reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witam sie co do skornych niechcianych wykwitów nie pomoge, takie uroki bycia w ciazy uwazam, bo ja nie dosc że wysypalo mnie rowniez na plecach i klatce piersowej tez ehh to jeszcze poce sie jakos bardziej wrrr i musze czesciej sie podmywac, bo antyperspiranty nie daja rady wogole i zwyczajnie szybko smierdze potem :p
@Ana87 kciuki za wizyte!
Mialam ciezki wekend i nie wiem co dalej, moj najmlodszy dostal w piatek goraczki nie wysokiej wieczorem, a w sobote temp juz siegala 39.8 pod paszką co ja sie nacudowalam, cala sobote wojowalismy z mezem, zeby zbic mu tem,p paracetamol nie pomagal, ani w syropie, ani w czopku tylko troche oklady o ktorych wam kiedys pisalam od znajomej pielegniarki, ale one pomagaly tak na 20 minut i temp znowu rosla szybko w gore, doczytalam, ze mozna mieszac paracetamol i ibuprom na przemiennie(zalecenia pediatrow, gdy dziecko nie reaguje na spadek wysokiej temp. mozna podac inny z innej grupy) moze ktorejs sie kiedy przyda taki sposob, wiec wyslalam meza do apteki po ibuprom i wiecie okazalo sie, ze moj maly nie reagowal na paracetamol w ogóle ! ibuprom pomaga, ale tylko na 4 godziny, takze nocki dwie mam niewyspane i jak dzis mu nie przejdzie, to jutro do lekarza, niech badania porobią, bo dziwne ze temp tak dlugo sie utrzymuje bez innych objawow, obstawiam trzydniowke, ale wysypki narazie nie widze dzis 3 dzien.

Ana moj mial ostatnio podobnie..temperature mial non stop(miedzy obnizaniem ibuprpfenem)2 dni.. w 3 rano i wieczorem a w 4 dzien mial wysypke jak potówki niewielką.Moze to TO. :*
Ana87 kciuki zaciśniete!:)ktory tydzien?na ktora masz badanie?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ana, miałam podobny problem z młodszym synem. Pomagał jedynie ibuprom, paracetamol nic. Trwało to 3,5 doby i przeszło. Nie była to 3-dniówka, wysypki nie było. Ale na Twoim miejscu udałaby się do lekarza, zawsze to troszkę się uspokoisz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ana ja miałam tak z młodszym z tym że u nas gorączka trwała 5 dni dopiero na 6 dzień był stan podgaraczkowy i 7 nie było już śladu po gorączce. Też jezdzilismy z mężem po lekarzach i każdy robił badania i mówił że to wirus i samo przejdzie,i nie była to trzydniowka. Tylko że dziecko tak mi wymordowalo jak nie wiem. Ja polecam na gorączkę kidofen duo u nas się sprawdza. Ale jest tylko na receptę.

Dziewczyny czym badacie ph pochwy??? Jakbym chciała kupować testy na ph pochwy to drogawo wyjdzie? A stosuje któraś papierki lakmusowe ( chyba) ? Tylko one do badania moczu są

nie kupuj tylko tych papierków od 2-14, szkoda kasy za mało precyzyjne. Ja kupiłam za radą dziewczyn te od 4 do 7ph i sa o niebo lepsze, kupowałam na allegro, z wysyłką jakies 30 zł wyszło i jest ich 100 szt.
A propo ph, poradźcie mi jak zbić, bo w owu mi mocno skacze do 7, oczywiście mam zakwaszać abiofem, ale chciałam dietą podziałać, wiem że cola/pepsi obniża a może coś jeszcze. Bo jak tylko przestaje działać abiofem ph szybko rośnie.
Ana87 kciuki zaciśnięte

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki dziewczyny, temp spadla wkońcu do normalnej i nie rosnie, ale za to doslal kilka krostek a raczej plamek na karku i za uszami, wiec albo to ta trzydniowka, albo ospa sie zaczyna i moje pytanie ospa atakuje chyba od tułowia? poobserwuje go dzis i jutro idziemy do lekarza

Do góry