reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny taka sytuacja. Niby owu wdlg kalendarza dzis/jutro. Wczoraj śluz kurzego jajka i specjalnie zerkam dzisiaj. Dziś dość dużo ale białego kremu, lepkiego, nie rozciagliwego. Czy już po owu? Chyba dzisiaj atakuje na o+12 a miałam dopiero jutro. Co myślicie???

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Millo, czyli myślisz że 8 dni castagusa też dało radę ? Ja nie mam wprawy, brałam długo i mam chłopca, ale ona jest ciekawa, czy to zwiększa szanse, czy za krótko. Bo to 8 dni nie pełny cykl.

Właśnie nie wiem, ale owulacja DRUGA ? to to na pewno nie jest. ;) Takie tłuste krechy to szok. Różne testy, różnych firm. I też mi tu coś powiewa ciążą. Trochę olewałam dolegliwości, bo te saw palmetto zmieniło mi hormony, ale teraz sama nie wiem ...

Millo, czyli myślisz że 8 dni castagusa też dało radę ? Ja nie mam wprawy, brałam długo i mam chłopca, ale ona jest ciekawa, czy to zwiększa szanse, czy za krótko. Bo to 8 dni nie pełny cykl.

Właśnie nie wiem, ale owulacja DRUGA ? to to na pewno nie jest. ;) Takie tłuste krechy to szok. Różne testy, różnych firm. I też mi tu coś powiewa ciążą. Trochę olewałam dolegliwości, bo te saw palmetto zmieniło mi hormony, ale teraz sama nie wiem ...
cos czuje ze bedziemy gratulowac :-)

andzelisia oby ;) Zobaczymy, co mi wyjdzie.

Znalazłam coś takiego. Może komuś też się przyda.:
Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich
wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie
testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż
ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt
aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu
powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby
zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

źródło: Link do: Czy test owulacyjny może wykryć ciążę? - W oczekiwaniu - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ostatnia edycja:
Polcia nie wiem czy zadzialal castagnus ale mowie o odstepach i ph:)
A jak sie staraliscie w tym cyklu?Rob test:)

Antonina juz mozesz miec wiecej niz o+12

Antonia no.plodny to na bank nie i chyba jak.juz sluz kremowy to szans nie ma nawet na o 12 ale probowac mozna a co!!

Polcia a pokaz.fote tego testu w ciazy wychodzi testowa tak mozna jak.kontrolna albo mocniejsza mi np wychodzi prawie pozytyw przed @ wtedy tez ten hormon jest wydalany.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Owulacja według kalendarzyka dzisiaj, ale dzisiaj to już po ptakach bo śluz kurzego jajka w środę a wczoraj już biały kremowy. Więc zaufalam ciału a nie kokputerowi i jeszcze wczoraj strzelalismy. Może ualo się chociaż w 0+20 bo chyba na 0+12 to raczej za późno. Dobra, w takim razie ja juz po starankach w tym cyklu [emoji3] teraz już można się delektować seksem z orgazmem do spofziewanej @ [emoji3] Ciekawe czy zaskoczyło...

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry