reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia przykro mi. Jaki plan na nastepny cykl?

010igov35ye70zfx.png

Antonia przykro mi. Jaki plan na nastepny cykl?

010igov35ye70zfx.png
Mąż oznajmił że będzie mnie brał codziennie [emoji6] ale tak zrobiliśmy dwóch siurakow więc będę uciekać. Planuję przed owu, może 13 dc jeśli 12 nie zaskakuje i o+12. Tylko bądź mądra i wceluj. A gin dopiero po owu w 19 dc.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia a sprawdzałas tymi testami owu? Bo moze kurczę tam raz sie cos poprzestawiało a moze warto popatrzeć co wychodzi, kiedy pik? I wtedy mniej wiecej sie starac po piku to odstęp jakiś bedzie. A zakwas sie moze dobrze przed i po, do tego codziennie niech maz bierze kąpiele i abstynencja od okresu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia a sprawdzałas tymi testami owu? Bo moze kurczę tam raz sie cos poprzestawiało a moze warto popatrzeć co wychodzi, kiedy pik? I wtedy mniej wiecej sie starac po piku to odstęp jakiś bedzie. A zakwas sie moze dobrze przed i po, do tego codziennie niech maz bierze kąpiele i abstynencja od okresu

Ph nigdy nie mierzylam, nie chce się aż tak w to,, bawić,, nie zakwaszam się tylko żurawina fo owu [emoji5] suplementowalam się ok 3 miesięcy i teraz przestałam. Wierzę w odstęp bo trzeba w coś [emoji4] i kąpiele też. Testy owu robiłam na samym początku ale tylko mi w głowie namieszaly bo wychodziło że niby pik a po kilku dniach u gin na usg jeszcze nie pękniete jajeczko [emoji11] a powiedzcie ten śluz jajka kurzego ja mam wifoczny zazwyczaj tylko raz np wieczorem więc owu juz jest czy ten śluz to zapowiedź????

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia bo bedzie Ci cieżko trafić tak na oko. A i tak moze byc tak ze odstępu nie zachowasz bo nie wiesz kiedy owu. PH tez podskakuje przy owu wiec tez moze byc to jakiś znak. Ze śluzem to tez nie ma reguły ale mozesz próbować jak prawie sucho masz (o+12) bo białko jajka kurzego to najbardziej płodny śluz wiec owulacja bardz tuż przed.

Antonia zgadzam sie z Imama w zasadzie tak na slepo to tez nie wiesz czy odstęp zachowasz.Najlepiej testy owu+ monitoring, skoro wierzysz w odstep.

reklama
Acha Antonia a co do śluzu to moze byc "głębiej" i poprostu nawet nie wiesz jaki tam jest. Wiem ze sa specjalne Ala sprzęty co umiesz wybrać ze środka śluz bo ten co widoczny to moze i tak byc mylny wiec czytałam ze tym czynnikiem tez mozna sie pomylić. Najlepiej pare rzeczy ,czynników wziasc pod uwagę. No a temperatura to juz wogole powinna dać Ci jasność co do owu ale o stałych portach mierzenie itd.

Do góry