reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aleksandra.
Tu link do tego tematu progesteronu.
Jeśli chodzi o planowanie to faktycznie ingender zaleca wysoki P a niski T i E. Ale podobno właśnie wszystkie hormony powinny być niższe. Nie przejmowałabym się tym przy planowaniu.
http://genderdreaming.com/forum/ttc...erone-through-diet-B-6-and-prog-cream-HOW-TO=
Produkty podnoszące progesteron
1. Soja
2. Mexican Wild Yam. Idzie kupić w tabletkach. Nie wiem musisz poszukać jaki jest polski odpowiednik
3. Oregano, tymianek, kurkuma, kozieradka. Zmniejszają one estrogen tym samym podnosząc progesteron
4. Mleko krowie. Podnosi P ale również E. Tylko pełnotłuste mleko nie te o obniżonej zawartości
5. Żółtko jajka
6. B 6 witamina
7. Drób taki jak kurczak indyk
8. Wołowina podnosi P
9. Redukcja stresu. Stres podnosi T i E blokując P

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Gosica ja sama mam lampe solna odkąd czytałam o jonach i jakieś tam kamienie. Zostawiam to sobie tak dla spokoju. Chodzi mi o to ze porostu jak ktoś specjalnie chciałby kupować i pieniążki wydawać to nie warto. Lepiej zainteresować się innym czynnikiem [emoji6]

ja mam bransoletkę z hematytu, wiecie może czy ona ma jony ujemne?
Ja sprawdzam jeszcze te fazy księżyca, żeby było niby przyciąganie ujemnych do kom. jajowej-nów i zaraz po nowiu jest korzystnie do zapłodnienia. Ale nie przykładam do tego aż tak dużej wagi jak do diety i ph oraz minerałów.

poproszę o podpowiedz a propo 0+12.Czyli jak pojawi się pik to nie działam, robię w kolejnym dniu test lh i jak jest słabszy to wtedy sex?dobrze rozumiem?i oczywiście wtedy zakwaszanie podwójne, sylkiem i tym tamponem.

Mleka piłam dużo oraz mleko sojowe bo dziewczyny tu zalecaly jaja z mies jadalam kurczaka i indyka kurkume oregano i tymianek używam do wszystkiego oprócz kozieradki stosowałam wszystko co podnosi progesteron może to mi pomogło

Buniczek, 12h po owulacji pH śluzu jest już niższe stad z teorii nie trzeba już go obniżać a tym bardziej kontrolować. Pisze, ze z teorii bo sama rozważam w najbliższym cyklu o+12, przed zbliżeniem mąż ciepła kąpiel ;) a 2-3h po stosunku w razie czego globulke lactovaginal. Duża szansa ze nie dojdzie do zapłodnienia, ale chce przyjąć strategie ze zaczynam od najbardziej restrykcyjnego podejścia potem będę usuwała np.sylk, globulki czy stosunek przed o.
Dodatkowo warto obserwować szyjkę, jeśli jest ONZ nisko i miękka, otwarta to jest w trakcie o. Kiedy zaczyna się robić twarda i jest już na gorze masz pewność ze jest już po 8. Warto wtedy zmierzyć pH powinno być już niższe, ale to raczej indywidualna sprawa.

A tampon po co chcesz wdrażać? Chcesz użyć go do ekstraktu woda+limonka?

Imama, bransoletkę już mam ale rzeczywiście warto się skupić na innych czynnikach. Muszę zacząć pic miętę nie z doskoku tylko dzień w dzien. Czytałam ze najlepiej podwyższa progesteron jak go pijemy w pierwszych dniach cyklu.

Gosica tylko pamiętaj żeby nie pic mięty po owulacji. Tak samo suplementy jak już zaczynacie staranka to tylko do owu po owu odstawić bo dużo może przyczynić się do poronienia
Tez dziewczyny byłam nastawiona na o+12 ale dla mnie to zbyt dużo do analizowania i wtedy się stresuje itd a ja chce stresu uniknąć wiec ja po pozytywnym teście staranka.
Buniczek piszą tez ze o+12 można poprostu staranka 36-38h po pozytywnym teście. Ale właśnie to sprawa indywidualna i wtedy można szczelic w sama owu. I trzeba ogólnie siebie obserwować.
Buniczek tylko uważaj z tymi tamponami żeby nie dostać jakiś infekcji itd.

reklama
Imama, dzięki za radę ;) zaczynamy starania w tym cyklu. Teraz mam 4 dzień cyklu, wiec starania za OK.2,5 tyg . Niestety u mnie OK.21 dni cyklu zanim pojawia się owulacja. We wtorek robię badania na fsh, estradiol. Nie wiem w czym leży przyczyna ze ta faza jest taka długa. Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Po owulacji tez kolejna faza by była 22-24dni gdyby nie duphaston. Mój cykl to jakaś masakra. Dziwie się ze w ogóle zachodziłam w ciąże. Dodam, ze mam niedoczynnosc tarczycy.
Buniczek spróbuj poobserwować szyjkę. Jak zaczęłam pic żurawinę to śluz zaczął być dość skąpy. Wiec jak dla mnie badanie szyjki +baby comp czyli pomiar temp pomagają mi w wyłapaniu owulacji.

Co do tych tamponów to tez się zastanawiałam, ale czytałam ze tak jak imama pisze pojawia się ryzyko infekcji. Poza tym bardziej się sprawdzają jeśli działacie przed owulacja i boisz się ze będzie pik w pH. Tampon raczej ma wtedy za zadanie ze utrzymuje niższe pH. Jeśli działacie o+12 to skoku pH już nie powinno być.

Do góry