reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

TSH właśnie mi nie zlecił. Byłam tylko u ginekologa ale bede musiala iść z tym do jakiegoś specjalisty. Czytam teraz o tej prolaktynie i dużo jest wypowiedzi ze juz sie odchodzi od robienia z obciążeniem :/

A w ogóle są jakoś naturalne sposóby by podnieśc progesteron? :(

reklama
Ja już dobrze nie pamiętam ale dziewczyny stosowały Wit b complex ale w dużych dawkach za czasów Piranhy musiała byś pytać innych lub poczytać dużo wstecz do tyłu przy czym tobie nie polecam dopóki nie wyjaśnisz problemów że zdrowiem

Dziękuje poczytam o tym kilka lat temu były podejrzenia PCOS stąd musiałam brać tabletki hormonalne gdy mieliśmy zacząc się starać o dziecko miałam odstawic i po 3 miesiacach sie starać i sie w 3 cyklu udało. A tu juz od listopada/grudnia próbujemy i nic...

No ja wpisałam naturalnie progesteron i Piranha w wyszukiwarkę i wyskoczyło mi te 7 czynników i tam jest Wit b 6 ale 100 mg i najlepiej jako b compleks bo niedobór b,12 może powodować poronienie Trzymam kciuki by jak najszybciej udało ci się uporać z prolaktyna i zajść w upragniona ciąże
A z prolaktyna wyjaśnij bo ważny jest przyrost po godz jak jest bardzo wysoki to nie jest najgorsze,ej z tego co czytałam

Witaj Aleksandra! O to dobrze ze w ogóle zrobiłaś badania bo wiesz w czym może być problem.
Na progesteron to duphaston , b6 niby tez podnosi ale czytałam ze tak nie do końca. Później Ci poszukam bo czytałam właśnie sama o produktach które podnoszą progesteron bo ja miałam bardzo niski w ciąży. Ale u mnie to mogło być spowodowane poronieniem. Będę badać tez w następnym cyklu. Na prolaktyne chyba tez jest ten vitex.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny :)
Z ciekawości teraz patrzyłam jakie hormony są na dziewczynkę wiec progesteron właśnie powinien być wysoki. Heh to chyba z tym ciezko będzie żeby go jakoś podwyższyć :/

A za produkty, które podnoszą będę ogromnie wdzięczna :)

Aleksandra kov Imama dobrze Ci pisze Castagnus możesz spróbować na prolaktyne stosować jeżeli nie będzie kolidować z bromergonem a i jest zalecany w staraniach o dziewczynke
Wiem że sporo dziewczyn lepsza poprawę ma po Dostinexie Bromergon nie do końca im pomaga jeżeli chodzi o prolaktyne

Przyszlamama tak ja mialam pozna owulacje ale roznice mialam 3-5dni a pozniej nawet o 2 dni do przodu:) na prenatalne sie umawialam wedlug om 12t5d a teraz 20t2d

Aleksandra witaj:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama, dziękuje ;) jest co czytać, chociaż cześć tych linków kojarzę-trochę już czytałam postów na gender dreaming. Czyli bransoletka do kosza ;(

Aleksandra_kow witaj ponownie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry