reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No wlasnie nie wiem dlaczego do 13 tc tam tylko robili usg ale jak dzwoniłam sie zapisać to tak mi powiedziano.
Co do tabletek do ssania to mi na chwile pomagały. Mam ogólnie refluks i od drugiego trymestru wręcz mi wypalalo przełyk i straszny ból żołądka. W pierwszej ciazy nic mi lekarz nie przepisał powiedział ze jedynie manti wiec tragedie miałam. Teraz naszczescie ten omeprazol mnie uratował

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi w pierwszej ciazy pomagal pod koniec rennie ale szalu nie bylo. Generalnie koncowke ciazy nie wspominam najlepiej- upaly bezsennosc i ogromny brzuchol. Jesli chodzi o usg to wybieram sie do dr Lecha Dudarewicza, bardzo dobry specjalista w Łodzi. Podaje strone moze komus sie przyda lub zechce poczytac Link do: Prenatus.pl - Strona glówna
Bylismy u dr w pierwszej ciazy, ogromna wiedza ktora nas zaskoczyla. Polecam jak co :) ja jade 150 km do niego. Mam w okolicy jakis tam doktorkow ale to nie to..

O widze wszystkie Kolezanki wpadly w wir ostatniego przedswiatecznego weekendu gotowe na sprzatanie :) niech moc bedzie z Wami ! :) u mnie juz laba i swieta. Na wigilie do tesciow :)

Katja no prawie zgadlas:p ale mielismy mala awarie w domu i przymusowe sprzatanie...zrobilismy Jasiowi pokoj wszystko od podstaw podwieszany sufit, kartongipsy , nowa podloga no generalny remont...ale nie pomyslelismy by wymienic instalacje elektryczna...2 tygodnie bylo wszystko ok! Az przestala swieci nam lampa na suficie...no szlag by trafil instalacja sie spalila czy cos...sami nie wiemy...tyle dobrze ze przedpokoj mamy do remontu i dalo rade wykuc dziure w przedpokoju i pociagnac nowe kable...bo tak to nie wiem pol pokoju do rozbiorki...!!! Nauczka na przyszlosc jak sie robi generalny remont lepiej zainwestowac tez pare zlotych w nowa instalacje...Ledwo 2 tyg po remoncie syf jak nie wiem byl wszystko osprzatane mialam a tu dzis znowu klucie...pelno kurzu wszedzie....ale juz obrobilam na szczescie...

Katja jak u Ciebie samopoczucie,..ja dzis na suwaczku rowno 12 tc a mdlosci masakryczne...syfow na twarzy mam co nie miara.Sil na wszystko brak a taka nadzieje mialam ze do swiat bedzie ok...no mam nadzieje ze do Wielkanocnych chociaz!!!

Antonia i jak??

010igov3fkey3mez.png

Ja czekam. Dziś 26 dc i cisza. Miesiąc temu dostałam właśnie w tym dniu. Ale że zazwyczaj mam w 29 to czekam do wtorku. Dziwnie się czuję, piersi bolą i pieką. Jestem dobrej myśli [emoji1]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia no kurcze nie chce nakrecac ale mam
Wielkie nadzieje z Toba zwiazane na ten cykl...:):):) oby to bylo to!!
Maziajk no nie gadaj?! To syf i balagan od nowa na maksa.. takich numerow to jeszcze nie grali chyba :) i to przed swietami- potrzebne na maksa takie akcje:)....
A ja czuje sie tak jak Ty. 10 tydz i masakra z mdlosciami to jest jakas. Nie moge nawet otworzyc lodowki, zmywarki. Nie pamietam jak to bylo dlugo w pierwszej ciazy... do wielkanocnych?! Ja mam nadzieje ze do polowy stycznia pusci!! Omg. Przypomnij mi termin jak masz ? Ja 14.07. Zmeczenie na maksa a do tego taka zmiana smaku ze szok. Ulubiony makaron ze szpinakiem poprostu smakuje inaczej. Jak jakies flaki z olejem. :( bu.

Katja ja w pierwszej ciazy nie mialam w ogole mdlosci...termin mam na koniec czerwca wg usg a om 1.07 .Mysle ze kolo 20.06 beda mnie kroic...

Juz nie mam zludzen ze to szybko przejdzie licze moze ze wiosna i sloneczko mi pomoze:p ....
Jeszcze te bole glowy mnie morduja ocipiec mozna:p

A co do smakow ja kocham mandarynki normalnie moj best owoc po arbuzie a teraz rzygam po nich....fuujj

Antonia kciuki i czekamy na 2 kreski!!

010igov3fkey3mez.png

Maziajko w pierwszej brak mdlosci? a masz synka czy corcie? Ja pierwszy syn i wymiotowalam, w drugiej to samo. Ciekawe czy statystycznie plec bedzie ta sama= chlopiec.

reklama
PS pozazdroscilam Ci suwaczka... :) :) :oops::pStaralam sie i nie wychodzi...
hchye6hh6u2libl9.png

Jak go wkleic na stale? Dodaje w polu sygnatura i nic. Musze wklejac tu pod kazdym postem.

Do góry