reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Imama dobre podejscie, po co sie nakrecac na płec, a potem byc rozczarowaną ty juz koncówka 5 tyg czy juz 6 zaczełas? i naprawde fajnie ze idziesz podgladac za tydzien znowu, a moze cos sie chowa jeszcze tam u ciebie;P czytalam na lutowkach jak dziewczyna była na poczatku u gin byl rzekomo jeden pecherzyk, a na kolejnym usg dwa ! mysle jakim cudem? :) a jednak:)
@andzelisia bardzo współczuje tych mdłosci :(
@Kruszynka123 oby ci ta owulacja sie przyspieszyla i maz zdazył zasiac mała fasolinke :). Pamietam jak @Millo panikowała, że owulka nie poczeka do przyjazdu męza, a za dwa tyg test pozytywny :) Była tez na monitoringu.
A ja rano miałam w głowie wielkie porzadki i na samych chęciach sie skończyło ot moj slomiany zapał w ciazy sie właczył. Nie wiem co na obiad dzis piatek, moze jakas zupa i placki ziemniaczane dawno nie jadła.

reklama
I nici z tego cyklu bedą raczej.....wieczorem ph wzrosło oktutnie do 7!!i spodziewałam sie owulacji w nocy i faktycznie była, obudził mnie ból owulacyjny (bo sie tak wsłuchiwałam w organizm, że starałam się wszystko ogarnąć) tem. rano 36,5 skok o 0.3 stopnia a rano nie było możliwości postarania się a wieczorem to już pewnie bedzie za późno. No ale nic, piersze koty za płoty, trudno...w nast cyklu może zmienię strategie bo serio ciężko wstrzelić się w te 12 h, choć dośc precyzyjnie określiłam moment owu.

Kruszynka to wtedy Ty, Gosika i ja stosujemy CLO. Ja już wiecej nic nie jestem w stanie wiecej brac suplem, bo Castangus, wit B, kw. foliwoy, Ca i MG to i tak niezły zestaw się zrobił, ale ten Inofem też może być alternatywą jak ktoś nie bierze CLO

Imama ja Inofem piję już przeszło 2 lata z polecenia mojej ginki na uregulowanie cyklu i owulacji bo były cykle bezowulacyjne i wtedy nawet dała mi też wlaśnie clo aby razem to pic.Ale tak jak mówisz ta która nie ma problemów może jej pomieszać wszystko.

Imama wierzę w Twoją córeczkę, ja stosuję się do Twoich wskazówek bedziej niż do tych proponowanych tu tzn. sama dieta wysokowapniowa. Ogranoiczyłam pomidory, ziemniaki, mięso ryby, w zasadzie w ogóle ich nie jem, posiłki minimalistyczne, długa przerwa między posiłkami, śniadanie jem o 10tej, kolacja tak o 19tej i też niskokaloryczna. Schudłam 2,5 kg i liczę że zaburzyłam płodność na tyle żeby począc córkę, no i jeszcze to ph pilnuje, bo wierze ze toteż ma znaczenie.AAAA no i mąż suplementowany, to tyle, tak wyglądają moje starania:)

Ana ja mam dokładnie 5t5d także zaraz 6, a raczej chyba 7 bo już sama się gubię jak to liczą. Jak przekroczy 6 i 1 dzień to chyba 7. No ja się zapytałam czy następna za miesiąc wizyta a ona się uśmiechnęła i mówi ze chce za tydzień mnie widzieć ze wyraźniej będzie wszystko widać. Także super. Tez czytałam o tym ze czasem nie widać a są dwa pecherzyki ale myśle ze to rzadkość, w 5-6 tc dziewczyny już widziały dwa. Już się nie nakręcam [emoji6] czytałam o tych betach i ze wskazuje na bliźniaki jak jest dużo ponad norme. A ja miałam ta druga 27 a jest norma do 35 wiec by się zgadzało. Dużo przyrost ale on może o czymś innym świadczyć a ponad normę to nie było.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka jak problemy z zajściem to jak najbardziej. Ja to od tak zaciazam także zrezygnowałam. Ogólnie osoby z PCOS są często "skazane" na chłopców. Czytałam o tym dużo i jak właśnie się nic nie pokombinuje to są chłopaczki. I wtedy to wszystko pomaga bardzo.
Buniczek bardzo dużo robisz wiec bierz się za te staranka hehe
Obyś zaszła szybko bo później najgorsze jak trzeba rezygnować z czegoś na poczet właśnie płodności. Nie przeciągaj w czasie bo to może potrwać nawet w idealnych warunkach [emoji6]

I nici z tego cyklu bedą raczej.....wieczorem ph wzrosło oktutnie do 7!!i spodziewałam sie owulacji w nocy i faktycznie była, obudził mnie ból owulacyjny (bo sie tak wsłuchiwałam w organizm, że starałam się wszystko ogarnąć) tem. rano 36,5 skok o 0.3 stopnia a rano nie było możliwości postarania się a wieczorem to już pewnie bedzie za późno. No ale nic, piersze koty za płoty, trudno...w nast cyklu może zmienię strategie bo serio ciężko wstrzelić się w te 12 h, choć dośc precyzyjnie określiłam moment owu.
sprobujecie wieczorem, a co wam szkodzi, a noz sie uda

Ana ja mam dokładnie 5t5d także zaraz 6, a raczej chyba 7 bo już sama się gubię jak to liczą. Jak przekroczy 6 i 1 dzień to chyba 7. No ja się zapytałam czy następna za miesiąc wizyta a ona się uśmiechnęła i mówi ze chce za tydzień mnie widzieć ze wyraźniej będzie wszystko widać. Także super. Tez czytałam o tym ze czasem nie widać a są dwa pecherzyki ale myśle ze to rzadkość, w 5-6 tc dziewczyny już widziały dwa. Już się nie nakręcam [emoji6] czytałam o tych betach i ze wskazuje na bliźniaki jak jest dużo ponad norme. A ja miałam ta druga 27 a jest norma do 35 wiec by się zgadzało. Dużo przyrost ale on może o czymś innym świadczyć a ponad normę to nie było.

tak 6 i 1 to juz 7 sie liczy wtedy, no to trzymam kciuki za dziewczynke i napewno bedzie zdrowa!! tylko nie czytaj tam nic o tej wysokiej becie juz.

reklama
Buniczek, ja nie stosuje clo. Zastanawiam się nad inofolic,ale boje się bo nie mam PCO i może lepiej zastąpić castagnus vitexem bo chyba mocniejszy. A podobno Vitex jest dziewczynkowy.
Co do diety to ja nie przestrzegam, jem jak jadłam. Prawie 0 mięsa, ale ziemniak czasem wejdzie do obiadu, banana przegryzie czy pomidora. Potas mam w środku normy. Nie potrafię całkiem zrezygnować ze wszystkich składników.
Tez doświadczyłam w tym cyklu ze ciężko wyłapać o+12, jeszcze zrobię trzecie podejście w kolejnym cyklu. Jeśli sienie uda to zmieniam strategie bo szkoda czasu. Trochę tez się naczytałam listowna temat tejmetidy i wcale nie jest tak rewelacyjna jaknam się wydaje. Warto może zadziałać 40h po pierwszym pozytywnym teście ov, wredy mamy w miarę pewność ze zdarzyły. Potem warto tylko pilnować pH.
Tak Imama, jak jest 6t i 1d to czuba się 7tc. Tez kiedyś się w tym gubiłam ;) ciekawe u Ciebiez tym ogromnym przyrostem. Może rzeczywiście clo wpłynęło na to.

Do góry