reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka ja mialam z Niemiec sprowadzane, u nas jest infacol ale ma duzo mniej tego simeticonu w skladzie i smak pomaranczy i moja tego nie mogla przelknac... No i jest tez enzym trawiacy laktoze, mozna sprobowac to podac bo moze to wina laktozy wlasnie... Trzeba poprobowac, zeby maly mial lzej... Na fb jest. Grupa polskich matek w dublinie nie wiem czy w niej jestes bo tam czasem babki maja bo im zostaly opakowania po dzieciach i sprzedaja, ja swoje tez tak matce jakiejs sprzedalsm bo mi 4 buteleczki zostaly...
Imama a moze u Twoich to nie byly kolki skoro nastawiane jakies pomoglo bo u moich byly typowe kolki, dziewczy jak kupke robily to az taka piana im z tylka szla... Sab simplex nie rozwiazal problemu w 100% ale na pewno bylo lepiej niz bez niczego...

reklama
Maran No z pierwszym myślałam ze kołki podawałam tez waśnie Sab simplex espumisan ale nic nie pomagało. Z tym byłam pewna ze tez ma kołki bo tak samo objawiało sie jak u młodszego ale położna stwierdziła ze to nie kolki tylko ta blokada. Tez płakał i sie prężył. Ale jedynie co mnie zastanowiło i jak to zaczęłam analizować to toze wlasnie wolał jedna pierś bardziej i leżeć tez wolał na jednym boku. Wiec to wskazywało na blokadę ale wcześniej o tym nie słyszałam. Zreszta najlepiej uzgodnić to z lekarzem.
Miciurka jakbys chciała zawsze moge kupic i Ci wysłać gdyby nic nie pomagało a chciałabyś wypróbować ten Sab simplex [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dawalam wszystko. Sab simplex, bio gaia , infacol, nawet jakis syrop na D... od gastroetorolog. Najlepiej pomogly tzw suche rurki szwedzkie z apteki-dziala jak kiedys nam mamuski wkladaly termometr w odbyt i odpowietrzaly, z tym ze to takie bardziej gumowe i z ogranicznikiem. Potem juz samo minelo.
Ps. Bylam dzis na wizycie. 17+1 tc, mala sobie siedzi posladkami co wiadomo zmieni sie jeszcze x razy :) ma sie swietnie. Sciskam ❤

O tym nastawianiu nie słyszałam, ale wiecie co - małemu coś tam strzela, jakby kość przechodziła jak rusza głowa br masakra - coś mu
normalnie z tyłu głowy lub szyji przeskakuje -masakra !

Spróbuje leków homeopatycznych na kolki , i zobaczymy

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Katja super [emoji7] ale zleciało juz prawie masz polowe ciazy. Mała to pewnie sie jeszcze poobracać nie raz hehe.
Miciurka a jaki miałaś poród? Bo wlasnie przy szybkich bądź super długich wlasnie czasem u dzieci ta blokada występuje. Poobserwuj małego. A jasne wypróbuj najpierw vo masz dostępne moze pomoże. Ale Katja masz racje odpowietrzania super pomaga ale ja to sie bałam ze sie dziecko przyzwyczai i pozniej samo nie bedzie potrafiło itd.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama - ja miałam poród naturalny bardzo szybki - niecałe 2 h, ale co ty w Irl mnie wyśmieja oni nie znają raczej takich rzeczy, powiem lekarzowi ale tu oni olewaja

Katja - jeju kiedy to zleciało :)

Maran-atha - jestem na grupie ale się nie udzielam narazie spróbuję homeopatycznych od kuzynki jej maluchowi pomogło to może zadziała :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Laski ja na szybko.mialam dzis polowkowe i 100% corcia ale jestem szczesliwa!! O matko! Cala zdrowa!!! Potem was doczytam bo poki co wracam od gina.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Miciurka Daniel super imie i w pl i irlandii:-)pokaz nam foto mlodego .
Co do kolek nie pomoge moj bezkolkowy byl.

Andzelisia codzienny seks przez 5 dni od 10 do 14 dc owulacja byla w 13 dc.Suplementy castaguns, magnez, kwas foliowy, witb6, wapno swansona, wit C.Podejrzewam ze jednak najwiekszy wplyw mial na to moj R ktory mial rok wczesniej uraz jadra, i w ogole pali papierosy...

010igov35ye70zfx.png

Do góry