reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga ja na chłopca miałam codzienne wspolzycie przez caly cykl, bez zadnych owu testow. Zadnej diety suplementow nie robilam poprostu chcialam dziecko :-) a Ty corka z owulacji to byl jeden raz w owulacje czy jak?

reklama
Gosica to był jej już chyba trzeci cykl z clo nie robiła już monitoringu bo i tak chciała bliźniaki. Ma starsza córkę i młodszego syna. Dietę robiła tylko 8 tygodni. Całkiem opisu nie zostawiła ale może wkoncu dopisze. Nie zakwaszala się z tego co czytałam.
Biedronka ja właśnie się tym przejmowałam w drugiej ciąży. Wszyscy ze musi być córka żeby była parka. Teraz jeszcze gorzej Haha ale już się tym nie przejmuje. Wszyscy chyba wątpią w ta córkę wiec już się boja mówić [emoji6]
Miałam na myśli Biedronka ze ja po clo teraz będę w kolejce i po ostrej suplementacji meza
Kinga wg "zaleceń" na chłopca powinno się mieć trzy stosunki w dni płodne. Jeden po pozytywie i następne dwa na drugi dzień rano i wieczorem. Do tego wysoki cukier podobno sprzyja chłopa wiec powinno się jeść bardzo często nie robiąc przerw. Dieta wysokobiałkowa najlepiej dużo mięsa jajek i nabiału. Z suplementów to witaminy prenatalne dla ciebie i męża, wiesiołek bo to źródło wit omega. Dieta tylko 6 tyg przed starankami. Ćwiczenia mięśniowe tzn podnoszenie ciężarów tez na chłopca.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aaa, rzeczywiście czekamy w takim razie na Mikallo, chociaż ona chyba bez clo??
Biedronka, tak to standard. Pierwsze pytania kiedy jesteś w ciazy, a co urodzisz? Gin Adusi ma racje-po prostu dziecko ;)

Imama, zgadza się chyba niektórym już głupio pytać, bo po 2 synach myślą ze będzie i trzeci ;)
A u Ciebie i u mnie podejście do staranek bedziebardzo podobne dlatego na Twoje usg czekam prawie jakby na swoje ;)

Dziękuję Wam za odpisanie

Biedronko, z córką miałam współżycie tydzień przed a kolejne 20h po pozytywnym teście owu i potwierdzonej owulacji na usg, a następnie rano następnego dnia. Suplementowałam się wiesiołkiem. Dieta bogata w sód i potas ale to tak całe życie lubię słono więc dla mnie żadna dieta:) jedynie co to ten kalendarz chiński pokazywał córkę i aż śmieszy mnie że cała reszta nie zadziałała:) sugerowałam się radami dr Wójcika z książki "Chłopiec czy dziewczynka".

Imama, witaminy prenatalne? a tam nie za dużo magnezu? podobno dieta bogata w magnez i wapń sprzyja dziewczynce? Czy to nie tyczy się witamin? A wiesiołek to cały cykl czy tylko do dnia owulacji? Bo ja już tyle się naczytałam w internecie ale wiecie- to tylko teoria a praktyka to u Was i skarbnica wiedzy ze ho ho:)

Ja planuje zajście w grudniu/styczniu więc trochę jeszcze mam czasu na przygotowania:) mam nadzieję że za rok będę mogła pochwalić się synkiem także dzięki Waszym radom:)

Faktycznie teraz sobie przypomnialam, że bralam przed synem kwas foliowy i omega med cos tam takie witaminy pamietam ze dosc drogawe byly no ale z polecenia mojego starego gina i w cyklu ktorym zaszlam inofolic

Majorcia, dziękuje za pamięć! Niestety test negatywny;(
Czekam teraz na okres i przygotowujemy się do kolejnego cyklu.

Napewno jak nie teraz to może w następnym cyklu dzidzia wie najlepiej kiedy się zjawić każdy czas jest odpowiedni Trzymam za Ciebie i inne dziewczyny kciuki Myślę że CLO może Ci pomóc zajść szybciej więc ten cykl może być twój czego Ci życzę

Strach mnie obleciał i boje sie zacząć staranka [emoji57]
Normalnie skitrana jestem, a jeszcze okresu nie dostałam [emoji23][emoji23][emoji23]
Nieźle sie zapowiada [emoji52]

Trzymam kciuki za nasze Starające się i czekające na potwierdzenie płci [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Do góry