reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mikallo współczuję mdłości. Ja z synami miałam mdłości od około 7 tygodnia do około 10 (już nie pamiętam dokladnie) nic mi przez gardło nie przechodzilo.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczę nie wiem w sumie kiedy miałam dni płodne. W niedzielę (11.06) strasznie się na słońcu spalilam aż popazona od słońca byłam I na pewno miałam gorączkę. Śluz plodny miałam od środy do piątku. A w sumie powinnam mieć w weekend. Wczoraj już piersi zaczęły mnie pobolewac. Więc chyba owu była wcześniej przez to moje poparzenie słoneczne. Jak myślicie?

Trochę trauma może też jest, ale bardziej chce ze względu na bezpieczeństwo. Bardzo się boję np niedotlenienia itp. Bo to chwila ...
Boję się też o siebie np poposzczania moczu, obnizenia macicy bo gin mowil że już trochę mam obnizona, naderwania czy pekniecia i innych rozciągłości. Chciałabym być już tam nie ruszana. A na brzuchu cięcie jest wzdłuż mojej starej blizny więc nie widzę jakoś problemu odnośnie,,oszpecenia,,

xnw40tc7sy506vxn.png
Antonia ja sie wcale nie dziwie o te twoje parcie na cc sama bym chciala jesli bede mogla miec wybor tez ze wzgledu na strach przed niedotlenieniem itp. przy kazdym porodzie mialam jakas komplikacje przy pierwszym mialam miec kleszczowy wtedy jakos sobie poradzilam poza tym ze syn mial zlamany obojczyc, co z tego, ze sie obylo bez kleszczowego jak mi dupsko nacieli :( przy drugim nie moglam urodzic niestety sama , bo tetno spadalo dziecku, wiec decyzja ze na stol szybko, ginekolog mowil ze nie wie co jest ze mna nie tak, bo dziecko nie bylo owiniete pepowina ani nic go nie blokowalo raczej, poprostu porod szedl prawidlowo, a potem dzidziolek zaczal sie cofac jakby nie mogl przejsc przez kanal rodny, podobnie bylo z pierwszym synem , po drugim porodzie po czterech godzinkach od cc syn przestal oddychac, lezal na neonatologi dwie doby pod aparaturą wszystko bylo juz ok, nie wiedzieli dlaczego przestal oddychac, ja mysle ze to wina wlasnie przedluzajacego sie porodu, a strach pozostal dlugo, kupilismy z mezem monitor oddechu, pare nocy wogole nie spalam, mialam czarne mysli, dlatego chcialabym cesarke teraz, bo i rekonwalescencje mimo ze strasza lepiej przeszlam jak po naturalnym z pocietym zadkiem.

A który masz tc? Mi się wszystko zaczęło dopiero teraz w niedzielę czyli 5t3d i juz mam dosyć :( Wczesniej kompletnie nic mi nie było tylko troszke senna byłam, nawet piersi mnie nie bolaly i nadal nie bolą:) Reasumując wszystko przed Tobą ;)

@Maziajka juz zaraz bedziesz miała swoja krolewne w ramionach :D ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
no wlasnie dzis 5 ty i 3 dz :)

Kurczę nie wiem w sumie kiedy miałam dni płodne. W niedzielę (11.06) strasznie się na słońcu spalilam aż popazona od słońca byłam I na pewno miałam gorączkę. Śluz plodny miałam od środy do piątku. A w sumie powinnam mieć w weekend. Wczoraj już piersi zaczęły mnie pobolewac. Więc chyba owu była wcześniej przez to moje poparzenie słoneczne. Jak myślicie?

ciezko stwierdzic, kazda kobieta inaczej, a mierzysz temp? sam sluz to za malo, zeby ocenic kiedy byla owulacja, najwazniejsze pytanie czy dzialaliscie?

ciezko stwierdzic, kazda kobieta inaczej, a mierzysz temp? sam sluz to za malo, zeby ocenic kiedy byla owulacja, najwazniejsze pytanie czy dzialaliscie?
Tak dzialalismy cały poprzedni tydzień :) temperatury nie mierze. Tak się po prostu zastanawiam kiedy ewentualnie test zrobić :)
Co do porodów. Oby dwa sn. Ale przy oby dwóch zawsze po porodzie trochę bardziej się oczyszczalam tz dużo krwi mi leciało. Po pierwszym parę godzin po chciałam iść do toalety I nie doszłam bo zemdlalam. Na drugi dzień jak poszłam pod prysznic też zemndlalam I tak przez dwa dni po porodzie. A po drugim porodzie też w głowie mi się kręciło ale tylko pare godzin. Potem w miarę normalnie było I pod prysznicem ok. Ale byłam w szpitalu 7 dni bo młody miał zoltaczke I ciągle w łóżku. Potem wróciłam do domu I dostałam goraczki, dreszczy,wysokiego pulsu, zapalenia piersi I w szpitalu badania mi zrobili i okazało się że jakaś niewielka zatorowosc plucna i że krocze mi się nie goi. Ehh..
Ale w sumie to nie wiem czy zdecydowalabym sie na cc...

Ana wiesz co uważam ze jak wcześniej się miało cc albo jakieś komplikacje to powinna być tymbardziej cesarka. Moja znajoma która rodziła 10 lat temu i miała komplikacje tzn rozwarcie nie postępowało duża waga dziecka teraz dwa mięs temu próbowała naturalnie. Wywoływali jej kroplowkami i męczyła się wkoncu zrobili cc i jak wyciągnęli mała to 20 min ja reanimowali. Szok normalnie. Ale za dużo znieczuleń oksytocyny itd wg mnie! Ja zaś jestem z tych co bym nie wzięła znieczulenia itd wole się męczyć bo niby o tym nie piszą nie mówią ale są komplikacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Patrycja bez mierzenia nie ma szans wiedzieć kiedy była owu. Albo regularny sex albo testy owulacyjne bo tak to jak ruletka, trafi się albo nie. Śluz zmienia się tez pod wpływem innych czynników wiec jest nie miarodajny. Spróbuj mierzyć temp.

Ja po wizycie. Wszystko Ok się wyczyściło i nic nie ma. Także teraz na spokojnie regeneracja ale już plamie tylko także lepiej się czyje bo tak to słaba ale może to tez przez te żelazo. Gin uważa ze to porostu było coś nie tak z zarodkiem bo wyniki wszystko super w normach. Mówiła żeby może miesiąc poczekać ale tez ze nie ma potrzeby. Co zadecyduje to jeszcze nie wiem. Bo wiadomo po stracie chce się wypełnić pustkę i nalepsza była by dla mnie ciąża ale z drugiej str strach czy nie za szybko. Chyba poczekam i popatrzę kiedy owu będzie po @ oczywiscie i zobaczę czy się postaramy. Teraz zrobię jeszcze termin do innego gin Polaka u którego wcześniej byłam i postaram się załatwić ten clomid. Wyczytałam ze jednak on dużo tez reguluje a ja się boje ze druga faza za krótka. Poprawia on jakoś jajeczka itd i podnosi estrogen i progesteron wiec tak myśle ze jak się da to spróbuje! Któraś może kiedyś brała?

reklama
Antonia ja sie wcale nie dziwie o te twoje parcie na cc sama bym chciala jesli bede mogla miec wybor tez ze wzgledu na strach przed niedotlenieniem itp. przy kazdym porodzie mialam jakas komplikacje przy pierwszym mialam miec kleszczowy wtedy jakos sobie poradzilam poza tym ze syn mial zlamany obojczyc, co z tego, ze sie obylo bez kleszczowego jak mi dupsko nacieli :( przy drugim nie moglam urodzic niestety sama , bo tetno spadalo dziecku, wiec decyzja ze na stol szybko, ginekolog mowil ze nie wie co jest ze mna nie tak, bo dziecko nie bylo owiniete pepowina ani nic go nie blokowalo raczej, poprostu porod szedl prawidlowo, a potem dzidziolek zaczal sie cofac jakby nie mogl przejsc przez kanal rodny, podobnie bylo z pierwszym synem , po drugim porodzie po czterech godzinkach od cc syn przestal oddychac, lezal na neonatologi dwie doby pod aparaturą wszystko bylo juz ok, nie wiedzieli dlaczego przestal oddychac, ja mysle ze to wina wlasnie przedluzajacego sie porodu, a strach pozostal dlugo, kupilismy z mezem monitor oddechu, pare nocy wogole nie spalam, mialam czarne mysli, dlatego chcialabym cesarke teraz, bo i rekonwalescencje mimo ze strasza lepiej przeszlam jak po naturalnym z pocietym zadkiem.
Straszą bo cesarka jest droższa dla szpitala niż poród sn więc każdy szpital wolałby ich mieć mniej :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry