reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przyszła mama87- ten sam rocznik jak u mnie widze :) masz już dzieciaczki? kiedypoznasz płeć\?
Imama - jakie suplementy warto brać? chciałam zakupić i zapakowałam do koszyka wszystkie polecane. wapno, magnez . żurawine. saw palmello . witamine c . kwas foliowy. szyszki chmielu dla męża/ co polecasz brac?
Antonina2016- super brzuszek :*

Pierwszy syn powstał najprawdopodobniej w owu
drugi 1.5 dnia przed owu
jak bede się starać to zadziałam napewno przed owu jakies 3 dni. siostra ma dziewcxynke i współżyła po @. warto spróbować :)

reklama
Ana87 zgadza się ten sam rocznik ;) mam już 6 letniego synka i bardzo marzy mi się córcia :D teraz jestem w 9tyg Wiec może za miesiąc będę już coś wiedzieć po badaniach prenatalnych. Ja nie wiem kiedy poczelismy synka bo seks był codziennie w dni płodne a teraz tylko raz. Jakoś w odstęp za bardzo nie wierze ;)

Maziajko to faktycznie mialas przezycia na cc.. ale pytali Cie czy czujesz nogi itp? Kurcze dziwne ze zaczeli Cie ciac bez dokladnego upewnienia się.. mi jezdzili naprzyklad kostka lodu po cyckach i brzuchu i mialam mowic czy czuje takie samo zimno..

Ana widze ze wykrakalas mdlosci:p mowilam ze przyjda hihi:D oby szybko przeszly:*

Antonia piekny brzuszek:)
Kiedy masz polowkowe?

Witam nowe Staraczki:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia zgrabny brzuszek (i fajna sukienka:wink:)
Imama mdlosci nic przyjemnego ale bylabym spokojniejsza gdyby byly, podobno wtedy ciaza sie dobrze rozwija, chociaz nie wiem czy to jest poparte jakimis badaniami, czy to tylko pocieszenie dla tych osob ktore musza przez mdlosci przechodzic:) szkoda ze na wizyte nie dalas rady pojsc.Umawiasz sie na inny termin?
Ana no tak pomyslalam ze duphaston wzmaga mdlosci, w pierwszej ciazy ich nie mialam ale tez duphastonu nie zazywalam
andzelisia daj znac jak wizyta przebiegla:),ja ide za tydzien

Maziajko to faktycznie mialas przezycia na cc.. ale pytali Cie czy czujesz nogi itp? Kurcze dziwne ze zaczeli Cie ciac bez dokladnego upewnienia się.. mi jezdzili naprzyklad kostka lodu po cyckach i brzuchu i mialam mowic czy czuje takie samo zimno..

Ana widze ze wykrakalas mdlosci:p mowilam ze przyjda hihi:D oby szybko przeszly:*

Antonia piekny brzuszek:)
Kiedy masz polowkowe?

Witam nowe Staraczki:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
W poniedziałek za tydzień [emoji3]

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonia zgrabny brzuszek (i fajna sukienka:wink:)
Imama mdlosci nic przyjemnego ale bylabym spokojniejsza gdyby byly, podobno wtedy ciaza sie dobrze rozwija, chociaz nie wiem czy to jest poparte jakimis badaniami, czy to tylko pocieszenie dla tych osob ktore musza przez mdlosci przechodzic:) szkoda ze na wizyte nie dalas rady pojsc.Umawiasz sie na inny termin?
Ana no tak pomyslalam ze duphaston wzmaga mdlosci, w pierwszej ciazy ich nie mialam ale tez duphastonu nie zazywalam
andzelisia daj znac jak wizyta przebiegla:),ja ide za tydzien
Sukienki były wczoraj w ludki [emoji3]. 27zl fajne bo będą rosły z brzuszkiem a nie są ciążowe

xnw40tc7sy506vxn.png

Ana87 sama nie wiem hehe. Z tymi suplementami to tyle za/przeciw ze głowa pełna. Ogólnie ja bym nie brała ani żurawiny ani wit C bo porostu za bardzo wzmacnia organizm. Jedynie mąż żurawina albo wit C ale tez niby może wzmacniać plemniki, mój bierze tylko szyszki, lukrecję i ole. Wapno mag pominęłam ale acard (aspiryna) moim zdaniem powinniem pomoc. Zreszta już sama nie wiem czy w to wierze. dietę trzymam, 2 posiłki i brak śniadania, bo za długo już to i szkoda mi tego porostu. Ale ja nie patrzę na potas i sód i inne minerały.
Asa mam termin za dwa tyg. Ale ciekawe czy @ nie dostanę. Wiec zobaczymy hak go wyjdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Millo dokładnie wykrakałam :/
znacie jeszcze inne sposoby na mdlosci, bo dzis to juz koszmar mam je od rana :( na imbir to juz patrzec nie moge ,pomaga ,ale ilez mozna. na sama mysl dostaje torsji.
@ASA915 wiem tez tak czytałam i sie martwiłam, ze nie mam mdłosci, bo niby dobrze prorokuja, ale kobietki ktore nie mialy wogole tez rodza zdrowe dzieci i wzorową ciaza mają , czlowiek sie niepotrzebnie martwi, gorzej jakbysmy krwawily, a brak mdlosci to nic zlego.
Ja wczoraj dzwoniłam do swojego ginek i mam wizyte dopiero 15 lipca bede juz w koncowce 8 tyg wg kalkulatorow to juz 9 ty bedzie , nie da rady wczesiej, bo ma urlop.
@Antonia2016 zgrabny, ladny brzusio :)

reklama
Imama dzięki za wyjaśnienie z tymi paskami.
A powiedz mi czy Ty tylko jesz 2 posiłki w ciągu całego dnia?czy to główne posiłkia po drodze jakiś jogurt?bo ja dietę trzymam, tzn jem produkty dziewczynkowe, ale w ciągu dnia mi wychodzi jakieś 5 posiłków. Dziś zbadałam minerały, wieczorem bedą wyniki.
Jeśli chodzi o planowanie to ja skłaniam się ku wersji, że zależy od ph, diety i tych minerałow, odstęp z moich obserwacji na forum nie ma znaczenia.
A co do mdłościja nie pomogę, nie miałam...za to w końcówce zgaga mnie męczyła okrutnie

Do góry