reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Imama dobre podejscie, po co sie nakrecac na płec, a potem byc rozczarowaną ty juz koncówka 5 tyg czy juz 6 zaczełas? i naprawde fajnie ze idziesz podgladac za tydzien znowu, a moze cos sie chowa jeszcze tam u ciebie;P czytalam na lutowkach jak dziewczyna była na poczatku u gin byl rzekomo jeden pecherzyk, a na kolejnym usg dwa ! mysle jakim cudem? :) a jednak:)
@andzelisia bardzo współczuje tych mdłosci :(
@Kruszynka123 oby ci ta owulacja sie przyspieszyla i maz zdazył zasiac mała fasolinke :). Pamietam jak @Millo panikowała, że owulka nie poczeka do przyjazdu męza, a za dwa tyg test pozytywny :) Była tez na monitoringu.
A ja rano miałam w głowie wielkie porzadki i na samych chęciach sie skończyło ot moj slomiany zapał w ciazy sie właczył. Nie wiem co na obiad dzis piatek, moze jakas zupa i placki ziemniaczane dawno nie jadła.

reklama
I nici z tego cyklu bedą raczej.....wieczorem ph wzrosło oktutnie do 7!!i spodziewałam sie owulacji w nocy i faktycznie była, obudził mnie ból owulacyjny (bo sie tak wsłuchiwałam w organizm, że starałam się wszystko ogarnąć) tem. rano 36,5 skok o 0.3 stopnia a rano nie było możliwości postarania się a wieczorem to już pewnie bedzie za późno. No ale nic, piersze koty za płoty, trudno...w nast cyklu może zmienię strategie bo serio ciężko wstrzelić się w te 12 h, choć dośc precyzyjnie określiłam moment owu.

Kruszynka to wtedy Ty, Gosika i ja stosujemy CLO. Ja już wiecej nic nie jestem w stanie wiecej brac suplem, bo Castangus, wit B, kw. foliwoy, Ca i MG to i tak niezły zestaw się zrobił, ale ten Inofem też może być alternatywą jak ktoś nie bierze CLO

Imama ja Inofem piję już przeszło 2 lata z polecenia mojej ginki na uregulowanie cyklu i owulacji bo były cykle bezowulacyjne i wtedy nawet dała mi też wlaśnie clo aby razem to pic.Ale tak jak mówisz ta która nie ma problemów może jej pomieszać wszystko.

Imama wierzę w Twoją córeczkę, ja stosuję się do Twoich wskazówek bedziej niż do tych proponowanych tu tzn. sama dieta wysokowapniowa. Ogranoiczyłam pomidory, ziemniaki, mięso ryby, w zasadzie w ogóle ich nie jem, posiłki minimalistyczne, długa przerwa między posiłkami, śniadanie jem o 10tej, kolacja tak o 19tej i też niskokaloryczna. Schudłam 2,5 kg i liczę że zaburzyłam płodność na tyle żeby począc córkę, no i jeszcze to ph pilnuje, bo wierze ze toteż ma znaczenie.AAAA no i mąż suplementowany, to tyle, tak wyglądają moje starania:)

Ana ja mam dokładnie 5t5d także zaraz 6, a raczej chyba 7 bo już sama się gubię jak to liczą. Jak przekroczy 6 i 1 dzień to chyba 7. No ja się zapytałam czy następna za miesiąc wizyta a ona się uśmiechnęła i mówi ze chce za tydzień mnie widzieć ze wyraźniej będzie wszystko widać. Także super. Tez czytałam o tym ze czasem nie widać a są dwa pecherzyki ale myśle ze to rzadkość, w 5-6 tc dziewczyny już widziały dwa. Już się nie nakręcam [emoji6] czytałam o tych betach i ze wskazuje na bliźniaki jak jest dużo ponad norme. A ja miałam ta druga 27 a jest norma do 35 wiec by się zgadzało. Dużo przyrost ale on może o czymś innym świadczyć a ponad normę to nie było.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka jak problemy z zajściem to jak najbardziej. Ja to od tak zaciazam także zrezygnowałam. Ogólnie osoby z PCOS są często "skazane" na chłopców. Czytałam o tym dużo i jak właśnie się nic nie pokombinuje to są chłopaczki. I wtedy to wszystko pomaga bardzo.
Buniczek bardzo dużo robisz wiec bierz się za te staranka hehe
Obyś zaszła szybko bo później najgorsze jak trzeba rezygnować z czegoś na poczet właśnie płodności. Nie przeciągaj w czasie bo to może potrwać nawet w idealnych warunkach [emoji6]

I nici z tego cyklu bedą raczej.....wieczorem ph wzrosło oktutnie do 7!!i spodziewałam sie owulacji w nocy i faktycznie była, obudził mnie ból owulacyjny (bo sie tak wsłuchiwałam w organizm, że starałam się wszystko ogarnąć) tem. rano 36,5 skok o 0.3 stopnia a rano nie było możliwości postarania się a wieczorem to już pewnie bedzie za późno. No ale nic, piersze koty za płoty, trudno...w nast cyklu może zmienię strategie bo serio ciężko wstrzelić się w te 12 h, choć dośc precyzyjnie określiłam moment owu.
sprobujecie wieczorem, a co wam szkodzi, a noz sie uda

Ana ja mam dokładnie 5t5d także zaraz 6, a raczej chyba 7 bo już sama się gubię jak to liczą. Jak przekroczy 6 i 1 dzień to chyba 7. No ja się zapytałam czy następna za miesiąc wizyta a ona się uśmiechnęła i mówi ze chce za tydzień mnie widzieć ze wyraźniej będzie wszystko widać. Także super. Tez czytałam o tym ze czasem nie widać a są dwa pecherzyki ale myśle ze to rzadkość, w 5-6 tc dziewczyny już widziały dwa. Już się nie nakręcam [emoji6] czytałam o tych betach i ze wskazuje na bliźniaki jak jest dużo ponad norme. A ja miałam ta druga 27 a jest norma do 35 wiec by się zgadzało. Dużo przyrost ale on może o czymś innym świadczyć a ponad normę to nie było.

tak 6 i 1 to juz 7 sie liczy wtedy, no to trzymam kciuki za dziewczynke i napewno bedzie zdrowa!! tylko nie czytaj tam nic o tej wysokiej becie juz.

reklama
Buniczek, ja nie stosuje clo. Zastanawiam się nad inofolic,ale boje się bo nie mam PCO i może lepiej zastąpić castagnus vitexem bo chyba mocniejszy. A podobno Vitex jest dziewczynkowy.
Co do diety to ja nie przestrzegam, jem jak jadłam. Prawie 0 mięsa, ale ziemniak czasem wejdzie do obiadu, banana przegryzie czy pomidora. Potas mam w środku normy. Nie potrafię całkiem zrezygnować ze wszystkich składników.
Tez doświadczyłam w tym cyklu ze ciężko wyłapać o+12, jeszcze zrobię trzecie podejście w kolejnym cyklu. Jeśli sienie uda to zmieniam strategie bo szkoda czasu. Trochę tez się naczytałam listowna temat tejmetidy i wcale nie jest tak rewelacyjna jaknam się wydaje. Warto może zadziałać 40h po pierwszym pozytywnym teście ov, wredy mamy w miarę pewność ze zdarzyły. Potem warto tylko pilnować pH.
Tak Imama, jak jest 6t i 1d to czuba się 7tc. Tez kiedyś się w tym gubiłam ;) ciekawe u Ciebiez tym ogromnym przyrostem. Może rzeczywiście clo wpłynęło na to.

Do góry