reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka moja dobra znajoma brała 100 mg clo przez 3 miesiące i zaszła dopiero po odstawieniu (2 miesiące po). Z tym ze ona nie miała owulacji i myśle ze jej organizm poprostu po clo przypomniał sobie i coś ruszyło. Ona akurat ma syna ale tez odżywiała się na chłopczyka. Gwarancji nikt nam nie da. Ja sama wcześniej analizowałam wszystko a to nie ma poprostu sensu.
Nie chce żebyś później żałowała wiec przemysł to. Stres i analizowanie niestety ale podobno zaburza staranka o dziewczynę i łatwo wtedy o chłopca wiec najlepiej podejść do tego na luzie. Wg Atomic to idealne planowania właśnie były zaburzone przez stres. Ale wiem. Łatwo się mówi. A sama się stresowałam ale u mnie to był inny rodzaj bo ja się bałam poronienia itd już tak nie analizowałam.
A bierzesz jeszcze ten inofolic? Ja bym go odstawiła. Czytałam różne opinie ze czasem on tez uniemożliwia ciąże.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama tak nadal biorę Inofem bo dzięki niemu mam regularne cykle i owulacje a wcześniej miałam cykle bezowulacyjne albo pozna owulacyjne.U mnie chyba stres robi robotę i ten j&d. Dlatego teraz nie mierze tempki nie sprawdzam szyjki i bez j&d. Zostawię tylko 1 starania po pozytywnym teście.

Marzycielka, tak praktycznie będziemy szły w tym cyklu łeb w łeb [emoji4]
W którym dniu cyklu clo miałaś owulacje? Ja w ostatnim cyklu miałam chyba w ok.20 dc, teraz się zastanawiam ile wcześniej przy tym leku. Swoją droga musisz podjąć decyzje. Dość długo już bierzesz clo, moja lekarka mówiła ze 4 cykle są bezpieczne na clo.
Jeśli chodzi o j&d-sorki za bezpośrednie pytanie, dużo wyrzucałas;)
Gorligorligor przy clo myśle ze szanse na cos takiego są [emoji12]
Imama, masakra ze ten stres może tak nam namieszać przy planowaniu. Ja teraz wyjątkowo bardzo się stresuje. Być może przez to clo-bałam się reakcji organizm,suma sumarum nie czuje różnicy w samopoczuciu, generalnie dobrze toleruje ten lek.

Gosica ja owu po clo miałam w 16/17 dc. Choć swoją bez clo miałam też w 17/18 dc także u mnie tylko przyspieszylo clo o 1 dzień. A co do j&d to chyba praktycznie wszystko wyplynelo bo sex był na stojąco przez ostatnie 2 cykle i moze to jest powodem tego ze nie mogę zająć w ciąże. Chyba że teraz jeżeli sie uda to może chwilkę zaczekam i wtedy j&d. A po jakim czasie powinno się zrobić j&d? Mój mąż ma słabe nasienie a ja jeszcze utrudniam im :-) A co do clo to nie wiem co zrobię myślę cały czas i nic nie wiem.

Ostatnia edycja:
Marzycielka j&d 5-15 minut później to już nie jest j&d hehe. Poczekaj te 15 minut bo naprawdę w statystykach to dziewczyny zawsze coś czekały nie ze odrazu bo mało która potrafiła zajść w ciąże. Szkoda znowu cyklu. Musisz coś pozmieniać jak nie wychodzi bo nie zajdziesz w ciąże. Co cykl jak nie wychodzi powinno coś się odrzucać. A zakwaszasz się jeszcze?

Marzycielka nawet ja trzymałam je tam z 1-2 minuty Haha a mój to ma mocne plemniory a i tak później myślałam ze nikłe szanse na ciąże i żałowałam ale się udało [emoji6] także daj im teraz szanse. Do mnie i tak to j&d aż tak nie przemawia bo jak jest tyle samo XX co XY to to tylko zmniejsza szanse na ciąże bo i tak te mocne to się odrazu dostaną i czekają na owulacje. Ważne może żeby pare h z tym nie leżeć ale z drugiej str jak po tym ktoś nie umie zajść w ciąże to musi coś zmienić i tak.

Marzycielka, to ciekawe kiedy będzie u mnie ovu. Dzisiaj już ostatnia tabletka [emoji57]
Ja j&d z ostatnim synem zrobiłam 2 min po, jeszcze się podsyłam płynem do higieny intymnej o pH 3,5. Teraz tez planuje j&d i tez waham się kiedy to zrobić czy dodawać sylk, jeśli tak to ile. Miciurka pamietam chyba sporo tego sylku włożyła i tez zaszła w ciaze z synem. Mam nadzieje, ze tym razem i ja i Ty obierzemy dobre strategie i w końcu nam się uda zajść w ciaze [emoji7]
Imama, do mnie tez do końca to j&d nie przemawia bo pomimo zastosowania, czyli zmniejszenia liczby plemników zaszłam w ciaze z synem. Ale jak przeglądam statystyki przynajmniej przy clomid to jest o wiele więcej ciąż dziewczynkowych po j&d aniżeli bez niego. Aaa i tak jak kiedyś tez Imama pisała co i ja teraz zauważyłam optymalnie 1 stosunek staraczkowy, max 2, przy 3 już było więcej chłopaków.

reklama
Jeśli chodzi o ilość stosunków staraczkowych to wnioskuje ze chodzi o ich liczne w okresie płodnym.

Do góry