reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dokladnie Imama dlatego totalny luz mam w tej kwesti .
Choc mlody siostry urodzil sie w 3 kroli i mama mowi ze to znak bo ma juz 3 kroli- wnukow .Teraz liczy na same krolowe haha:D
Jak bedzie chlop to bede miec spokoj pod wzgledem zabaw 2 w tym samym wieku super sie soba zajmie za jakis czas :D.
A poza tym brat przeprowadza sie na slask za miesiac i beda mieszkac 5 km od nas ( mieszkali jakies 120km u tesciow ale tam porazka juz dawno sie meczyli i mieszkanie maja juz wynejete .) A bratanek ma 6 mies wiec bedzie ich jak cos 3 lobuzow:p

010igov35ye70zfx.png

reklama
Witam :)

Dziękuję ślicznie za odpowiedź odnośnie suplementów. Może krótko opisze coś o sobie. Jestem mama 2,5 letniego Jasia od grudnia zaczęliśmy starać się o 2 dziecko. Mężowi kompletnie nie zależy na płci ja natomiast po cichu marze o córce. Chciałabym chociaż trochę wpłynąć na płeć. Jedynie co tak na prawdę robię to mam ścisłą dietę typową na dziewczynkę. Oboję z mężem jemy bardzo dużo nabiału, białego ryżu, piersi z kurczaka itp (pod dziewczynkę) ja ze względu na to, że lubię a od nie dawana także pod starania mąż ze względu na to, że chodzi na siłownie. Mąż pije również odżywki białkowe. Z suplementów to biorę tylko magnez i kwas foliowy. Niestety moje cykle są bardzo długie zazwyczaj 37-39 dniowe. Nigdy nie wiem kiedy mam owulacje i nigdy nie mierzyłam temperatury. Z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciąże bez problemu mimo, że z podejrzeniem PCO dawali mi małe szanse na szybką ciąże. Teraz wgłębiam się w czytanie na temat ph i róznego rodzaju metod odpowiednie niskie ph. Nie wiem czy zdążę jeszcze coś wprowadzić "pod dziewczynkę" , ale tak jak pisałam wcześniej dokładnie czytam całe forum (jeszcze duzo mi zostało). Myślałam o zbadaniu się pod kątem suplementów.

Mam kilka pytań do dziewczyn starających się o dziewczynkę, czy coś robicie by wytworzyć te jony ujemne? Czy piwo w diecie na dziewczynkę jest faktycznie dozwolone? Na forum, któraś z dziewczyn pisała, że sie ucieszyła, że mąż może pić piwo. Mój tez lubi się napić piwa jednak ja mu ostatnio zabraniałam potem jak to przeczytałam miałam mętlik w głowie i już sama nie wiem. No i ostatnie pytanie czy mogę coś jeszcze zrobić z tych 7 czynników wpływających na płeć co daje szybki rezultat?

Jeszcze chciałam napisać, że jak zaszłam w ciąże z synkiem to moją i mojego męża dieta była zupełnie inna. Miałam robione badania i sód i potas miałam na bardzo wysokim poziomie. Poza tym wtedy również dużo używaliśmy soli. Po porodzie i przez to, że karmiłam piersią przeszliśmy na zdrowsze jedzenie i nasza dieta praktycznie odwróciła się o 180 stopni. Teraz np nie używam praktycznie soli ;)

Ostatnia edycja:
Aleksandra na stronie 9260 wpis zakreconej są informacje Piranhi na temat dziewczynki i jest tam na koncu wypisane co emituje jony ujemne. najczęściej dziewczyny kupowały lampy solne.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra ogólnie na jony to staranka jak księżyc w nowiu ale to cieżko z racji ze raz w miesiącu bodajże jest. Lampe solna mam Ale cos ktoś pisał ze to i tak nie działa. Ogólnie jony ujemne sa w wiosnę a w lato super duże wiec wtedy najlepiej staranka. Ja ogólnie jeśli chodzi o diete to cos stosuje sie ze bez potasu i sodu ale wiem ze czytając ingender to chodzi o spadek wagi i bmi na dolnej granicy. To w skrócie powoduje obniżenie testosteronu jak i płodności co wlasnie jest dziewczynkowe. Podobno dużo dziewczyn nawet jeśli było dużo wapna i magnezu i tak sa chłopczyki i tam uważają ze tylko wlasnie dieta niskokaloryczna, nisko proteinowa, niskotłuszczowa czyli 1500-1800 kcal daje efekt

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja diete na chlopca stosowalam 9 miesiecy... Tyle samo czasu bralam suplementy a jest ich duzo na chlopca, maz wraz ze mna, testosteron moj maz mal w gornej granicy normy ja tez mialam w gornej, do tego sprzyjaly mi jony i ph mialam bardzo wysokie jak rowniez stosowalam preseed z soda. Nie pisze tego by zniechecac do planowania tylko dlatego by miec swiadomosc, ze spelniajac nawet wszystkie czynniki moze sie planowanie nie udac, zeby nie bylo nie tylko mnie sie nie udalo rowniez mamuscemimi, ilaczkowi, kate, miciurce i wielu wielu innym ktore zrobily wszystko a udalo sie wielu ktore nie zrobily nic ;) jak ktos chce wytyczne na chlopca moge wstawic.

Maziajka codzienny sex podobno sprzyja dziewczynka. Zreszta twoje przeczucia pewnie sie sprawdza tego Ci życzę! Lepsze to niz co drugi dzien. Wtedy super chłopczykowi.
Ja ze względu na karmienie piersią moge mieć problem z zajściem ale zobaczymy, pH mam 4,5 zawsze, sprawdzę czy przy owu wzrasta. Mały juz je trzy razy dziennie ale cyca nadal chce. mam nadzieje ze ten estrogen i testosteron sa niskie wlasnie przez kp.
Miciurka działaj trzecia dzidzie zaraz po. Co będziesz czekała [emoji4]

Codzienny sex -chłopak :) U mnie potwierdzone dwukrotnie

Maranatha ja to pewnie będę miała chłopca po tym wszystkim ale myśle ze czasem warto sporobowac i powiem pozniej a spróbowałam i wiem nie idzie nic wspomóge. Tak naprawdę nie wiemy czy którejś co sie udało czy miały by i tak wypragnionego dziecka okreslonej płci.
Mam znajomych których: jeden brat ma sześć córek (szok starał sie do sześciu razu aż wkońcu przestali) drugi brat ma tez córkę, oni sami maja córkę i w wieku 40 lat postanowili postarać sie o jeszcze jedno i maja. A nic nie robili tak poprostu. A z wiekiem niby Ze córka itd.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry