reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam, czy można do Was wrócić? :)
Imama czytałam o tym co się stało i bardzo mi przykro :(

Dodałam sobie zakładkę forum w telefonie wiec mogę być teraz na bieżąco. Widze, że jest troche nowych osób :)

Dziś odebrałam wszystkie badania hormonalne i mam bardzo wysoki progesteron ktory spowodował ze nie dochodziło do owulacji. Tak miałam nadzieje, że w tym cyklu się udało. Planowanie płci zeszło już całkowicie na ostatni plan.
Musze brać bromergon i duphaston. Czy która z Was może tez miała problemy z wysokim progesteronem? Mysle by jeszcze z innym lekarzem to skonsultowac....

reklama
Własnie się dopatrzyłam i lekarz źle mi powiedział (mysłam ze o prolaktynie i progesteronie mówił). Prolaktynę podstawowa była dobra ale po obciążeniu byla bardzo wysoka i na to mi dał bromergon. A progesteron mam za niski :/ - 0,536 ng/ml.

Miałam robiony jeszcze estradiol, fsh.

No to musisz jakiś czas stosować bo prolaktyna wysoka blokuje owulacje a progesteron niski to niedomoga ciałka żółtego czyli problem z utrzymaniem ciąży

Musisz popytać dziewczyn z takim problemem jak długo trwało leczenie do jakich specjalistów chodziły czym mogła być spowodowana ta prolaktyna bo czasem może być jeszcze problem innej natury

reklama
A byłaś u endokrynologa czy to tylko ginekolog zrobił Ci badania i zapisał leki? A jak tsh? Bo często prolaktyna wysoka jest wynikiem niedoczynnosci

Do góry