reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam, czy można do Was wrócić? :)
Imama czytałam o tym co się stało i bardzo mi przykro :(

Dodałam sobie zakładkę forum w telefonie wiec mogę być teraz na bieżąco. Widze, że jest troche nowych osób :)

Dziś odebrałam wszystkie badania hormonalne i mam bardzo wysoki progesteron ktory spowodował ze nie dochodziło do owulacji. Tak miałam nadzieje, że w tym cyklu się udało. Planowanie płci zeszło już całkowicie na ostatni plan.
Musze brać bromergon i duphaston. Czy która z Was może tez miała problemy z wysokim progesteronem? Mysle by jeszcze z innym lekarzem to skonsultowac....

reklama
Własnie się dopatrzyłam i lekarz źle mi powiedział (mysłam ze o prolaktynie i progesteronie mówił). Prolaktynę podstawowa była dobra ale po obciążeniu byla bardzo wysoka i na to mi dał bromergon. A progesteron mam za niski :/ - 0,536 ng/ml.

Miałam robiony jeszcze estradiol, fsh.

No to musisz jakiś czas stosować bo prolaktyna wysoka blokuje owulacje a progesteron niski to niedomoga ciałka żółtego czyli problem z utrzymaniem ciąży

Musisz popytać dziewczyn z takim problemem jak długo trwało leczenie do jakich specjalistów chodziły czym mogła być spowodowana ta prolaktyna bo czasem może być jeszcze problem innej natury

reklama
A byłaś u endokrynologa czy to tylko ginekolog zrobił Ci badania i zapisał leki? A jak tsh? Bo często prolaktyna wysoka jest wynikiem niedoczynnosci

Do góry