reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

TSH właśnie mi nie zlecił. Byłam tylko u ginekologa ale bede musiala iść z tym do jakiegoś specjalisty. Czytam teraz o tej prolaktynie i dużo jest wypowiedzi ze juz sie odchodzi od robienia z obciążeniem :/

A w ogóle są jakoś naturalne sposóby by podnieśc progesteron? :(

reklama
Ja już dobrze nie pamiętam ale dziewczyny stosowały Wit b complex ale w dużych dawkach za czasów Piranhy musiała byś pytać innych lub poczytać dużo wstecz do tyłu przy czym tobie nie polecam dopóki nie wyjaśnisz problemów że zdrowiem

Dziękuje poczytam o tym kilka lat temu były podejrzenia PCOS stąd musiałam brać tabletki hormonalne gdy mieliśmy zacząc się starać o dziecko miałam odstawic i po 3 miesiacach sie starać i sie w 3 cyklu udało. A tu juz od listopada/grudnia próbujemy i nic...

No ja wpisałam naturalnie progesteron i Piranha w wyszukiwarkę i wyskoczyło mi te 7 czynników i tam jest Wit b 6 ale 100 mg i najlepiej jako b compleks bo niedobór b,12 może powodować poronienie Trzymam kciuki by jak najszybciej udało ci się uporać z prolaktyna i zajść w upragniona ciąże
A z prolaktyna wyjaśnij bo ważny jest przyrost po godz jak jest bardzo wysoki to nie jest najgorsze,ej z tego co czytałam

Witaj Aleksandra! O to dobrze ze w ogóle zrobiłaś badania bo wiesz w czym może być problem.
Na progesteron to duphaston , b6 niby tez podnosi ale czytałam ze tak nie do końca. Później Ci poszukam bo czytałam właśnie sama o produktach które podnoszą progesteron bo ja miałam bardzo niski w ciąży. Ale u mnie to mogło być spowodowane poronieniem. Będę badać tez w następnym cyklu. Na prolaktyne chyba tez jest ten vitex.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny :)
Z ciekawości teraz patrzyłam jakie hormony są na dziewczynkę wiec progesteron właśnie powinien być wysoki. Heh to chyba z tym ciezko będzie żeby go jakoś podwyższyć :/

A za produkty, które podnoszą będę ogromnie wdzięczna :)

Aleksandra kov Imama dobrze Ci pisze Castagnus możesz spróbować na prolaktyne stosować jeżeli nie będzie kolidować z bromergonem a i jest zalecany w staraniach o dziewczynke
Wiem że sporo dziewczyn lepsza poprawę ma po Dostinexie Bromergon nie do końca im pomaga jeżeli chodzi o prolaktyne

Przyszlamama tak ja mialam pozna owulacje ale roznice mialam 3-5dni a pozniej nawet o 2 dni do przodu:) na prenatalne sie umawialam wedlug om 12t5d a teraz 20t2d

Aleksandra witaj:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama, dziękuje ;) jest co czytać, chociaż cześć tych linków kojarzę-trochę już czytałam postów na gender dreaming. Czyli bransoletka do kosza ;(

Aleksandra_kow witaj ponownie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry