reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny zastanawiam się czy lekarze mówią Wam co wychodzi według Ramzeja? A jak pytacie o Ramzeja to odpowiadają znają te metode czy raczej jak znają to są sceptycznie do tej metody nastawieni? Mi lekarz o Ramzeju nic nie mówił, w 16 tyg powiedział WSZYSTKO WYGLĄDA NA TO ŻE TO BĘDZIE FACECIK :-D. Śledzę MAMAGINEKOLOG ONA MIAŁA SPRAWDZAĆ TEGO RAMZEJA PRZEZ JAKIŚ CZAS U SWOICH PACJENTEK ALE JESZCZE NIE OPUBLIKOWAŁA WYNIKU :-D

reklama
Mikallo ja tez mam problem właśnie żeby nie nosić małego. Powinnien już sam chodzić a jednak ma z tym problem. Dzisiaj idę z nim do ortopedy bo mam pbawy bo ma już 15 miesięcy a jeszcze mocno się boja jak go za rękę wezmę. Wiec pewnie tez cała ciąże będzie noszenie. Rozumie Cię bo to ciężkie nie nosić.
Wg ramzi wychodzi mi córka. Tak ja wywnioskowałam i wrzuciłam na fb i tam tez mi tak napisano.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Biedronka ja przy ostatniej ciąży tak panikowałam o płeć wiec teraz napewno nawet nie zapytam sama hehe. Ale wiecie co. Ze tak sprawdzałam ostatnio od moich znajomych usg z 6 tc i u wszystkich metoda ramzi się sprawdziła. U mnie z drugim synem tez wychodziło ze syn. Ale to pewnie przypadek. Zreszta łatwo o pomyłkę bo gin może odwrócić zdj i dużo osób złe to odczytuje. I na niektórych usg jest 50/50. Bo dokładnie nie widać.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama wydaje mi się ze porostu było za późno już bo szyjka była już niżej i jakby zamknięta. U mnie zaraz po owulacji szyjka opada i zamyka się także teraz będę próbować zaraz po pozytywnym teście jak szyjka będzie wysoko i otwarta. Vitexu nie biorę bo bałam się ze zaburzy mi cykl i biorę tylko Inofem kwas foliowy acard co 2 dzień i teraz jeszcze clo.
Z 1 synem też staraliśmy się prawie rok a z 2 udało się w 2 cs. Zobaczę jeszcze co wyjdzie z kolejnego cyklu jeżeli znowu się nie uda to pójdę do gina niech zobaczy co się dzieje. Choć jego odpowiedź będzie ze do roku czasu mam czas i po tym czasie żebym przyszła.

dziewczyny wczoraj skończyłam 15tc myślałam zeby isc dzis prywatnie i podejrzeć malucha.co sadzicie? Nie za wcześnie na plec?

@Ana87 mi sie wydaje, że dobry specjalista określił by już płeć dziecka ale z drugiej strony jest juz za późno na czytanie z nuba i łatwo o pomyłkę. Ja bym poczekala do skonczonego 18tc :D Tez się zastanawiałam czy nie isc podejrzec plci do innego specjalisty ale i tak to juz nic nie zmieni a kasa pójdzie. Jak na polowkowym się nie dowiem to umowie sie do kogos prywatnie po jakis 2 tyg od badania bo moj gin nie powie mi plci do usg w ostatnim trymestrze.

Imama tak sobie myśle patrząc na Twoje zdjęcie z 6 tygodnia czy ono nie jest właśnie odwrócone? Bo jak moje odwróce to chyba zarodki są podobnie usytuowane i łożysko po prawej stronie jak myślisz? Wklejam ona zdjęcia, przepraszam ze Twoje skopiowałam ale chciałam się przyjrzeć :)

Załączniki

• IMG_1910.JPG
    IMG_1910.JPG
    643,7 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_2670.JPG
    IMG_2670.JPG
    51,8 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Kruszynka teraz za
Tak. Testuje ndz /pon... Oczywiście już sobie wkręcam objawy.. Ale człowiek to jednak jest głupi :huh: chociaż dopuki mi temp nie spadnie to będę mieć nadzieję.. Narazie jest wysoko.
A może u Cb nie wszystko stracone.. Szkoda że nie mierzysz temp to zawsze coś tam nam mówi 10 dpo to naprawdę jeszcze wcześnie mimo wszystko 3 mam kciuki...

Do góry