reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, u mniej tym cukrem to różnie. Śniadania jem dopiero OK.9:30, obiad większy a kolacja naprawdę niskokaloryczna. Cukier czasami mam niski, jak zapomnę o jedzeniu to czasem jyz mi się słabo robi i ręce się trzęsą. Ale podobno szczupłe osoby tak maja.
Rozumiem, masz na myśli clomid?
Czytałam trochę o nim i na sng stronach jest wiele postów ze jednak po nim chłopcy, wiec jak widać sprzeczne info co do tego co Ty znalazłaś.
Z prolaktyna nie wiem jak mam, nie pamietam czy robiłam badania, robi się to 3-5dc?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Gosica ja nie w ciąży :-) coś źle przeczytałaś albo ja nie zrozumiale napisałam, ja mam synka po inofolicu,nie mogłam zajść w ciąże poleciła mi go jedna pani gin i w pierwszym cyklu zaszłam. Nie wiem czy pomógł inofolic czy tak miało być. Jeśli chodzi o pcos to jeden lekarz powiedział TAKIE POLISYSTYCZNE MA PANI JAJNIKI, poszłam skontrolować do innego to powiedział,że TAKA PANI URODA, więc niewiadomo komu wierzyć :-)

Patrze na usg z ciazy z synem. 5w 5 d zarodek po lewej stronie usg dopochwowe, a juz w 7w5d zarodek po prawej i tez dopochwowe, kosmowki nie widze nigdzie bo nie moge tego ogarnąć.

Gosica No z tym cukrem to nigdy nie wiadomo jak u nas. Bardzo dobre ćwiczenia są. Ja żałuje ze nie ćwiczyłam. Pierwsze miesiące tak a później już nie bo syn marudny był.
Jeśli chodzi o clomid to on ma tylko 3-5% ze więcej córek jest. Tu chodzi o osoby które coś robią: dietę suplementy itd. Wtedy 75% jest córek. Takie statystyki z GD. Także nic nie robiąc mamy pół na pół. Nie ma żadnego magicznego składnika czy metody.
1503668268-aaaaaa.jpeg

Imama, do ćwiczeń to się zabieram. Ale w moim przypadku to bez joga lub basen ;)
Wiem ze szanse na upragniona płeć zwiększa zespół czynników, probuje maksymalnie zwiększyć szanse. A co z tego wyjdzie to wie tylko Ten na gorze.
Brałam
Przez ostatnie 2 cykle castagnus-ogólnie pozytywnie wpłynął na mój cykl bo troszkę wcześniej mam ivulacje. Jeszcze się zastanawiam czy nie zastąpić to vitexem, bo działanie obu leków jest podobne.

@Kruszynka123 oby ci ta owulacja sie przyspieszyla i maz zdazył zasiac mała fasolinke :). Pamietam jak @Millo panikowała, że owulka nie poczeka do przyjazdu męza, a za dwa tyg test pozytywny :) Była tez na monitoringu.
Nie dziękuję ;-) ;) obyś miala rację ;-) ;). Gin się śmiał że dziewczyna z mojej okolicy z clo teraz właśnie zaszła z blizniakami.:szok:.A Ja mówię nieeee... Ja chcę jednoooooo  :p:D
jedno mi wystarczy ;-) ;).
@buniczek to we 3 stosujemy clo :D oby skutecznie :pa wy też pierwszy raz? Dziś mnie jajniki bolały ale to chyba normalne po clo..

Majorcia, używałaś inofolic przez rok? Chciałaś uregulować cykle? Miałaś pcos?
Ja się waham między inofoliciem a vitexem. Już sama nie wiem co mam wybrać [emoji19]
Biedronka0506, Ty już w ciazy?;) który tc? Myślisz ze mógł Ci pomoc inofolic?

Używałam i Inofolic i Castagnus do samego końca
Nie miałam PCO zwiekszalam szansę na dziewczynkę i ciąże bo ogólnie długo nie zachodzilam w ciążę bo z suplementow zrezygnowalam dużo wcześniej mój organizm dawał mi już znaki że ma dość tych całych suplementow

Gosica a dlaczego chcesz brać inofolic? Na obniżenie cukru? Bo głowie dlatego pewnie jest on dziewczynkowy. Moim zdaniem lepiej jest 2-3 posiłki dziennie robić bez śniadań i ewentualnie cynamon dodać ale tez trzeba uważać bo bardzo obniża poziom cukru mi słabo było jak robiłam dzień w dzień także na końcu w okolicach owu dodawałam -tylko do kawy.

Cynamon obniża cukier ja go też często dodawałam

reklama
Nie dziękuję ;-) ;) obyś miala rację ;-) ;). Gin się śmiał że dziewczyna z mojej okolicy z clo teraz właśnie zaszła z blizniakami.:szok:.A Ja mówię nieeee... Ja chcę jednoooooo  :p:D
jedno mi wystarczy ;-) ;).
@buniczek to we 3 stosujemy clo :D oby skutecznie :pa wy też pierwszy raz? Dziś mnie jajniki bolały ale to chyba normalne po clo..

Ja też pierwszy cykl na clo. Ciekawe czy coś z tego będzie...

Do góry