reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka dzieki :) Czytalam ulotke i tam pisze ze brac do 1 dnia nastepnego cyklu. Zawsze mialam luteine a teraz kupilam dupka i nie wiem jak go brac. i mam brac po 1 tab.dziennie?

reklama
Ja bralam 2×1 .Zalecenia wzielam z forum nie od lekarza...zreszta dupka tez mialam z forum:D ale udalo sie a to najwazniejsze!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ajlak to zaciskam kciuki:*
Co do paskow to mnie wychodzily niebieskie,rozowe po prostu szybciej i 2 dni a niebieskie 1 w dniu piku:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mając synów, starałam się z mężem o córkę, cykle 28 dniowe, stosunek miałam w 9 dniu cyklu i urodziłam wymarzoną córeczkę. Zapragnęliśmy drugiej córuni ...Obecnie jestem w 9 tygodniu ciąży i stosunek był 4 dni przed owulacją bo miałam monitorowaną owulację. Mam nadzieję że to będzie również dziewczynka:)

Zgadzam się Marzycielka ze może pomoc w staraniach o córkę. Na GD jest odpowiednik nazywa się właśnie pregnitude tez na bazie myo inozytolu. 8 na 9 kobiet ma córki po nim. Ale wiem jak pytałam na forum czy warto to mi odradzili gdyż właśnie nie mam problemów z zajściem w ciąże. Myśle ze każdy powinien poczytać o danym suplemencie i dopasować go do siebie. Nie ma co brać w ciemno bo wysoko w statystykach.
Ty owszem skoro masz problemy jak najbardziej. Ja mam cykle nawet po kp regularne. Wiem ze chyba Antonia i Ajlak tez brały ten inofolic.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak.najpierw brałam castagnusa że 3-4 cykle potem 2 miesiące odpowiednik Inofolika Miovarian. No mam synusia i w tę brednie że 9 na 10 ma córki nie wierzę [emoji39][emoji23]

xnw40tc7sy506vxn.png

Z tym inofoliciem właśnie bym uważała. Poprawia on jakość jajeczka wiec jest bardziej dla osób z problemami z cyklem i z owulacja. To tak jakby słabszy odpowiednik metforminy która tez jest bardzo dziewczynkowa ale mocna i na receptę. Pomaga właśnie obniżyć cukier we krwi.
Marzycielka a to staracie się 2 lata o dzidzie? Widziałam ze tez udzielałas się na forum za czasów Piranhy.

Tak.mi bardzo uregulował cykl choć i tak miałam regularny [emoji4] ale widziałam po wielkości rosnącego jajeczka co do dnia cyklu i pełno śluzu płodnego mi się zrobiło w owu. Wiec chciałoby się napisać że chłopczykowo [emoji4]

xnw40tc7sy506vxn.png

Marzycielka No to powodzenia! Bo już myślałam ze tak długo się starasz. Ale całe szczęście nie.
Ja tez będę brała ale globulki z progesteronem po owulacji.
Co do monitoringu to jednak będę musiała kombinować coś na poniedziałek bo u mnie żadnych znaków ku owu nie ma! Troszkę pokrzyżowało mi to plany bo byłam pewna ze jaki jakieś cienie będą przez te clo ze coś się poprzesuwa. Akurat w PL jestem i tak to miałam zaplanowane ale to jak to zawsze z planowaniem coś nie wychodzi. Ah No będę musiała jakiegoś lekarza z rana na pon szukać bo w Niemczech już do nikogo się nie dostanę
Ajlak super ze hormony w normie. Co do wyników męża to nie wiem. Poczytaj może normy na internecie i do lekarza z wynikami. Trzymam kciuki za owocne staranka i aby wyniki męża były dobre.
A duphaston dostanę bez recepty?
Serena gratuluje ciąży. Co do związku dnia stosunku a płci to u mnie z tego jest synek. A i No teoria obalona naukowo. Plemniki żeńskie jak i damskie żyją tyle samo czasu. I w badaniach nawet wychodzi ze w sama owulacje jest więcej córek [emoji6]

Tak.najpierw brałam castagnusa że 3-4 cykle potem 2 miesiące odpowiednik Inofolika Miovarian. No mam synusia i w tę brednie że 9 na 10 ma córki nie wierzę [emoji39][emoji23]

xnw40tc7sy506vxn.png

Złe to napisałam, teraz patrzę- poprostu ze statystyk 10 kobiet brało i 9 miało córki i wychodziło 90% skuteczności. Ale wiadomo to za mała liczba żeby w ogóle porównywać.
Tobie kochana był porostu pisany ten synek i mimo wszystko chciał być z tobą [emoji7] napewno silny fajny chłopak będzie. Mój drugi tez się pchał na sile do mnie i na córkę bym go i tak nie zamieniła

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Złe to napisałam, teraz patrzę- poprostu ze statystyk 10 kobiet brało i 9 miało córki i wychodziło 90% skuteczności. Ale wiadomo to za mała liczba żeby w ogóle porównywać.
Tobie kochana był porostu pisany ten synek i mimo wszystko chciał być z tobą [emoji7] napewno silny fajny chłopak będzie. Mój drugi tez się pchał na sile do mnie i na córkę bym go i tak nie zamieniła

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak pewnie było [emoji4]

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Antonia tak jak już pisałam wcześniej to co pomaga jednej wcale nie musi pomoc drugiej, może nawet zaszkodzić. Mi np po lactovaginalu Ph rosło a innym dziewczyna obnizalo. I tak jak pisała Imama trzeba wszystko dopasować do siebie. Ja też wiem że co bym nie zrobiła to i tak będzie synek ale jestem na to gotowa bo po prostu chce dziecka.Antonia a Ty w szczęśliwym cyklu brałas castagnusa czy tylko sam miovarian?

Imama duphaston kupowałam z innych forum bo bez recepty nie chcą to dac w aptece.

Ostatnia edycja:
Do góry