reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Naomi tak. Wg zagranicznych stron wapń i magnez nie ma wpływu na płeć dziecka. A dlatego zabraniano wcześniej picia kawy ze względu ze wypłukuje wapń. Teraz dziewczyny piją duże ilości kawy właśnie przy starankach na dziewczynkę.
Kinga facet może pic kawę. To bardziej chodzi o to żebyś ty nie Piła. Ale widzisz tu wcześniejsze zalecenia różnią się od tych co ja czytałam także każda musi poczytać i zadecydować.
Naomi- Szyszki chmielu wszędzie idzie kupić ja zamawiałam na Allegro.
Te suplementy i zalecenia co podałam wcześniej to na dziewczynkę. Ale pisze, ja bazuje na amerykańskiej stronce genderdreaming a nie ingender (te zalecenia to te 7 czynników z początków forum za cZasoe pirani) dlatego to wszystko aż tak się różni [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama dziękuję- zatem l-karnitynę wpisuję na listę:)
mój mąż pije dużo kawy ok 3-4 dziennie, czasem więcej (co prawda rozpuszczalnej), na chłopca wskazane czy ma odpuścić? bo już zgłupiałam...

W Polsce chyba jeszcze nie można wybierać płci przy in vitro. Przynajmniej 8 lat temu nie można było... Ale to działa inaczej- jest kilka komórek jajowych pobranych od Pani (kilka bo po stymulacji), które zapładniają określonym plemnikiem bo przeciez cały materiał mają oddzielnie. A pod mikroskopami wszystko widać- ja też miałam okazję widzieć plemniczki:)- pracowałam w klinice in vitro kilka lat temu:) przy naturalnym zapłodnieniu kiedyś czytałam że badania dowiodły że mężczyzna posiada tylko plemniki męskie i żenskie ale który zapłodni komórkę jest to już zasługa kobiety i stworzenia do tego warunków a także samej komórki (coś tam o polaryzacji było)...
Tez mi się wydaje ze musi tez coś od kobiety zależeć. Raz oglądałam program gdzie kobieta marzyła o córce a miała chyba z czterech synów. Zdecydowali się na in vitro i na dziesięć komórek jajowych zapłodnionych tylko trzy były dziewczynkami i dodatkowo źle się rozwijały i nici. Nie doczekała się córki. Mi się wydaje tez ze czasami geny odpowiadają u faceta. W jednych rodzinach są same córki w jednych sami synowie.

Naomi tak. Wg zagranicznych stron wapń i magnez nie ma wpływu na płeć dziecka. A dlatego zabraniano wcześniej picia kawy ze względu ze wypłukuje wapń. Teraz dziewczyny piją duże ilości kawy właśnie przy starankach na dziewczynkę.
Kinga facet może pic kawę. To bardziej chodzi o to żebyś ty nie Piła. Ale widzisz tu wcześniejsze zalecenia różnią się od tych co ja czytałam także każda musi poczytać i zadecydować.
Naomi- Szyszki chmielu wszędzie idzie kupić ja zamawiałam na Allegro.
Te suplementy i zalecenia co podałam wcześniej to na dziewczynkę. Ale pisze, ja bazuje na amerykańskiej stronce genderdreaming a nie ingender (te zalecenia to te 7 czynników z początków forum za cZasoe pirani) dlatego to wszystko aż tak się różni [emoji6]

A jak kawa ma pomoc przy staraniach o córkę ?? A Ole ?

Gorligor ja tak na serio Haha nie No chce w coś wierzyć i musiałam w jakimś stopniu wierzyć, inaczej bym tyle nie kombinowała.
tez myślałam ze facet to jego zasługa czy XX czy XY. Ale wg badan to chodzi o kobietę i jej dietę ale to nic 100% nie jest. Chodzi o to ze XX sa silniejsze i potrzebują mniej wartości odżywczych w organizmie matki a Xy przeciwnie i w diecie dużo bialka protein i tłuszczy. Nie wiadomo czy coś jest przypadkiem czy coś zadziałało. I tego raczej się nie dowiemy.
Naomi ja osobiście brałam tylko kwas foliowy, na początku vitex który odrzuciłam po karmieniu piersią. Błonnik w kapsułkach przed posiłkami tłustymi. Mąż brał szyszki chmielu, lukrecję i OLE. Dieta niskokaloryczna i minimalne wartości białka i tłuszczy. Dużo kawy (wiec przeciwieństwo twoich) alkohol raz dziennie czasem rzadziej, przerwy między posiłkami bez podjadania na niski poziom cukru i ogólnie tylko 2-3 posiłki diennie. Rephresh w celu obniżenia pH, jeden stosunek w płodne, clomid i j&d odrazu po starankach. A czy coś pomogło to się okaże bo płci nie znam [emoji6]
Biedronka tak to ten liść [emoji6]

Jestem ciekawa. Kiedy poznasz płeć ?

Naomi co do kawy to nie wiadomo Haha serio. Statystyki tam prowadzą na dość dużej liczbie kobiet i na tym bazują i obserwują eliminując bądź dodając. Nie chodzi tu o kofeinę ale o kawę. Dlaczego- zagadka.
OLE to tak przypadkiem wyszło. Zalecany jest ten ekstrakt przy in vitro i dziewczyny po raportach o plemnikach zapisywały ile miały zdolnych XX a ile XY po takiej kuracji. I naprawdę mężowie np we wcześniejszych cyklach którzy nie suplementowali OLE mieli tylko XY a po więcej XX. Dlatego zaczęto to suplementowac. Jak będziesz chciała linki to pisz to poszukam i wkleję. Chociaż już wcześniej tez dodawałam [emoji6]
Ja mam w środę prenatalne ale nie wiem czy poznam płeć bo to będzie 12t4dzien.

Naomi co do kawy to nie wiadomo Haha serio. Statystyki tam prowadzą na dość dużej liczbie kobiet i na tym bazują i obserwują eliminując bądź dodając. Nie chodzi tu o kofeinę ale o kawę. Dlaczego- zagadka.
OLE to tak przypadkiem wyszło. Zalecany jest ten ekstrakt przy in vitro i dziewczyny po raportach o plemnikach zapisywały ile miały zdolnych XX a ile XY po takiej kuracji. I naprawdę mężowie np we wcześniejszych cyklach którzy nie suplementowali OLE mieli tylko XY a po więcej XX. Dlatego zaczęto to suplementowac. Jak będziesz chciała linki to pisz to poszukam i wkleję. Chociaż już wcześniej tez dodawałam [emoji6]
Ja mam w środę prenatalne ale nie wiem czy poznam płeć bo to będzie 12t4dzien.

Ja kawy i tak nie pijam a Ole można dostać bez problemu czy trzeba się naszukać ? I dobrze pamietam ze to extrakt z liści oliwnych ? Wiesz co ja z synkiem poznałam płeć w 11 tygodniu !!! Z córka w tum czasie 12 tydzień i pare dni nie chciał mi lekarz powiedzieć ale ja twierdze ze jak nic nie widać to dziewczynka a nie chcą mówić bo może coś urośnie. Ale szanse wtedy są duże na dziewczynkę. Bo jak coś odstaje to od razu widać. Z córka był widoczny wyrostek ale był
Rownolegle do kręgosłupa. Nie sterczał. Może jednak coś się dowiesz co do linków możesz w wolnej chwili wkleić. Ciężko mi znaleźć konkretne info na forum.

Dziewczyny, jeśli chodzi o OLE to ja czytałam gdzieś na GD ze ten suplement obniża liczbę plemników w nasieniu, dlatego może być stosowany w staraniach o dziewczynke.

Naomi ja z synami tez już się na prenatalnych dowiedziałam ale to byłam już w 13 tc. Teraz No sama będę badać nuba jak lekarz nie będzie chciał. Zobaczymy. Jak będzie coś odstawało to napewno się nastawie na chłopczyka [emoji6]
Gosica ja czytałam o OLE ze raczej poprawia nasienie ale wiadomo jak to forum różne info jest. Z drugiej str jak stosuja przy różnego rodzaju sztucznym zapłodnieniu to chyba by nie stosowali jeśli by miało obniżać hmmm.... badan na to nie ma jak na dużo tych suplementów wiec pozostaje nam gdybać [emoji57]

Maziajka - koniecznie napisz jak będziesz znała koniec historii tej dziewczyny aż ciekawa jestem kto się myli a pewnie zapomne hehe,

Kitqa- a nie masz zdjęcia buzi w 3 d ? Może twojego dzidziolka :)

Leeleeth- ja tam się zakwasze dla zasady [emoji23],

Ana87- jak masz mało wód to pij dużo różnych rzeczy , trochę soku teoche wody, herbatek itp. Pomaga

Biedronka - wszytskiego Najlepszego z okazji rocznicy , miłości po wsze czasy :*

Ana. Po cichutku gratuluję I oby była na 99% potwierdzona na następnej wiz :)

Swoją drogą jak tu taka dobra passa trwa to ja chyba w styczniu zacznę powolutku [emoji23] hahha

Imama - kciuki dalej za usg trzymam ! Słuchaj mogłabyś mi przypomnieć ile twój mąż brał szyszek Ole - po 1 tab?wieczorem ?? I jeszcze korzeń lukrecji tez 1 tabl ? To liczyłas na mg? Jak to było , dis mój mąż przyjął pierwsza dawkę - i nie wiem ile konkretnie mam my wciskać [emoji23]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry