reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej. Wczoraj pojawiło się troche nitek krwi w wydzielinie nie wiem czy zacznie mi sie @ czy to coś innego. Test z dzisiaj niegatywny. Poczekam jeszcze parę dni jak @ nie przyjdzie to powtórzę test w piątek. Ale podbrzusze mnie pobolewa.
Miłego dnia

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Millo duzo tej coli pilas tak na raz ile musialas zeby minelo?, ja sprobowalam migdaly, ale pomoglo na chwilke i dalej mecza:/ cytryna tez na pare minut, naprawde to tylko ten imbir pomaga na dluzej, ale juz patrzec na niego nie moge. Ja coli nie pijam wogole, ale mam jakies parcie na cole wlasnie od kilku dni chce mi sie gazowanego, a po coli sie dobrze beka i tego mi trzeba :p chyba kupie dzis, bo juz nie wiem czego sie chwytac.

@Millo dokładnie wykrakałam :/
znacie jeszcze inne sposoby na mdlosci, bo dzis to juz koszmar mam je od rana :( na imbir to juz patrzec nie moge ,pomaga ,ale ilez mozna. na sama mysl dostaje torsji.
@ASA915 wiem tez tak czytałam i sie martwiłam, ze nie mam mdłosci, bo niby dobrze prorokuja, ale kobietki ktore nie mialy wogole tez rodza zdrowe dzieci i wzorową ciaza mają , czlowiek sie niepotrzebnie martwi, gorzej jakbysmy krwawily, a brak mdlosci to nic zlego.
Ja wczoraj dzwoniłam do swojego ginek i mam wizyte dopiero 15 lipca bede juz w koncowce 8 tyg wg kalkulatorow to juz 9 ty bedzie , nie da rady wczesiej, bo ma urlop.
@Antonia2016 zgrabny, ladny brzusio :)
Dziękuję [emoji3] a Tobie współczuję tych mdłości. Okropny czas. Myślałam że nigdy nie minie i nawet zaczęłam żałować ze w ciąży jestem aż tak źle się czułam. Ale spokojnie wszystko moja [emoji3] i teraz czuję się swietnie!!!
Imama dzięki za wyjaśnienie z tymi paskami.
A powiedz mi czy Ty tylko jesz 2 posiłki w ciągu całego dnia?czy to główne posiłkia po drodze jakiś jogurt?bo ja dietę trzymam, tzn jem produkty dziewczynkowe, ale w ciągu dnia mi wychodzi jakieś 5 posiłków. Dziś zbadałam minerały, wieczorem bedą wyniki.
Jeśli chodzi o planowanie to ja skłaniam się ku wersji, że zależy od ph, diety i tych minerałow, odstęp z moich obserwacji na forum nie ma znaczenia.
A co do mdłościja nie pomogę, nie miałam...za to w końcówce zgaga mnie męczyła okrutnie

xnw40tc7sy506vxn.png

@Millo duzo tej coli pilas tak na raz ile musialas zeby minelo?, ja sprobowalam migdaly, ale pomoglo na chwilke i dalej mecza:/ cytryna tez na pare minut, naprawde to tylko ten imbir pomaga na dluzej, ale juz patrzec na niego nie moge. Ja coli nie pijam wogole, ale mam jakies parcie na cole wlasnie od kilku dni chce mi sie gazowanego, a po coli sie dobrze beka i tego mi trzeba [emoji14] chyba kupie dzis, bo juz nie wiem czego sie chwytac.
Ja potrafiłam wypić butelkę pół litra [emoji3]

xnw40tc7sy506vxn.png

Ana ja pilam szklanke tak z 2 razy dziennie choc staralam sie niecodziennie wiadomo.Pozniej mialam mdlosci od 16 to o 19 juz spalam:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

dzieki @Millo @Antonia2016
no moze i by bylo znosnie, ale jak stoje i robie obiad zwlaszcza miesny, bo maz mięsożerca, to masakra sie dzieje, dzis robie np. watrobke i jak widze te krew wyplywajaca to wiem, ze nie tkne obiadu, fuu a watrobke uwielbiam, no nic robie sobie zupke i synkowi z zielonego groszku. :)
chyba meza zatrudnie niech robi wieczorami obiad, jesli chce miesne żarcie.

Buniczek ja to tak 2-3. 5 to za dużo, cukier wysoki będziesz miała, bo to jak podjadanie tyle posiłków. Musi być przerwa 12-16 h między posiłkami jedna i wtedy jak 5 posiłków to wychodzi ze nawet tego nie strawisz i następny jesz. Ja patrzę na kcal i proteiny i tłuszcze. Bo jak za dużo protein to nawet odstęp nie ma znaczenia i nic nie pomoże. Skoro patrzysz na minerały to inaczej chyba to wyglada. Ja patrzę na teorie z niskim cukrem i obniżaniem hormonów.
Ana ja dostałam ziołowe tabletki od giną i w miare było Ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie odnośnie odbioru przez Was tematu planowania płci. Znacie moja sytuacje. Mam czterech chłopaków, piąty w drodze, płci dotychczas nie planowałam ale po przeczytaniu wątku zaczęłam sie interesować tematem. Może spróbowałabym zaplanować ta dziewczynkę i zobaczyć co będzie. Czy Wy uważacie, że mam jakieś złe podejście do sprawy? Albo za bardzo chce dziewczynkę? Bo trochę sie pogubiłam....
dodam, że uwielbiam moich chłopców i cieszę sie z każdego z nich... ale ta myśl o córce której nie mam mnie boli, gdzieś jest takie mocne pragnienie i zaczęłam pod wpływem komentarzy mieć wyrzuty sumienia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ieeleeth- super gromadka :) gratuluje . powiem Ci ze ja tez sobie powiedziałam że będe miała tyle dzieci aż w końcu się córka trafi :) tak że ja rozumiem. pamiętasz może w których dniach cyklu ,,powstawali" synowie? co tym razem byś zrobiła na dziewczynke? jak byś zadziałała?

Do góry