reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A i nigdy nie miałam problemów z tarczycą a po tej diecie nabiałowej nagle zachorowałam na hashimoto bo przy hashimoto nie wolno spożywać nabiału no i choroba była przyczyną moich poronien Także to jak się odżywiamy ma wpływ na nas bardzo duży nie koniecznie to są produkty a może ilość może z czym łączymy może wszystko po trochu

Przez zła diete nie zachorowuje się na hashimoto, dokładne przyczyny nie są znane ale najistotniejszy czynnik to genetyka.
Nie wiem czy jestes juz w ciazy czy tez, ale wiem ze przy tej chorobie trudno jest zajsc w ciaze... Jak sobie z tym radzisz? /poradzilaś ?
P.s. Niektore osoby przy tej chorobie moga spozywac wszyskie produkty a niektorzy ich po prostu nie toleruja tak jak np jeszcze gluten

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
witam się :) niewiem czy nadal mnie pamietacie :) dopiero co wstawiałam tu zdjecie testu i pytałam czy któraś z Was widzi jakiś cień cienia , a tu 28tc :) Bedzie chłopczyk . w 12 tc badania prenatalne wyszły ok . szczególnie pod nadzorem jest serce ,bo 5 letni syn ma powazną wrodzona wade serca. w 21 tc na połówkowych profesor w poznaniu zobaczyl niedomykalnosc zastawki trojdzielnej , uspokoil ,ze jest to 2 co drugiej ciazy i pewnie po porodzie bedzie ok . po za tym było podejrzenie obustronnego zdwojenia układu nerkowego . uspokoil ,ze to nie wada ,a raczej wariant anatomiczny . wczoraj bylam znowu u profesorka na ponowną ocene i poprzednie przypuszczenia sie nieotwierdzily:)zastawka jest ok , i uklad prawidlowy . maly wazy 1160g . Jednak lekarz nie wie dlaczego jest zwiekszony opor w tetnicy pepowinowej . bierze srednia z trzech miejsc , i jest w granicy ale górnej . kazal przyjechac w poniedzialek by zbadac przeplyw . czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim??? Wszystkim oczekujacym gratuluje a za starajace sie trzxymam kciuki:)

A i nigdy nie miałam problemów z tarczycą a po tej diecie nabiałowej nagle zachorowałam na hashimoto bo przy hashimoto nie wolno spożywać nabiału no i choroba była przyczyną moich poronien Także to jak się odżywiamy ma wpływ na nas bardzo duży nie koniecznie to są produkty a może ilość może z czym łączymy może wszystko po trochu
A jakie miałaś wyniki atpo przy tej chorobie?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Mikallo ale wspaniale wiesci!!!Super!Widzisz a lekarz tak Cie nastarszyl!:* Mega sie ciesze!!!!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Aneta pamietam Cię. Gratuluje ciąży. Niestety nie pomogę z przepływem. Dobrze ze te poprzednie diagnozy były błędne bądź poprostu się unormowalo.
Mikallo super wieści!!! Widzisz tak jak pisałyśmy. Zarodek potrzebował jednak czasu. I serduszko usłyszałaś to napewno spokojniejsza jesteś.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mikallo super!
Kitqa ja wiem że przez nabiał nie zachorowałam tylko ta dieta spowodowała że choroba się ujawniła i zaczęłam ja odczuwać wcześniej nie miałam żadnych objawów
Wynik miałam koło 900

Dzieki Dziewczyny!
Powiem szczerze, że nie jestem do konca zadiwolona z wizyty. Lekarka nie dała mi przedłużenia L4, a wie że jak teraz go nie dostanę to strace świadczenia, nie założyła mi karty ciąży, nie słuchała serduszka tylko obserwowała chwilkę bicie na monitorze :/
Mam opiekę w Medicover i moj stary lekarz odszedł. Na poniedziałek umowiłam się do innego. Może bedzie lepszy :)

reklama
Do góry