reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No Biedronka oby mi nie zostało tez bo ja ogólnie chwila i spałam wiec nawet jak często karmiłam małego to i tak w sumie byłam wyspana. Teraz za dużo myśle i to pewnie dlatego. Jeszcze drzemki po południu to w nocy się spać nie chce.
Tak ja mam 13 listopada w 17tc będę wiec będzie super widać tyle dobrze.
Mikallo o to często masz te wizyty, fajnie! Człowiek spokojniejszy jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Imama bede trzymac za Ciebie kciuki!
Wizyty mam czesto bo połówkowe mam do powtorki, gdyż ostatnio nie dało sie zobaczyc główki bo się mały zasłonił a pozostałe wizty u 2 lekarzy. Starszy, ten na medicover co wypisuje mi tylko L4 i skierowania na badania bez usg a później prywatnie u lekarza, ktoremu ufam :D Ja mam trochę schizy w tej ciąży bo mam 2 osoby niepelnosprawne w bardzo bliskiej rodzinie, gdzie nie znana jest przyczyna niepelnosprawnosci wiec dmucham na zimne :)

Imama, niedobrze z Twoimi Mdłościami. Powoli czas żeby ustąpiły, niby II trymestr był lepszy od pierwszego, czego Ci życzę.
Ja tez miałam największe mdłości wieczorami, wtedy imbir i non stop cos w buzi.
Staraczki rzeczywiście może się zniechęciły. Tak to jest z planowaniem, trzeba cały czas pamiętać ze np. zwiększamy szanse na poczęcie wymarzonej płaci dajmy do 75%, ale zawsze są szanse żeby się załapać w tej drugiej drugie, 25%.
Nie zamartwiaj się, wiem ze łatwo się mówi, ale tez przeżywałam po usg z II synkiem ze nie wyszło z dziewczynka. Poczekaj do kolejnego usg i ciesz się życiem u ciąża. Mam nadzieje, ze13 listopada okaże się dniem wyjątkowo szczęśliwym.
Mikallo, nachodzisz się trochę po lekarzach, ale bardzo dobrze będziesz spokojniejsza, niczego nie zderzysz sobie wkręcić.
Biedronka, dziękuje czuje się naprawdę dobrze, aż jestem zaskoczona ze nie miałam skutków ubocznych clo. Wczoraj była ostatnia tabletka. Teoretycznie za 5-10 dni może być ovu i teraz zagwostka, kiedy to będzie?

Mikallo to dobrze ze faktycznie badasz się. Nie dziwie się. Moja bratowa tez miała w bliskiej rodzinie kuzyna bardzo chorego i tez robili wszystkie badania i panikowałi. Tak jak piszesz, lepiej dmuchać na zimne. Ale napewno będzie dobrze!
Gosica dokładnie to zwiększenie szans. Analizując to to znów tu na forum i Maziajka Millo i Elena może i Ana maja córki z paru staranek w płodne. Także to naprawdę loteria. Ale ja nie chciałam „ryzykować” i się cieszę bo chociaż pod tym względem jestem spokojna.
Ja miałam w 15 dc po clo owu także pewnie tez kolo tego powinnaś mieć.

Nigdzie nie ucieklam tylko was czytam, [emoji14] a nic nie pisze bo nie mam nic mądrego do powiedzenia :)
Biedronko widzę że prowadzisz tu kalendarz wizyt :) [emoji106]
13.11. Możesz dopisać sobie do mnie wizytę kwalifikująca do porodu, cieszę się że będzie wcześniej oby mi tylko dobrze cc wyliczyli [emoji120] bo u męża w rodzinie była historia taka że jego kuzyna wycieli miesiąc przed terminem! Ale to było 34lata temu,:) więc Imama 13.11 stresujemy się razem [emoji130]
Mikallo nie dziwię Ci się że trochę się martwisz tymi niepelnosprawnosciami w rodzinie, nie były wykryte na etapie ciąży?
I oczywiście trzymam kciuki za staraczki [emoji110]

jestem i ja moja wizyta polowkowa juz w poniedziałek 23pazdziernika.tak ze ja się mega stresuje co inny lekarz powie......dzidzia puka z prawej strony przeważnie:) Imama- najgorsze jest czekanie na werdykt. teściowa ostatnio mi powiedziała żeby się nie nastawiać na córkę ponieważ zna przypadek ze dziewczyna mając 3synow i będąc w czwartej ciąży miała mieć córkę na 100%- przy porodzie okazało się ze syn i popadla w taka schize ze do dziecka nie dochodziła przez 1.5roku.oczywiscie ona i nikt inny nie wie ze byłam u lekarza i powiedział ze 90%corka- kurczę jak mam się nie nastawić???:( ale poiedzialam wszystko w rękach Boga.

Ana87 mnie już wszystko jedno, chciałbym tylko mieć fajne foto bułeczki aby nie było już żadnych wątpliwości.
90% to bardzo dużo! Wiec szansę na córkę masz ogromne. Bądź dobrej myśli :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama, zgadza się kojarzę ze jest wiele dziewczynek z częstych przytulanek. Ja jednak raczej będę się trzymała 1-2 przytulanek w dni płodne.
Myśle, ze wcześniej jak 15 dc ov się nie pojawi-mam tendencje ze bez clo jest to OK.19-21dc. Pozostaje mi testować! Szyjki raczej nie będę badała, śluzu pewnie nie będzie, mam nadzieje ze monitoring cos podpowie-mam zaplanowany na 12dc.
A przytulanka ile przed ovu miałaś?

Do góry