nieznacznie przekroczony. Max 41. Ale to moje ostatnie dziecko będzie

Co do wagi czy figury to niestety wpływu nie ma [emoji23] aż tak proste to nie jest. Zawsze byłam bardzo szczupła i samych chłopców mam[emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Ostatnia edycja:
Do góry