reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kalendarzyk prowadzę zwykły ale mam tam możliwość wprowadzania swoich zapisków no i w tym cyklu sobie zapisałam o tym sluzie. Ale też myślę ze podstawą powinna być ta temperatura. Daje sobie jeszcze chwile czasu i jak do sierpnia się nie uda to wtedy będę musiala się nauczyć I zacząć stosować te mierzenie temperatury.... :/

Imama a jak u Ciebie? Bo zapomniałam.... czekasz teraz na okres i się starasz? Czy ten cykl odpuszczasz? Bo z tego co kojarzę starania miały być w kwietniu :)

reklama
Aleksandra jak Ci to pomoze to ja zawsze mialam tak ze pare dni przed owu jednego dnia byl taki jakby czop gestego kremowego sluzu.I pozniej zaczynal sie tobic sluz plodny..mokry taki..wilgotno a plodny taki na maksa to mialam taki sliski,przezroczysty jakby taki blyszczacy:p Wtedy na papierze przy podcieraniu juz sie slizgal heh(sory za opis) a po owulacji zas kremowy i sucho

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra No powiem ci ze te mierzenie to wcale nie jest problematyczne. Wystarczy obok łóżka termometr i w aplikacji na telefonie sobie zapisywać temp śluz również i sama aplikacja ci wyznaczy kiedy owu była ale wiadomo po owulacji dopiero.
Ja zaczynam jutro staranka. Dzisiaj ostatki krwawienia wiec jutro działamy z mężem i co 4 dni aż do następnej @. Zobaczę bo będę robiła testy owu i zależy czy staranka wypadnie blisko owu czy dalej np 3 dni przed to może poprawie w sama owu. Już mnie ta dieta meczy i chciałabym normalnie zjeść [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@aleksandra_kow tak jak pisze @Imama samym jednym wyznacznikiem nie mozesz sie kierować, dodaj do obserwacji sluzu temperature najlepiej waginalnie i np. testy owul. jesli nie usmiecha ci sie badac szyjki i szybko zauwazysz kiedy w jaki dzien dokladnie owulacja nastapila, i watpie bys sie pomyliła, sam ból owulacyjny tez nie jest wyznacznikiem owulacji, bo moze bolec na dwa dni przed, albo po zależy od kobiety, samą np. temp tez nie mozna sie kierowac wyczytałam gdzies ze waha sie ona w cyklu czesto np. jak mamy jakis stres, choroba itp. i tak jak pisze imama temp pokaze nam owul jak juz bedzie po niej , dlatego lepiej opierac sie na kilku metodach wyznaczania owulacji. gdy jedna zawodzi mamy w zapasie kolejna, powodzenia:)
@Imama to powodzenia w tym cyklu :)

a mi doradzil ostatnio ginek do kosza kalendarzyk do kosza testy i inne metody poprostu wspólłzyc, cieszyc sie seksem :) bo wtedy zajdzie pani najszybciej i ooo latwo sie mówi jak kobiecie sie pali, bo juz chce jak jej wytłumaczyć, ze ma odpuścic, niby sobie mówi ok odpuszczam w tym cyklu, a dupa przyjda dni płodne i sie zaczyna , czasem nie mała nerwówka :D

Hej dziewczyny
U mnie 17dc dziś i wreszcie coś zaczyna się dziać, śluz się zaczął zmieniać więc jest szansa na owu.
Ostatnio rzadko zaglądam bo mam przeprowadzkę więc urwanie głowy, a jeszcze dodatkowo muszę się skupić na staraniach;)
Imama zdrówka życzę :)
Ana, Mikallo kiedy testujecie? za tydzień?

No to Monia powodzenia! Teraz Ty najbliżej owu wiec kciuki trzymam. Działajcie ostro!
Ja już lepiej. Gorączka Minala został ból głowy ale to da się wytrzymać. Myśle ze jutro będzie już Ok i jakiś spacer w niedziele.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ana, Mikallo kiedy testujecie? za tydzień?
Ja testuje najwczesniej 15.04 jezeli @ sie nie zjawi ;)
Obecnie jestem chora, chyba jelitowka i do tego mam wrazenie ze mi hormony szaleja bo raz zamarzam a pozniej leje sie ze mnie pot- menopauza normalnie :/
Boje sie ze moja choroba moze przeszkodzic w zagnierzdzeniu sie jajeczka...

Na jakim etapie masz przeprowadzke, duzo jeszcze Wam zostalo?

@ana. Masz racje, latwo sie lekarzowi mowi ale chyba ma racje.

Już po wizycie. Jednak będzie wywołanie 22.04 sobota. 2 tyg wcześniej. Przeciagnal już najpóźniej jak mógł ale bal się dłużej. Czyli mam 2 tyg do porodu. Mała jest już naprawdę bardzo nisko głową, ciężko było jej zrobić usg główki. Prawdopodobnie może urodzić się przed wyznaczonym terminem. Jutro koniec 36tc waga 2300, szału nie ma ale i tak ładnie przybrała. Szacują, że jeśli wytrzyma 2 tyg to może dobić do 2700[emoji5]️. Dziękuję za kciuki. Trochę się uspokoilam i wiem, że wszystko będzie ok [emoji5]️[emoji7]

thgf9n739gb9fobd.png
Kciuki aby przybrała jak najwięcej ! I zaraz będziesz tulic swoją córeczkę :-)

reklama
Pytalyscie czy witamina C może opóźnić miesiaczke. Wydaje mi się że duże dawki tak bo wkoncu witamina c uszczelnia naczynia krwionośne. Ja zawsze podczas przeziębienia później dostaje @ Ale to też dlatego że owulacja sie często przesuwa gdy człowiek jest przeziebiony bo organizm wyczuwa że nie jest odpowiedni czas na owualcje :-)

Do góry