reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana87 widziałam ze właśnie się udzielałas na wątku już wcześniej. To planowałaś córkę z tymi 7 czynnikami co są tu na forum? Czy opuściłaś.
Acard jest na ukrwienie macicy i podobno pomocny w implantacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ana87 dawałam ale przez chwilę więc napewno nie miało to znaczenia
Mój mąż zawsze kochał jajecznicę jadł ja prawie codziennie miał zawsze wysoki testosteron więc jedyne co to zmieniłam mu trochę dietę myśmy jadali dużo kurczaków choć tu dziewczyny nie polecają ale ja zawsze byłam mięsożerna Mój akceptował i pił tylko cole lub pepsi zero
Acard brałam sama przez cały czas i jak zaszłam to lekarz nie pozwolił mi go odstawić nawet jak odklejaly mi się błony płodowe już w ciąży z córką i krwawilam powiedział że nie wolno ja brałam acard do 38 tygodnia ciąży

Ostatnia edycja:
Imama mój mąż z pierwszego związku ma dwóch synów że mną trzech więc ja się cieszę że mi się w końcu udało
Wiecie u mnie w rodzinie te kobiety które mają same córki zawsze miały inne upodobania jeżeli chodzi o jedzenie ja byłam zawsze miesozerna dużo solilam nie jadłam tak słodkiego dla.mnie obiad na słodko bez mięsa to nie obiad a moja siostra która ma córki odwrotnie pierogi z serem naleśniki racuchy itp zawsze kochała słodkie od dziecka a ja nie dlatego oparłam się na diecie bo uważam że coś w tym jest no i się udało ale fakt nie da się nic zaplanować na 100% można co nie co dopomoc

włąsnie u mnie tak samo, ja na ostro, słono pikantnie a moja siostra uwielbiała od zawsze mleczne potrawy. No i siostra ma 3 córki, więc ja popróbuję z tą dietą i wiadomo dodatkowo inne czynniki bedę starała się spełnić

Imama- tak byłam wcześniej na forum . planowałam córke. tylko ze nie spełniłam wszystkich 7 czynników. oparłam się na testach owulacyjnych i odstępie . który jednak wyniósł tylko 1.5 dnia . wtedy była Piranha która dużo pomagała .
Majorcia- to mojego tez nie bede suplementować :)

wiecie z moich spostrzeżeń z otoczenia widze że córki rodzą się bardziej kobietom które ,, wpadły" tak też było u brata mojego m .
czasami mysle ze tez wolała bym zliczyć ,, wpadke" ... nie myslec, nie analizowac ...

Moja znajoma w pracy która ma córki też rano kawa parzona bez cukru koło 10 zalewała płatki owsiane kefirem nie jadła kanapek to co zaobserwowalam a ja kanapki z szynką

Ana87 ja tez przy drugim synu wierzyłam w teorie o odstępie i tez syn z 4-5 dni przed.
Dieta myśle odgrywa kluczowa role. Tylko jak widzicie są dwie sprzeczne. Ale napewno tu tez chodzi o te mięso jak i inne produkty. Bo Ja z drugim synem byłam weganka. Myśle ze więcej czynników ma wpływ. Ja od zawsze zdrowo- ciemna czekolada, jogurty light, ciemne pieczywo, otręby, avokado, oliwa z oliwek, orzechy. To wszystko podnosi testosteron wiec może coś w tych hormonami jednak jest
A może poprostu miałam mieć synka i tyle [emoji173]️

Ostatnia edycja:
Imama mój mąż z pierwszego związku ma dwóch synów że mną trzech więc ja się cieszę że mi się w końcu udało
Wiecie u mnie w rodzinie te kobiety które mają same córki zawsze miały inne upodobania jeżeli chodzi o jedzenie ja byłam zawsze miesozerna dużo solilam nie jadłam tak słodkiego dla.mnie obiad na słodko bez mięsa to nie obiad a moja siostra która ma córki odwrotnie pierogi z serem naleśniki racuchy itp zawsze kochała słodkie od dziecka a ja nie dlatego oparłam się na diecie bo uważam że coś w tym jest no i się udało ale fakt nie da się nic zaplanować na 100% można co nie co dopomoc

Nie mogę się z tym zgodzić, ponieważ jestem tego żywym przykładem, że sposob zywienia nie ma wplywu na plec dziecka. Jestem mięsożercą od zawsze, słodyczy nie jem w ogole bo nie lubię i mam córeczkę : ) praktycznie nie spożywam nabiału, ryby jem 3x w tyg i jem dużo odzechow pomidory uwielbiam no i te wloskie dania z makaronem [emoji39]
Poza tym dietetyczna metoda planowania płci jest wysoce wątpliwa, gdyż żadne badania naukowe nie potwierdziły jej skuteczności.

Kitqa są badania hehe wyobraź sobie ze Oxford study badali wpływ diety na 800 kobietach. Ale oni właśnie udowodnili ze wartości odżywcze maja wpływ czyli to na czym ja się opieram. Jak znajdę link to pośle

reklama
Kitqa są badania hehe wyobraź sobie ze Oxford study badali wpływ diety na 800 kobietach. Ale oni właśnie udowodnili ze wartości odżywcze maja wpływ czyli to na czym ja się opieram. Jak znajdę link to pośle

Sama jestem ciekawa co odkryli.
Jeśli dieta nie ma znaczenia to dla mnie nie ma nadziei [emoji55][emoji854]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry