reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A i nigdy nie miałam problemów z tarczycą a po tej diecie nabiałowej nagle zachorowałam na hashimoto bo przy hashimoto nie wolno spożywać nabiału no i choroba była przyczyną moich poronien Także to jak się odżywiamy ma wpływ na nas bardzo duży nie koniecznie to są produkty a może ilość może z czym łączymy może wszystko po trochu

Przez zła diete nie zachorowuje się na hashimoto, dokładne przyczyny nie są znane ale najistotniejszy czynnik to genetyka.
Nie wiem czy jestes juz w ciazy czy tez, ale wiem ze przy tej chorobie trudno jest zajsc w ciaze... Jak sobie z tym radzisz? /poradzilaś ?
P.s. Niektore osoby przy tej chorobie moga spozywac wszyskie produkty a niektorzy ich po prostu nie toleruja tak jak np jeszcze gluten

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
witam się :) niewiem czy nadal mnie pamietacie :) dopiero co wstawiałam tu zdjecie testu i pytałam czy któraś z Was widzi jakiś cień cienia , a tu 28tc :) Bedzie chłopczyk . w 12 tc badania prenatalne wyszły ok . szczególnie pod nadzorem jest serce ,bo 5 letni syn ma powazną wrodzona wade serca. w 21 tc na połówkowych profesor w poznaniu zobaczyl niedomykalnosc zastawki trojdzielnej , uspokoil ,ze jest to 2 co drugiej ciazy i pewnie po porodzie bedzie ok . po za tym było podejrzenie obustronnego zdwojenia układu nerkowego . uspokoil ,ze to nie wada ,a raczej wariant anatomiczny . wczoraj bylam znowu u profesorka na ponowną ocene i poprzednie przypuszczenia sie nieotwierdzily:)zastawka jest ok , i uklad prawidlowy . maly wazy 1160g . Jednak lekarz nie wie dlaczego jest zwiekszony opor w tetnicy pepowinowej . bierze srednia z trzech miejsc , i jest w granicy ale górnej . kazal przyjechac w poniedzialek by zbadac przeplyw . czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim??? Wszystkim oczekujacym gratuluje a za starajace sie trzxymam kciuki:)

A i nigdy nie miałam problemów z tarczycą a po tej diecie nabiałowej nagle zachorowałam na hashimoto bo przy hashimoto nie wolno spożywać nabiału no i choroba była przyczyną moich poronien Także to jak się odżywiamy ma wpływ na nas bardzo duży nie koniecznie to są produkty a może ilość może z czym łączymy może wszystko po trochu
A jakie miałaś wyniki atpo przy tej chorobie?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Mikallo ale wspaniale wiesci!!!Super!Widzisz a lekarz tak Cie nastarszyl!:* Mega sie ciesze!!!!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Aneta pamietam Cię. Gratuluje ciąży. Niestety nie pomogę z przepływem. Dobrze ze te poprzednie diagnozy były błędne bądź poprostu się unormowalo.
Mikallo super wieści!!! Widzisz tak jak pisałyśmy. Zarodek potrzebował jednak czasu. I serduszko usłyszałaś to napewno spokojniejsza jesteś.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mikallo super!
Kitqa ja wiem że przez nabiał nie zachorowałam tylko ta dieta spowodowała że choroba się ujawniła i zaczęłam ja odczuwać wcześniej nie miałam żadnych objawów
Wynik miałam koło 900

Dzieki Dziewczyny!
Powiem szczerze, że nie jestem do konca zadiwolona z wizyty. Lekarka nie dała mi przedłużenia L4, a wie że jak teraz go nie dostanę to strace świadczenia, nie założyła mi karty ciąży, nie słuchała serduszka tylko obserwowała chwilkę bicie na monitorze :/
Mam opiekę w Medicover i moj stary lekarz odszedł. Na poniedziałek umowiłam się do innego. Może bedzie lepszy :)

reklama
Do góry