reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@aleksandra_kow tez mam "urojone" objawy ciazy ;P Ja bym na Twoim miejscu nie robila testu przed 33 dc, po co sie stresowac:-) Z tego co czytam to 2 kreseczki moga sie pojawic najwczesniej 4 dni przed terminem @, ale tak jak pisalam, ja bym poczekala.

reklama
Już po wizycie. Jednak będzie wywołanie 22.04 sobota. 2 tyg wcześniej. Przeciagnal już najpóźniej jak mógł ale bal się dłużej. Czyli mam 2 tyg do porodu. Mała jest już naprawdę bardzo nisko głową, ciężko było jej zrobić usg główki. Prawdopodobnie może urodzić się przed wyznaczonym terminem. Jutro koniec 36tc waga 2300, szału nie ma ale i tak ładnie przybrała. Szacują, że jeśli wytrzyma 2 tyg to może dobić do 2700[emoji5]️. Dziękuję za kciuki. Trochę się uspokoilam i wiem, że wszystko będzie ok [emoji5]️[emoji7]

thgf9n739gb9fobd.png

Arya no 2 tyg przed terminem to elegancko. Mala napewno przybierze jeszcze conieco i bedziesz miala sliczna kruszynke w domku.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny. Normalnie tak mnie porozkładało ze nic nie umie zrobić.
Arya to super nowina. Mała już fajnie wazy do tego jeszcze napewno coś przybierze!
Trzymam kciuki Aleksandra i Mikallo oby już się zaczęły ciąże. Ana za ciebie tez! Jak się czujesz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama zobaczymy co to bedzie ;) Od dwoch dni mnie strasznie mdli i lapie mnie nagle silne zmeczenie, ale nie nakrecam sie bo moglam sie tylko zarazic jelitowka od malej, albo to ta pogoda ;)

@Arya to swieta w domku:) jejciu jeszcze chwilke i zobaczysz swoja kruszynke, najwazniejsze ze jestes spokojniejsza.
@Imama to zdrowka zycze, a ja jak sie czuje? nic mi nie dolega, niczego nie doszukuje sie, czekam cierpliwie do testowania.
@Mikallo moze jelitowka, albo co innego ;)

Witam :) Dziewczyny mam pytanie ze względu na to że nie mierze temperatury staram się wyznaczyć owulacje na podstawie śluzu to są moje początki dopiero raczkuje w tym temacie. Ale od prawie 2 lat prowadzę kalendarzych i tam mi niby wskazuje kiedy jest owulacje ale wiadomo na tym tylko polegać nie mogę. W tym cyklu robię dokładnie notatki kiedy były starania i właśnie skusiłam się na tym sluzie. Uważam że w tamtym tygodniu miałam dni płodne ze względu na ilość tego śluzu no i z tego co czytam przypominał sluz płodne. Jednak od 2 dni znowu się pojawił i również przypomina ten plodny śluz. Czy możecie mi coś na ten temat więcej powiedzieć? Czy po owulacji też na chwilę pojawia sie taki śluz? Przepraszam za składnia zdań Ale piszę Z komórki z której bardzo nie lubię i nie chce już poprawiać być nic nie usunąć; )

reklama
Aleksandra ja osobiście bym nie wyznaczała dni płodnych na podstawie śluzu bo naprawdę jest to nie miarodajne. Owszem śluz musi być ale tak naprawdę są do tego specjalne "urządzenia" takie Ala pałeczki którymi się pobiera śluz szyjkowego bo nieraz tego faktycznie płodnego nie wiadac, jest w głębi itd. Żeby wyznaczyć płodne to weź lepiej więcej czynników pod uwagę. A temperatura to myśle ze podstawa inaczej to wątpię żebyś trafiła. A jak stosujesz jakieś suplementy to Tymabrdziej na śluz nie wolno patrzeć bo np żurawina czy wit c wysuszają. A kalendarzyk na podstawie śluzu prowadzisz czy jak?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry