reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

leeleth ja też mam pragnienie posiadania córki i nie mam wyrzutów sumienia. Chłopców kocham bardzo, ale co w tym złego że chce mieć corkę, robię wysztsko żeby ją zaplanować, licze się się uda a jak nie to bede miała 3 kochanych synków. Jak masz mozliowść to czemu nie spróbować. Ja musiałam chwile poczekać bo bałam się że sobie nie poradzę z dwójką tak małych dzieci, teraz chłopcy podrośli i wracam do planowania bo marzenie ciągle jest :)

reklama
Imama dzięki za wyjaśnienia, Ja bardzo dużo białka teraz jem, jogurty,mleko, w ogóle nabiał i w tych jogutrach też cukier jest...pomyślę o redukcji jak najwiekszej tego cukru i skończe z podjadaniem. Nie podjadam dużo ozrechy iu żurawinę ale faktycznie to podwyższa mi cukier.Dzięki za rady

Ieeleeth- super gromadka :) gratuluje . powiem Ci ze ja tez sobie powiedziałam że będe miała tyle dzieci aż w końcu się córka trafi :) tak że ja rozumiem. pamiętasz może w których dniach cyklu ,,powstawali" synowie? co tym razem byś zrobiła na dziewczynke? jak byś zadziałała?

U mnie przed owu prawie tydz i jest chłopczyk, w owu jest chłopczyk. Wiec owu+12 mi zostało.
Liczę na zmianę pH żeby wytrzebić męska armie i dieta, Ew jony.
Na necie znalazłam listę babeczki która miała pięciu synków i udało sie jej zmajstrować łaskę. Taki miała schemat:
1498570945-aaaaaa.jpeg

1498570962-aaaaaa.jpeg

Mniej więcej tak ma to wyglądać, bez spiny i jakiegoś strasznego kombinowania bo raczej małe szanse mam na córcię. Ale ostatni raz można poszaleć bo raczej nie zdecyduje sie na kolejne dziecko [emoji6]

Smutno mi sie zrobiło, że ze mną coś nie halo, że chce kolejne dziecko, marząc by bulo dziewczynka. Nie wiem czy rozumiecie. Do tej pory było pragnienie dziecka i pojawiało sie dziecko a teraz chciałabym spróbować zmienić schemat.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/IMG]i

ta dieta którą wkleiłaś to przypomina mi to co stosuje imama.
Odebrałam wyniki i cholera zawidłam się. Jem nabiał na potęgę, suplementy a wapno skoczyło mi zaledwie z 9,34 na 9,4. norma 8,8-10,2
MG 2,1 - norma 1,58-2,55
sód 140, potas 4,3 bez zmian w porównaniu z tamtym miesiącem
czyli dalej bardziej na chłopaka...kurcza 2 miesiące diety a dalej dupa, jakaś smutna się zrobiłam.
Leleth a czy wiesz może czy ktoś jeszcze stosował tą dietę co wkleiłaś i się udało?czy to jednozwojna historia.
Niby piszą żeta dieta najważniejsza... i minerały, sama nie wiem jaką tatktykę obrać

ta dieta którą wkleiłaś to przypomina mi to co stosuje imama.
Odebrałam wyniki i cholera zawidłam się. Jem nabiał na potęgę, suplementy a wapno skoczyło mi zaledwie z 9,34 na 9,4. norma 8,8-10,2
MG 2,1 - norma 1,58-2,55
sód 140, potas 4,3 bez zmian w porównaniu z tamtym miesiącem
czyli dalej bardziej na chłopaka...kurcza 2 miesiące diety a dalej dupa, jakaś smutna się zrobiłam.
Leleth a czy wiesz może czy ktoś jeszcze stosował tą dietę co wkleiłaś i się udało?czy to jednozwojna historia.
Niby piszą żeta dieta najważniejsza... i minerały, sama nie wiem jaką tatktykę obrać

Ja tak sobie mocno dumam. I myśle, że skoro o płci decydują plemniki to jedyne co może kobieta zrobić to zmienić pH w ciele by dać szanse żeńskim a utrudnić męskim.
Znam dwie dziewczyny, które stosowały podobna dietę i maja dziewczyny.
Tylko, że jak czytam to bardzo często przed ciąża "dziewczynkowa" jest strata a nie wiem czy ja byłabym gotowa ponieść takie koszta [emoji52]
Ja mam jeszcze sporo czasu na decyzje i zgłębienie tematu. Trzymam kciuki za Was! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Buniczek nie obniza a najzwyczajniej w swiecie go wyplukuje z organizmu.

Millo kazali podniesc noge ale nie podnioslam za to ruszalam palcami u stop czulam normalnie jak mnie jodyna smaruja itp.Nie czulam jako takiego bolu powieszchniowo ale w srodku pp prostu znieczulenie szlo wolno a do tego mialam mega duzo zrostow w macicy...po poprzednie cc i bylo ciasno wiec mocno mna szarpali...

My juz w domku od sb mloda jest cudna!! Ciesze sie ze mam juz ja po tej stronie brzucha.

Ja czuje sie o niebo lepiej jedynie kregoslup mi doskwiera.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Buniczek nie obniza a najzwyczajniej w swiecie go wyplukuje z organizmu.

Millo kazali podniesc noge ale nie podnioslam za to ruszalam palcami u stop czulam normalnie jak mnie jodyna smaruja itp.Nie czulam jako takiego bolu powieszchniowo ale w srodku pp prostu znieczulenie szlo wolno a do tego mialam mega duzo zrostow w macicy...po poprzednie cc i bylo ciasno wiec mocno mna szarpali...

My juz w domku od sb mloda jest cudna!! Ciesze sie ze mam juz ja po tej stronie brzucha.

Ja czuje sie o niebo lepiej jedynie kregoslup mi doskwiera.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Super że już jesteście w domku. Cieszcie się sobą [emoji7]

xnw40tc7sy506vxn.png

Ja po wizycie z fasolka ok.Mam 6 tydz wizyta za 3 tyg.Mam zrobic bad morfologie mocz glukoze, bad w kierunku hiv i toxoplazmoze.Z tym ze w ostatnim czasie zlapalam 2 kleszcze i dok powiedziala zebym sie modlila zeby nie byly zarazone....

reklama
Dziewczyny u mnie minerały uległy zmianie i hormony ale ja dietę stosowałam dwa lata ja zawsze miałam wszystkie wyniki chlopczykowe a po diecie zmieniły się

Do góry