reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny trochę was podczytuje ale ogólnie juz się kiepsko czuje marudze, wszystko mnie boli i tak nawet nie wchodzę BB, widzę zmianę ze strasznie mnie wydęło przez ostatni miesiąc i chyba po prostu za szybko dlatego ten ból , no a mojego marudzenia biedny W. Musi słuchać [emoji23], jeszcze 6 tyg. Nam zostało, jeśli chodzi o imie to zastanawiamy się nad Jeremi ale jeszcze burza mózgów trwa ;)

Jeśli chodzi o zgage to ja pije pół szklanki wody z połowa łyżeczki sody i o matko zbawienie, meczylam się i marzyłam o rennie ale dałam rade soda ujarzmić i nie narzekam przynajmniej na to haha

Maziajka- jaja z tym remontem i to przed świętami samymi ale kto to wie ile takie kable mają żywotności itp. Zawsze się myśli ze jeszcze pozyja a tu niespodzianka hehe

Antonia I jak w tym cyklu ?

Katja- ja miałam w pierwszej ciąży plamienia i różne tam takie, brałam luteine tak w razie wu, ale odpoczywaj leż dużo dobrze ze masz l4 ,

Jeju niby tak się mówi ze ciąża nie choroba itp. Ale ja sobie do samego końca nie wyobrażam pracować o matko to by był kosmos mega, tak na serio to już zapomniałam jak to jest być w ciąży dopiero mi się pamięć odświeża haha [emoji23], ta końcówka najgorsza,

Wczoraj pozamawiałam resztę wyprawki (czytaj chyba większość ) bo oczywiście czekałam nie wiem na co i wyszło razem z laktatorem coś koło 800 zl! Omg! Ale teraz już spokojnie mogę w styczniu juz iść rodzic,

Dziecko się nade mną znęca generalnie takie kopy dostaje , teraz często ma czkawke hih, ostatnio juz leżał główka w dół po tych kopach myślę. Że dalej tak jest

Ja następnym razem będę celować 2 dni przed owu i o plus 12, gdyby to wsyztsko miało działać to ja powinnam mieć dziewczynkę (a raczej u nas jest siusiak ;) ) , bo faza księżyca , kwas suplementy itp wsyztsko na dziewczynkę , wiec nie wiem chyba się nie da po prostu zaplanować warto chyba spróbować ze może się uda ale przynajmniej nie pluc sobie potem w brodę ze się zrobiło za mało - ja wiem ze dużo się postarałam i nie mam sobie nic do zarzucenia a dzidzia jest zdrowa i cały czas myślę jak wygląda :)

Mamy to co nam przeznaczone dziewczyny :) , udanych świat wam życzę no i owocnych przygotowań , ja leżę do góry brzuchem i nic nie robie w te święta ;) :D także miło hah

Pozdrawiam

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
PS pozazdroscilam Ci suwaczka... :) :) :oops::pStaralam sie i nie wychodzi...
hchye6hh6u2libl9.png

Jak go wkleic na stale? Dodaje w polu sygnatura i nic. Musze wklejac tu pod kazdym postem.
Masz już ładny suwaczek [emoji1]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja ja pierwszego mam synka i zero jakichkolwiek dolegliwosci nawet cycki.mnie nie bolaly ....a teraz pelen pakiet... Nawet ostatnio czytalam ze z dziewczynkami jest wyzsze hcg i dlatego te objawy moga byc gorsze...ale to chyba wlasnie kazda kobieta ma inaczej...U mnie pokic co beta i tetno dziewczynkowe z Airfix pisalam i ona mowi ze po moim usg tez rysy dziewczynkowe ale nuba nie widac wiec moze byc po prostu dziewczecej urody:D

Miciurka kurde 6 tygodni ja pierdziele jak ten czas leci.A Jeremi ekstra imie ale moj sie nie zgodzi trudne do wymowienia po angielsku lepiej brzmi.
Ja na wyprawke to prawie nic nie wydam wiec tyle sie ciesze bo od kwietnia do czerwca bede miala 5 imprez!!! Chrzciny chrzesnika, 80 tka Dziadka, 2x komunia, 50 tka mamy wiec troche kady pojdzie na.prezenty i jakos ubrac sie trzeba...
Wiec ciesze sie z wyprawki mam tylko do kupienia lozeczko, jakies kocyki i butelki no i kosmetyki...reszta wszystko w spadku:-)

010igov3fkey3mez.png

Antonia no kurcze nie chce nakrecac ale mam
Wielkie nadzieje z Toba zwiazane na ten cykl...:):):) oby to bylo to!!
Maziajk no nie gadaj?! To syf i balagan od nowa na maksa.. takich numerow to jeszcze nie grali chyba :) i to przed swietami- potrzebne na maksa takie akcje:)....
A ja czuje sie tak jak Ty. 10 tydz i masakra z mdlosciami to jest jakas. Nie moge nawet otworzyc lodowki, zmywarki. Nie pamietam jak to bylo dlugo w pierwszej ciazy... do wielkanocnych?! Ja mam nadzieje ze do polowy stycznia pusci!! Omg. Przypomnij mi termin jak masz ? Ja 14.07. Zmeczenie na maksa a do tego taka zmiana smaku ze szok. Ulubiony makaron ze szpinakiem poprostu smakuje inaczej. Jak jakies flaki z olejem. :( bu.
Katja, ja lodówkę i małemu pieluchy zmieniałam tylko z zatyczką na nosie. Taką do pływania, jak na basen ☺️.
Od kilku dni dopiero zaczynam bez. Ale rano lodówka tylko z zatyczką cały czas ☺️. Mam aż 4 bo gubiłam i mąż zrobił zapas. Ratowały mi życie ☺️.

Antonia, trzymam kciuki. Ja bym już dawno test zrobiła. Już by wyszedł ☺️.

Mazjajko współczuję remontu. Ja prawdopodobnie będę miała przeprowadzkę na początku stycznia, już się boję.

My dziś zakupowo. Kupiliśmy małemu kilka zabawek na święta. W dodatku przyszły dziś świąteczne paczki z pl ad mamy i teściów. Mam tonę polskich słodyczy, a miałam pilnować kilogramów.
Kupiłam dziś na wieczór czerwone wino bez alko. Testuję od jakiegoś czasu piwo, cydr i dziś czerwone. Kupię jeszcze różowe. Chyba na razie najlepsze piwo, bo gorzkie jak normalne.

Wchodze zobaczyc wiesci od Antoniny a Ty dalej nie testowalas:D Wytrzymala jestes :p brzmi obiecujaco:)!

Ja tylko na chwile..nawet nie nadrobie.
U mnie przez temperature owulka chyba sie przesunela albo wcale nie bedzie bo dzis niby 5po a ona spada i spada..:(

Millo a costangusa bierzesz czy odstawiłas po pierwszym cyklu w ktorym Ci namieszal?

Miciurka u mnie jutro zaczyna się 7 msc a ja już czuje się jak beczka, jest mi ciężko a tu jeszcze do marca trochę czasu.

Arya kiedy masz usg ? to już niedługo poznasz płeć ;)

Maziajka no ciekawe co tam w brzuszku u Ciebie siedzi :D oby zdrowe ale Ty masz dobre przeczucia więc napewno dziewczynka :-)

Antonina i reszta staraczek kciuki za testowanie !

Ja byłam w środę na wizycie, miałam mieszane uczucia bo szyjka troche sie skrocila i ma niecale 4 cm (ja wiem ze to jeszcze dlugo). Ponadto przepisala mi dopegyt doraźnie jakby ciśnienie było 140/90. Mam już czasem wyższe takie 130-138/75-80. Choć zreguly jest w normie. Jak po tabletce by mi nie spadło to mam jechać na IP. Choć w sumie wolałabym aby mi przepisala już leczenie np 1x1 bo ten lęk aby zaczął działać musi się trochę nagromadzic w organizmie. Ale powiedziała ze ani razu ciśnienie nie przekroczyło normy więc za wcześnie na wdrożenie leku na stałe. W pierwszej ciąży tez miałam takie skoki nadcisnienia i jakoś od 30 tc brałam leki.
Zrobiła mi badanie czystości pochwy na moją prosbe i chciała zrobić posiew z szyjki macicy. Ale spytalam się czy będę plamic po tym badaniu to stwierdziła ze mi nie zrobi w takim razie. Chyba ja wkurzyla tym pytaniem (wole lekarzow facetów bo mają więcej cierpliwości do mnie). Jakby mi coś wyszlo w tej biocenozie to mam iść za tydzień do jakiegos innego lekarza bo jej nie ma az do stycznia. Odebrałam już wynik, w sumie chyba jest ok, bo brak leukocytów i innego dziadostwa. Tylko mała ilość kwasu mlekowego i duża ilość nablonkow jakichś. Więc muszę chyba lactovaginal pobrać. W sumie z tym kwasem mlekowym to mam problem od dłuższego czasu, a przed ciążą stosowalam przez 2 msc invag i provag dzień w dzień. A jednak nie zasiedlila się ta dobra flora i wciąż z nią problem.
A chciałam ta biocenoze bo myślałam że mam infekcje, choć wydzielina ładna ale mam podraznione na zewn te narządy, tzn zaczerwienione i nabrzmiale (ale chyba taki urok ciąży ze jest to zmienione). Odstawiłam wkładki i zmieniłam płyn do higieny na biały jeleń. Zobaczymy czy bedzie poprawa :)

Wizja świąt mnie przeraża, raczej tego co trzeba ogarnąć w kuchni, co roku jeździliśmy do moich rodziców, przywozilam 2 ciasta i pomagalam mamie na miejscu. Teraz wyjatkowo jedziemy do tesciow a potem rodzina przejeżdża do nas więc szykowania od groma, a tu krzatajacy sie maluch pod nogami i drugie w brzuchu, a czasem potrafi tak kopnąć ze boli (dziewczynki naprawdę są mniej delikatne niż chlopcy) ;-)
Chyba pobiore podwójna dawkę magnezu przez ten czas.

Elena jakas dziwna ta ginka Twoja faktycznie...moja nawet jak cytologie robila mowila ze moga zdarzyc sie krwawienia .Zreszta moja jest mega mila i wyrozumiala.

Szok ze u Ciebie juz 7 miesiac strasznie szybko to leci:-) a ile juz masz na plusie kg??moze jakas fotka brzuszka coo:p
Co do swiat my co roku w domu robimy pietro wyzej:p w tym roku bedzie nas 12 a za rok miejmy nadzieje 14:-) .My z moim R wszystko szykujemy ale nie masz az tego tak duzo najgorzej uszka bo to czasochlonne.Ciast nie pieczemy:p

A co do moich przeczuc to zobaczymy mysle ze we wt gin juz mi powie:-) Wiekszosc mowi ze bedzie chlopak bo u nas chlopiece boom ostatnio:D

Arya my poki co zrobilismy tylko 1 pokoj a zostaja nam jeszcze 2 , kuchnia ,przedpokoj, klatka schodowa...mam nadzieje ze do porodu sie wyrobiny bo robimy sami...jak nam ekipa robila kilka lat temu to wszystko poprawiac trzeba bylo.....

010igov3fkey3mez.png

Maziajka - no leci czas naprawdę ja juz nie nadazam, i stwierdziłam ze musze wyprawkę dokompletowac bo później juz tak poleci ze obudze się w środku stycznia a na koniec stycznia termin [emoji23], co do imienia nam się Remigiusz podoba ale stwierdziliśmy ze nie przejdzie za granicą a tak może jakby był Jeremi to byśmy Remi wołali a oficjalnie wszędzie byłby "dżeremi" (jeszcze nie wiemy jak to z pisownia ) w ogóle to dziś mi się śniło ze Daliśmy małemu na imię Lealand (Liland) i wołalismy Lelek [emoji23] hahhaha (wtf)

Masz trochę imprez faktycznie :) , ja w sumie też dużo mam po synku rzeczy źle jednak żadnych kosmetyków i musiałam wszytsko kupić dla takiego najmniejszego bo miałam dziecko letnie a teraz zimowe, I tak się nazbierało jakoś - bo dla takiego dzidziolka oddałam rzeczy koleżance, a tu się okazuje ze byle mata ponad Stowe dla dziecia plus inne duperele :) hehe, ale jak masz po kimś dziedziczyc to pewnie ja też bym chciała ale u mnie siostra ma już 6 latke, szwagierki bezdzietne (oprócz jednej z dużymi juz dziecmi) wiec nie mam po kim :) hehe,

Arya- współczuję mam nadzieje ze juz nie masz żadnych dolegliwości :) , to widzę ze u Ciebie świątecznie, winka piwka hihi, ja bym sobie grzanca zrobiła ale swojego , niestety alkoholowy lepiej mi smakuje wiec musze czekać [emoji23] , to kiedy na to usg idziesz potwierdzać płeć :) ? Chociaż myślę że u Ciebie to dziewczynka i się nie zmieni

Antonia - testuuujjj kobieto :D

Millo- pokaż swoj wykres ,

Elenaa- no to niezle ze ty juz 7 miesiac ! Ale jak się czujesz ogólnie ? Wiesz co to właśnie zależy jak się brzuch umiejscowi ja mam teraz całkiem inny jak miałam z małym, cały taki arbuz z przodu a z małym miałam rozlany na boki , ale teraz mi zdecydowanie ciężej bo mam całą wagę przed sobą (mimo że np w tamtej ciąży mega mnie plecy bolały a w tej nic tfu tfu) ale za to czuje na miednicy ból straszny , byłam u lekarza ostatnio się pozalic [emoji23] ze nerki bola i miednica ale powiedział ze uroki ciąży wiec taka to boska opieka u mnie ;) , w ciąży to troszkę inaczej z ta flora, musisz się wspomóc i żadnych sztucznych materiałów tez nie nosić, pilnuj pilnuj ciśnienia - bardzo dobrze lekarzowi powiedziałaś ! - ja też wolę facetów ginkow! ! Są o wiele bardziej delikatni i ogólnie bardziej pomocni itp. Nie wiem inne podejście

Ja dziś święto lasu i śniadanie jem w łóżku :) szok ale nie chce się przyzwyczajac bo zaraz się to kończy i dzidzia bedxie jadla śniadanie w łóżku a nie ja [emoji16][emoji23]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję dziewczyny że tak pamiętacie.. Niestety dzisiaj 27 dc i przyszła @ [emoji17] Nie wiem czemu jest teraz tak trudno, jesteśmy za starzy? Plemniki czy co [emoji17]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry