reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka ja mialam z Niemiec sprowadzane, u nas jest infacol ale ma duzo mniej tego simeticonu w skladzie i smak pomaranczy i moja tego nie mogla przelknac... No i jest tez enzym trawiacy laktoze, mozna sprobowac to podac bo moze to wina laktozy wlasnie... Trzeba poprobowac, zeby maly mial lzej... Na fb jest. Grupa polskich matek w dublinie nie wiem czy w niej jestes bo tam czasem babki maja bo im zostaly opakowania po dzieciach i sprzedaja, ja swoje tez tak matce jakiejs sprzedalsm bo mi 4 buteleczki zostaly...
Imama a moze u Twoich to nie byly kolki skoro nastawiane jakies pomoglo bo u moich byly typowe kolki, dziewczy jak kupke robily to az taka piana im z tylka szla... Sab simplex nie rozwiazal problemu w 100% ale na pewno bylo lepiej niz bez niczego...

reklama
Maran No z pierwszym myślałam ze kołki podawałam tez waśnie Sab simplex espumisan ale nic nie pomagało. Z tym byłam pewna ze tez ma kołki bo tak samo objawiało sie jak u młodszego ale położna stwierdziła ze to nie kolki tylko ta blokada. Tez płakał i sie prężył. Ale jedynie co mnie zastanowiło i jak to zaczęłam analizować to toze wlasnie wolał jedna pierś bardziej i leżeć tez wolał na jednym boku. Wiec to wskazywało na blokadę ale wcześniej o tym nie słyszałam. Zreszta najlepiej uzgodnić to z lekarzem.
Miciurka jakbys chciała zawsze moge kupic i Ci wysłać gdyby nic nie pomagało a chciałabyś wypróbować ten Sab simplex [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dawalam wszystko. Sab simplex, bio gaia , infacol, nawet jakis syrop na D... od gastroetorolog. Najlepiej pomogly tzw suche rurki szwedzkie z apteki-dziala jak kiedys nam mamuski wkladaly termometr w odbyt i odpowietrzaly, z tym ze to takie bardziej gumowe i z ogranicznikiem. Potem juz samo minelo.
Ps. Bylam dzis na wizycie. 17+1 tc, mala sobie siedzi posladkami co wiadomo zmieni sie jeszcze x razy :) ma sie swietnie. Sciskam ❤

O tym nastawianiu nie słyszałam, ale wiecie co - małemu coś tam strzela, jakby kość przechodziła jak rusza głowa br masakra - coś mu
normalnie z tyłu głowy lub szyji przeskakuje -masakra !

Spróbuje leków homeopatycznych na kolki , i zobaczymy

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Katja super [emoji7] ale zleciało juz prawie masz polowe ciazy. Mała to pewnie sie jeszcze poobracać nie raz hehe.
Miciurka a jaki miałaś poród? Bo wlasnie przy szybkich bądź super długich wlasnie czasem u dzieci ta blokada występuje. Poobserwuj małego. A jasne wypróbuj najpierw vo masz dostępne moze pomoże. Ale Katja masz racje odpowietrzania super pomaga ale ja to sie bałam ze sie dziecko przyzwyczai i pozniej samo nie bedzie potrafiło itd.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama - ja miałam poród naturalny bardzo szybki - niecałe 2 h, ale co ty w Irl mnie wyśmieja oni nie znają raczej takich rzeczy, powiem lekarzowi ale tu oni olewaja

Katja - jeju kiedy to zleciało :)

Maran-atha - jestem na grupie ale się nie udzielam narazie spróbuję homeopatycznych od kuzynki jej maluchowi pomogło to może zadziała :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Laski ja na szybko.mialam dzis polowkowe i 100% corcia ale jestem szczesliwa!! O matko! Cala zdrowa!!! Potem was doczytam bo poki co wracam od gina.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Miciurka Daniel super imie i w pl i irlandii:-)pokaz nam foto mlodego .
Co do kolek nie pomoge moj bezkolkowy byl.

Andzelisia codzienny seks przez 5 dni od 10 do 14 dc owulacja byla w 13 dc.Suplementy castaguns, magnez, kwas foliowy, witb6, wapno swansona, wit C.Podejrzewam ze jednak najwiekszy wplyw mial na to moj R ktory mial rok wczesniej uraz jadra, i w ogole pali papierosy...

010igov35ye70zfx.png

Do góry