reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny taka sytuacja. Niby owu wdlg kalendarza dzis/jutro. Wczoraj śluz kurzego jajka i specjalnie zerkam dzisiaj. Dziś dość dużo ale białego kremu, lepkiego, nie rozciagliwego. Czy już po owu? Chyba dzisiaj atakuje na o+12 a miałam dopiero jutro. Co myślicie???

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Millo, czyli myślisz że 8 dni castagusa też dało radę ? Ja nie mam wprawy, brałam długo i mam chłopca, ale ona jest ciekawa, czy to zwiększa szanse, czy za krótko. Bo to 8 dni nie pełny cykl.

Właśnie nie wiem, ale owulacja DRUGA ? to to na pewno nie jest. ;) Takie tłuste krechy to szok. Różne testy, różnych firm. I też mi tu coś powiewa ciążą. Trochę olewałam dolegliwości, bo te saw palmetto zmieniło mi hormony, ale teraz sama nie wiem ...

Millo, czyli myślisz że 8 dni castagusa też dało radę ? Ja nie mam wprawy, brałam długo i mam chłopca, ale ona jest ciekawa, czy to zwiększa szanse, czy za krótko. Bo to 8 dni nie pełny cykl.

Właśnie nie wiem, ale owulacja DRUGA ? to to na pewno nie jest. ;) Takie tłuste krechy to szok. Różne testy, różnych firm. I też mi tu coś powiewa ciążą. Trochę olewałam dolegliwości, bo te saw palmetto zmieniło mi hormony, ale teraz sama nie wiem ...
cos czuje ze bedziemy gratulowac :-)

andzelisia oby ;) Zobaczymy, co mi wyjdzie.

Znalazłam coś takiego. Może komuś też się przyda.:
Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich
wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie
testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż
ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt
aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu
powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby
zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

źródło: Link do: Czy test owulacyjny może wykryć ciążę? - W oczekiwaniu - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ostatnia edycja:
Polcia nie wiem czy zadzialal castagnus ale mowie o odstepach i ph:)
A jak sie staraliscie w tym cyklu?Rob test:)

Antonina juz mozesz miec wiecej niz o+12

Antonia no.plodny to na bank nie i chyba jak.juz sluz kremowy to szans nie ma nawet na o 12 ale probowac mozna a co!!

Polcia a pokaz.fote tego testu w ciazy wychodzi testowa tak mozna jak.kontrolna albo mocniejsza mi np wychodzi prawie pozytyw przed @ wtedy tez ten hormon jest wydalany.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Owulacja według kalendarzyka dzisiaj, ale dzisiaj to już po ptakach bo śluz kurzego jajka w środę a wczoraj już biały kremowy. Więc zaufalam ciału a nie kokputerowi i jeszcze wczoraj strzelalismy. Może ualo się chociaż w 0+20 bo chyba na 0+12 to raczej za późno. Dobra, w takim razie ja juz po starankach w tym cyklu [emoji3] teraz już można się delektować seksem z orgazmem do spofziewanej @ [emoji3] Ciekawe czy zaskoczyło...

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry