reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny co myślicie o tej grupie na fb RAMZI SKULL I NUB PO POLSKU? Znają się czy piszą głupoty? Wrzucała któraś z Was tam fotki? Imama a pytałaś lekarza o kosmówkę po której stronie jest? :-)

reklama
po polsku to nie wiem...,byłam przez pewnien zcas na angielskiej i wiesz co.... żadna rewelacja, czasem trafiły a czasem nie, jak zawsze 50/50, wypisałam się z tej strony.
Cociaż ten Ramzej u nas u niektórych dziewczyn sie sprawdził, ale czy to przypadek czy nie to nie wiadomo

Bierdonka chyba Andzeisia tam na ta grupę dawała swoje zdjęcie usg.
Ja mam po lewej czyli dziewczynkowo ale osobiście w to nie wierze. Dużo się nie sprawdza i myśle ze nie ma co się nastawiać.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Bierdonka chyba Andzeisia tam na ta grupę dawała swoje zdjęcie usg.
Ja mam po lewej czyli dziewczynkowo ale osobiście w to nie wierze. Dużo się nie sprawdza i myśle ze nie ma co się nastawiać.

Trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę :-) a Andzelisi się potwierdziło?

Chyba dziewczyny jej wyczytaly chłopca i jest chłopczyk. Ale Kitqa tez wg ramzi miała chłopca a jest córka o ile się nie mylę.
Tylko ze j czytałam ze nie pwiienno się określać później niż 6 tc

Trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę :-) a Andzelisi się potwierdziło?
No ja jestem na polskiej i na ang grupie. Z tego co zauwazylam to na polskiej jesli po lewej str to dziewczynka a jak po prawej to chlopak.a znowu na ang jesli jest usg przez brzuch to czytaja odwrotnie.na polskiej mi nie wyczytaly a na ang stwierdzily chlopaka.mimo iz zarodek byl po lewej stronie.

Majorcia, używałaś inofolic przez rok? Chciałaś uregulować cykle? Miałaś pcos?
Ja się waham między inofoliciem a vitexem. Już sama nie wiem co mam wybrać [emoji19]
Biedronka0506, Ty już w ciazy?;) który tc? Myślisz ze mógł Ci pomoc inofolic?

Andzelisia zdjęcia nie mam ale studiowałam ta teorie żeby wiedzieć o co chodzi. I faktycznie to czyta się na odwrót bo z dopochwowego tak jest. I patrzyłam na moje usg z synem i w 6t4d było wg ramzi chłopak a w 8 tc to już byłaby córeczka. Trzeba tez patrzeć gdzie się będzie tworzyć łożysko a mi akurat moja ginekolog pokazywała bo zatrzymała i robiła zdj ro systemu.
Gosica skoro bez problemy zachodziłas w ciąże to masz taka sama sytuacje jak ja. Wiec na twoim miejscu ewentualnie bym vitex wzięła chociaż i pewnie z niego bym zrezygnowała bo ja brałam tylko dlatego ze karmiłam piersią i musiałam prolaktyne zbić.

reklama
Gosica a dlaczego chcesz brać inofolic? Na obniżenie cukru? Bo głowie dlatego pewnie jest on dziewczynkowy. Moim zdaniem lepiej jest 2-3 posiłki dziennie robić bez śniadań i ewentualnie cynamon dodać ale tez trzeba uważać bo bardzo obniża poziom cukru mi słabo było jak robiłam dzień w dzień także na końcu w okolicach owu dodawałam -tylko do kawy.

Do góry